Hopp til hovedinnholdet

Hvordan velge politisk parti? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig lyst til å melde meg inn i et politisk ungdomsparti, men jeg er veldig usikker på hvilke. Unge Vestre er et alternativ fordi jeg liker godt ideologien rundt sosialliberalisme og de bryr seg mye om miljøvern og frihet for hvert enkelt individ. Et av deres store temaer er derimot å bli medlem av EU, noe som de er positive til. Jeg er absolutt ikke enig i dette. Er det sånn at man må være enig i alt som partiet bryr seg om? Er det dumt å melde seg inn dersom man ikke er enig i all deres hovedpolitikk?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så flott at du er engasjert og har lyst til å melde deg inn i et politisk ungdomsparti! 

Det høres ut som du allerede har gjort deg opp noen tanker om hvilket parti du kunne tenke deg å melde deg inn i, og da er du godt på vei. Det viktigste er å finne et parti som passer med dine verdier og holdninger, og som står for saker som du er opptatt av og synes er viktige. 

Det er ikke slik at man nødvendigvis finner et parti man er enig med i alle saker. Dette gjelder både når man stemmer ved valg, og som medlem i et parti. I de fleste partier vil det også være uenigheter innad, og man foretar ofte forhandlinger og avstemninger for å komme frem til en felles politikk. 

Jeg tror ikke du skal være så redd for at du ikke er enig med partiet i alle sakene de står for, men du må også kjenne på om det føles riktig for deg å være medlem hvis du er uenig i hovedpolitikken deres.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med det aktuelle partiet direkte og ta en prat om dette. De har helt sikkert vært borte i lignende spørsmål tidligere. 

Jeg legger ved en artikkel om ulike orginasjoner i Norge. Der finner du nettsidene til de ulike ungdomspartiene med kontaktinformasjon. 

Lykke til! 

Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet