Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg anmelde vold når jeg også deltok i slåsskampen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Heei! Jeg vare ute å drakk her om kvellen å koste meg. så skule eg gå og ta bussen hjem. ein kompis komm bort te meg å spurte itte ein aen gutt som hadde knoket speilet på mopeden hans. han vile ha erstatning på speile sitt.. jeg gikk ned til gutten som knakk speile i sammen med kompisen min, får å løse dette her. Me sporte om navne å sånt så bjunte han å hise seg opp osv.. å spør om å sloss. eg gjekk nærmere han får å spør om navnet å plutselig slo han til meg rett i fjeset og eg gjekk i bakken men reiste meg igjen å sa kan du ikke slå harer ein dette å fikk ett slag til over fjeset mitt. så prøvde eg å slå tilbake igjen men bumet fordi ein voksen stopte meg å sa att eg va bedre ein dette å måtte komme meg hjem i det jeg sto å snakket med mannen slo gutten til meg igjen og jeg går nå med ein skada fod med kraftig forstuelse pga eg blei og hykka å sepnt men jeg lå nede. er dette blind vold? kan jeg anmelde han får dette eller e det like mye min sjuld?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Først av alt: Blind vold er vold der gjerningsperson og den som blir utsatt, ikke kjenner hverandre, og volden skjer plutselig og uten at offeret har vært i konflikt med gjerningspersonen i forkant.

Denne situasjonen er altså ikke blind vold, for her lå det en konflikt om mopedspeilet forut for slåsskampen.

 

Så til ditt spørsmål om anmelding:

Voldsbruk er ulovlig, og du kan absolutt anmelde at du har blitt utsatt for fysisk vold.

Du kan også risikere å bli anmeldt selv fordi du har deltatt i denne slåsskampen, men det at man har deltatt selv betyr ikke at man ikke har rett til å anmelde. Du har alltid rett til å anmelde vold du har blitt utsatt for, uavhengig av hva du selv har gjort.

 

Jeg anbefaler deg at du diskuterer denne situasjonen med politiet. Det kan være lurt om du får med deg en voksenperson du stoler på, og stikker innom politistasjonen på ditt hjemstedet og drøfter saken.

 

Håper dette svaret var til nytte for deg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold