Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ofte sulten. Tenker OFTE på mat...

 

Spørsmål
Jeg er ofte sulten. Tenker OFTE på mat.

Men når jeg går for å spise, ender det alltid med at jeg ikke spiser likevel. Jeg har ikke lyst på noe. Det eneste jeg spiser om dagene er kokt egg (kanskje på brødskive), og nudler + den vanlige middagsmaten. Middagsmaten er nokså "innskrumpet" siden mamma og pappa slanker seg. Det trenger de, i hvertfall for pappa sin del. Går litt utover helsa hans. Mamma er bare misfornøyd med at hun har litt mage (hun er 46 år, hva kan hun forvente?!)

Jeg lurer på hva jeg kan gjøre for å få lyst på mat..

Karina
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Alle mennesker trenger mat og ungdom i vekstperioder trenger god og næringsrik mat. Det er synd at det går utover din matlyst at foreldre dine slanker seg. Dersom man ønsker å gå ned i vekt handler det ikke om og ikke spise, men å spise riktig. Kanskje du kan prøve og snakke med moren din og sammen sette opp forslag til sunne middagsretter. På denne måten får hele familien spist sunn middag, og dette ødelegger ikke slankingen til hverken faren eller moren din. Dette kan også medføre at du igjen får lyst på mat og slipper å være sulten.
At foreldre slanker seg kan også ha innvirkning på ditt syn av egen kropp. Dette kan slå negativt ut, og du kan få forestillinger om at også du trenger å slanke deg. Prøv så godt du kan og ikke følg deres mønster slik at du ikke begynner å tulle med maten. Som sagt så trenger du mat for å vokse og for å utvikle en god helse. Snakk med moren din om dette, jeg håper at hun forstår.

Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om fjellvett?

Er det best å gå alene eller flere sammen på tur?