Hopp til hovedinnholdet

En venninne har en voldelig kjæreste

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har en venninne hvor jeg mistenker at kjæresten er voldelig. Han nekter henne å være med oss (venninnegjengen). Og hvis hun faktisk harvært på middag med oss har det hendt at han har kommet og hentet henne. Han har besøkt henne uten å si ifra på forhånd, og nektet henne å gå ut, og han kontrollerer alt hun gjør. Hun vil ikke snakke om det og sier at "det går bra". Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre eller hvor jeg kan få nærmere hjelp? Mvh Marianne

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det du beskriver her, med å nekte kjæresten å være med venner, nekte henneå gå ut, oppsøke henne uanmeldt for å "sjekke", alt det er kontrollering. Og kontrollering regnes som en type psykisk vold.

Altså er denne kjæresten voldelig, ut fra den informasjon du sitter med.

 

Det er et alvorlig tegn i et parforhold - og jeg blir bekymret for din venninne. Ofte ser vi at vold i parforhold starter med psykisk vold, og utvikler seg til å bli fysisk vold i tillegg, etterhvert. Derfor må det gjøres noe.

 

Det er vanlig at man synes det er vanskelig å snakke om psykisk vold i kjæresteforholdet sitt. Så det er ikke noe rart at din venninne sier at "det går bra". Samtidig er det et varselstegn at hun ikke vil snakke om det - for da er det sannsynligvis noe som plager henne.

 

Jeg vil tipse deg til å kontakte Alternativ til Vold, som har kontorer flere steder i Norge. Se deres hjemmeside: www.atv-stiftelsen.no

De har mange års erfaring på å jobbe med vold i parforhold.

 

I tillegg kan din venninne kontakte nærmeste krisesenter, for å komme innom for en prat - de har også god erfaring med vold i parforhold.

 

Familievernkontoret på hjemstedet deres kan også være et lurt sted å ta kontakt.

 

Og til slutt, fortell gjerne din venninne at du er bekymret og at du har kontaktet ung.no - det kan hjelpe henne med å se alvorligheten i det hun lever i.

 

Jeg håper dette svaret var til nytte for deg!

 

 

 

 

 

 

 

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold