Spørsmål og svar

Kan man spise grisenese? Er det bakterier i det?

Gutt, 18

Kan man spise grise nese? Jeg lurer på om det er bakterier i det

Svar

Hei!

Takk for spørsmålet ditt!

Man kan spise grisenese, og det gjøres i flere kulturer – ofte kokt, røykt eller fritert. Den består mest av brusk, fett og litt kjøtt, og kan bli sprø og smakfull om den tilberedes riktig.

Angående bakterier, så er det som med alt kjøtt, trygt å spise så lenge det er ordentlig varmebehandlet (kokt, stekt eller fritert til minst 70 °C i kjernen). Rå eller dårlig tilberedt grisenese kan inneholde bakterier som salmonella eller E. coli, så god hygiene og gjennomsteking er viktig.

Ønsker deg alt godt - Håper dette var et svar på det du lurte på!

med vennlig hilsen klinisk ernæringsfysiolog

Besvart: 7.5.2025

Fikk du svar på det du lurte på?

Still oss et spørsmål

Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.

Still et spørsmål