Hopp til hovedinnholdet

Har en lærer lov til å gi meg anmerkning fordi jeg står på mine egne meninger og argumenterte imot henne uten å krenke hennes meninger?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg gikk inn til en av mine lærere for å snakke om en anmerkning jeg hadde fått tidligere. Jeg gikk inn og vi begynte å diskutere, jeg sa at anmerkningen var riktig satt og at jeg skjønte hvorfor hun satt den men at deler av den var feil. Hun sa meg at hun hadde sagt til min kontaktlærer at jeg ikke bryr meg om å få anmerkninger noe jeg ikke har sagt. Hun har da gått til min kontaktlærer og sagt at jeg har sagt noe jeg ikke har sagt. Etter denne samtalen ser jeg at jeg har fått en anmerkning om at jeg hadde kommet inn til henne og spurt om å snakke med henne, videre skriver hun at samtalen starter fint men at jeg hisser meg opp og snakker til henne som en voksen person noe som etter hennes mening ikke er akseptabelt. Har hun lov til å gi meg anmerkning for å stå for mine egne meninger og argumentert imot henne uten å krenke hennes meninger?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Å stå på sine egne meninger er viktig og riktig. Man skal stå opp for det man mener er riktig. Noen ganger kan det komme nye argumenter inn i en diskusjon/sak, som gjør at man endrer mening. Det kan skje, men at er det ofte basert på nye argumenter i en sak, som gjør at man ser saken på en ny måte.

Det er bra at du vil ha færrest mulig anmerkninger og at du er enig i grunnen til de du har fått.

En lærer må tåle at elever mener noe annet enn dem. De må også tåle at elever argumenterer for sin sak. Det er vanskelig å si hvorfor læreren din gjorde som hun gjorde. Jeg synes du skal ta opp saken med kontaktlæreren din, så kanskje dere kan finne fram til en løsning sammen.

Lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet