Hopp til hovedinnholdet

Hva bør man passe på når man skal lage dokumentar om dyrevern?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er interessert i dyrevern, og ønsker å lage en dokumentar om slakting og andre industrier i Norge hvor dyr er involvert. Jeg er litt usikker på mine egne konsekvenser for en slikt prosjekt med tanke på at industrien kan miste kunder etter å se dokumetaren, og dermed skylde på meg. Hva har jeg rett til å ytre (fakta, virksomheter, om selskaper) og dokumentere (filme, ta bilder av osv.)? Hva kan være konsekvensene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Ytringsfriheten står sterkt i Norge og du har derfor lov til å ytre og vise det du måtte ønske og finne av informasjon.

 

Du bør imidlertid være oppmerksom på at informasjonen du legger frem er innhentet på lovlig vis og at det du forteller er godt dokumentert. Du må ha bevis for det du anklager de ulike selskapene for.

 

De selskapene du kommer til å vise i dokumentaren har selvfølgelig lov til å forsvare seg så du bør være forberedt på kritikk fra dem, særlig hvis det du viser stiller dem i et dårlig lys.

 

Vi anbefaler deg å ta kontakt med noen dyrevernorganisasjoner siden de sikkert sitter inne med mer informasjon om de ulike industriene og også kan veilede deg i hvordan du helt konkret bør gå frem.

 

Lykke til! 
 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet