Hopp til hovedinnholdet

Jeg har blitt voldtatt av en i familien.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 16 og lrer på hva jeg skal gjøre. jeg har blitt voldtatt av noen i familien men tør ikke og si det til noen for han haren unge på 1/2 år og vil ikke at han skal ha en sånn pappa. hvas skal jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette er et forferdelig dilemma.

 

Jeg skal forsøke å svare deg så godt jeg kan.

 

Du har blitt utsatt for voldtekt, som er en alvorlig forbrytelse. Jeg anbefaler alle som har blitt utsatt for voldtekt å prate med noen om det, og å anmelde hendelsen.

 

Det er flere steder du kan ta kontakt for å ta en prat:

- Voldtektsmottaket på stedet der du bor - sannsynligvis på samme sted som legevakten.

- Dixi ressurssenter for voldtatte, se deres hjemmeside på www.dixi.no.

- Siden dette gjelder en i familien, kan du også ta kontakt med støttesenter mot incest, se hjemmeside www.sentermotincest.no.

 

Kanskje vil det være lettest for deg å først snakke med noen hjelpere på et slikt sted, i stedenfor å starte med å fortelle dette til noen du kjenner privat. Profesjonelle hjelpere vil også kunne hjelpe deg med hvordan du kan snakke med andre i familien om dette, samt hvordan du kan gå fram for å anmelde (du velger selvsagt selv om du vil anmelde eller ikke).

 

Jeg kan forstå din bekymring for at han som har voldtatt er far til et lite barn. Klart man kan tenke at når en person har voldtatt et barn en gang, så kan det skje igjen. Din bekymring er klok, og jeg tenker at det derfor er viktig at det som har skjedd kommer fram - slik kan du være med å beskytte dette lille barnet mot eventuelle overgrep.

 

Det er mulig å tipse politi og barnevern anonymt - og det er mulig å kontakte politi og barnevern for å drøfte situasjonen anonymt. Jeg tror det er lurt å gjøre. Det kan være smart å kontakte politiet/barnevernet på ditt hjemsted, og be om å få diskutere en sak på tlf, eller i et møte - og om du ønsker det kan du si at du ønsker å være anonym.

 

Til slutt vil jeg si at dette er en stor,alvorlig sak, og altfor mye å sitte med alene. Jeg håper at du raskt kan ta kontakt med hjelpere, slik at du får delt din bekymring, og får hjelp til veien videre!

 

Håper dette svaret var til nytte for deg!

 

 

 

 

 

Hilsen Psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold