Hopp til hovedinnholdet

Ble utsatt for vold for 3 år siden. Er det for sent å gjøre noe med det nå?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. For 3 år siden ble jeg utsatt for vold. Min leder i en organisasjon tok tak i meg og løftet meg opp fra gulvet og kastet meg rundt i rommet flere ganger. Dette ble gjort da 4 andre barn under 16 år så på inkl min lille søster på 10 år. Jeg ble veldig redd og fikk min mamma til å komme. Vi fikk etterpå et møte med regionsleder og lederen som gjorde det, og det ble etterpå konkludert om st det var min feil ettersom jeg hadde irritert han på en måte han ikke taklet. Han fikk ikke noe straff siden de mente han aldri hadde gjort noe lignende før og ville ikke gjøre det igjen, for dette var min feil. Jeg har nå veldig stor angst og liker ikke når folk hever stemmen, da blir jeg utrolig redd og gråter. Jeg lurer på om konklusjonen de kom frem til er rett? Var det min feil eller er dette straffbart? Er det forsent å gjøre noe med det nå? Liker ikke å leve med tanken at jeg kan møte han igjen på gata.. Er livredd..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik du beskriver hendelsen var det absolutt ikke din feil. En voksen leder har ingen rett til å straffe deg på denne måten. Som leder i en organisasjon hvor man har ansvar for barn/ungdom må man kunne besinne seg, selv om han eventuelt skulle ha blitt provosert.


Ut fra din beskrivelse vil jeg betegne hendelsen som en legemsfornærmelse, som i utgangspunktet er straffbar etter straffeloven

§ 228. Imidlertid er hendelsen strafferettslig foreldet etter straffeloven

§ 67, så lederen kan ikke straffes for forholdet nå.

 

Det høres ut som denne hendelsen er noe du sliter med. Kanskje det kan hjelpe å prate med noen om det? En mulighet er å ta en prat med helsesøster på skolen din.


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold