Hopp til hovedinnholdet

Ble voldtatt sommeren 2011. Vil en anmeldelse bli tatt seriøst?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Sommeren 2011 ble jeg utsatt for to voldtekter. I startfasen reagerte jeg med å fortelle venner og bekjente at jeg hadde hatt sex med to fyrer - frivillig. Det var altså ikke tilfellet, men jeg tror det var min måte å benekte det for meg selv på. Jeg var allerede i behandling grunnet mobbing, og foreldrene mine fikk en telefon fra faren til ei venninne som sa at jeg hadde hatt sex med to tyrkere. Moren min reagerte med å ringe behandleren min og sa at jeg ikke anså meg selv som ingen ting, og at jeg var en løs hore som bare ga guttene det de ville ha fordi jeg så ned på meg selv. Senere har moren min fått vite at det ikke var frivillig, og det samme har behandleren min og noen mine nærmeste venner. Søsteren min var vitne til den ene gangen, så det var viktig at det kom frem.. Men nå sliter jeg veldig. Jeg ser han over alt. Lukter han, føler han og hører han. Jeg trenger å snakke med noen om det - noen som har peiling. Det er ingen som vet hva som EGENTLIG skjedde. Søsteren min husker ganske lite av hendelsen, og sliter nok med det som det er. Finnes det noen jeg kan kontakte, til tross for at det begynner å bli så lenge til? Ville en anmeldelse bli tatt seriøst? Vet dere om noen som kan hjelpe meg ut av dette? Jeg er så redd..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Forholdet er ikke foreldet, så du kan anmelde det til politiet. Anmeldelsen vil nok bli tatt seriøst, men det er klart at det faktum at det er så lenge siden det skjedde, vil kunne ha betydning i forhold til om det vil være nok beviser for å reise sak.

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med feks helsesøster på skolen din. Du kan også ta kontakt med Dixie Ressurssenter. Les også artikkelen jeg har linket til nedenfor!


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold