Hopp til hovedinnholdet

Hva får jenter i erstatning og hjelp etter å ha blitt voldtatt?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Lurer bare på hva jenter får i erstatning og hjelp etter å ha blitt voldtatt? Tusen takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


www.dixi.no kan du finne svar på det meste du lurer på om voldtekter, strafferammen, og hvilke hjelpetilbud jenter kan få etter å ha blitt utsatt for en voldtekt. I høyre margen på forsiden, viser de også til en egen artikkel som heter "Erstatning etter vold og overgrep". Der vil du se at erstatningsbeløpet vil variere fra sak til sak.

 

Det er veldig ulikt hva jenter som har opplevd voldtekt får av hjelp.  For det første har de mulighet til å få hjelp og oppfølging på Voldtekstmottak. Legevakten, fastlege, helsesøster, politiet eller andre i det lokale hjelpeapparatet kan også gi hjelp. På dixi.no kan man også få hjelp og råd, og man kan være anonym om man vil.  Hvis den som har blitt voldtatt tar kontakt med en eller annen i det lokale hjelpeapparatet, kan de hjelpe videre til nødvendig videre oppfølging.  -Det viktige er at den som har vært utsatt for voldtekt sier ifra, -da er det mulig å få hjelp. 

 

Se også ung.no sine artikler om voldtekt som er vedlagt nedenfor!

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold