Hopp til hovedinnholdet

Kjærseten min stoppet ikke da jeg sa stopp.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg var på en liten fest i helgen, typen min er 3 år eldre enn meg og vi er sammen. Har vært sammen i 1 mnd nå. Jeg fikk i meg litt for mye og var halvveis bevistløs. Han spurte om vi skulle gå opp å se hvordan det gikk med venninnen min som lå oppe å var ganske dårlig. Vi gikk opp for å sjekke, da han dro meg med inn på et rom. Han begynte å kose med meg og kle av meg. Jeg sa hele tiden at jeg ikke ville gjøre noe. Han bare fortsatte.. Jeg greide ikke å gjøre motstand.. Mens han holdt på sa jeg mange mange ganger at jeg ikke ville også spørte jeg hvorfor han gjorde det her mot meg. Da fikk jeg bare tilbake at jeg elsker deg. Jeg fortsatte å si stopp, men han stoppet ikke. Jeg er utolig glad i han, trodde ikke han var i stand til å gjøre dette.. Er det voldtekt? Og hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du sier nei, og kjæresten din fortsetter å gjøre ting du ikke ønsker, er det et overgrep.  Bra at du var så tydelig på at du ikke ville, selv om du var ganske full.  Ille å høre at han ikke respekterte det.

 

Jeg vil råde deg til å prate med ham om dette nå etterpå og få han til å forstå at du ikke likte at det skjedde, og at du må kunne stole på at han respekterer dine grenser fremover.

 

Hvis han ikke viser forståelse for dette og gjør deg trygg på at det ikke skal skje igjen, må du vurdere om dette er et forhold du skal bli i. 

 

Fortsett å sette helt klare grenser for hva du vil og ikke vil.  -Blir du utsatt for noe du ikke ønsker, må du si ifra til en voksen.  -Dette er noe du for eksempel kan prate med helsesøster på skolen din eller på Helsestasjon for ungdom om.  Du kan også selv kontakte politiet om et overgrep.  Kan du prate med foreldrene dine eller en venn om dette, er det selvsagt fint. 

Si mer informasjon i artikler under. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt på fest

Soverom (colourbox.com)

Ungdomsvoldtekt kjennetegnes ved at det skjer mellom jevnaldrende ungdommer som kjenner hverandre fra før, ofte på fest. Det har nesten alltid vært alkohol med i bildet, og det skjer med både gutter og jenter.

Husk at det ALLTID er feil når noen tvinger seg til seksuell kontakt og du ikke vil.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold