Hopp til hovedinnholdet

Hvordan snakke med foreldrene

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hvordan kan en jente på snart 17 år i sitt eget hjem få ytringsfrihet av foreldrene sine, og sånn at de klarer å få tilit til den jenta?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.


Ytringsfrihet er noe du har og ikke skal få. Tillit derimot er noe du får. Kanskje på bakgrunn av at du har gjort deg fortjent til det.

Som sagt, så er ikke ytringsfrihet noe du skal få. Du har lov til å ha egne meninger og ytre deg om det om du vil, men det finnes noen begrensninger.Det går ofte i forhold til måten man sier ting på. Det er viktig å si ting på en fin og respektfull måte, alltid, men kanskje spesielt i forhold til foreldrene dine. Da er det også lettere å oppnå tillit. Og kanskje viktigst av alt for å oppnå tillit: Vær ærlig!! 

Når det er sagt, så har jeg også lyst til å si at, husk at du ikke nødvendigvis er nødt til å si alt til foreldrene dine, de trenger ikke vite om alt! 

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Gutt tenker (colourbox.com)

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

Les mer

Retten til ytringsfrihet

PC og notatblokk (colourbox.com)

Ytringsfriheten er en frihet til å gi uttrykk for meningene sine, og til å søke og motta informasjon. I Norge står ytringsfriheten sterkt, men det finnes visse begrensninger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet