Hopp til hovedinnholdet

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Offentlig og kvalitetssikret
Fornøyd gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse

Selvfølelse og selvtillit er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke naturlig etter det andre.

Selvfølelse kan man si er måten vi kjenner oss selv på, hvem vi er og hva vi står for og verdien man ser i seg selv slik man er. Selvfølelsen kan handle mye om i hvilken grad man er glad i seg selv. Selvfølelse er knyttet til selvinnsikt, mens selvtillit ikke nødvendigvis er det.

Selvtillit er hvilken verdi vi tillegger oss selv og hvilken tro vi har på oss selv i forhold til det vi gjør og får til. Det går an å ha høy selvtillit, gjerne målt utfra noe man får til, men ganske dårlig selvfølelse, gjerne fordi man tenker at man ikke er fornøyd med seg selv som man er. Og omvendt kan man på grunn av god selvfølelse være klar over sine svakheter, som igjen kan gi utslag i dårlig selvtillit.

Situasjoner hvor det er godt å ha selvtillit:

 • Når du skal si din mening, eller fortelle hva du føler
 • Når du vil si nei til en venn som vil ha deg til å gjøre noe du ikke vil
 • Når du vil si ifra til noen som vil utnytte deg
 • Når du skal utføre en stor og utfordrende oppgave
 • Når du skal prestere noe i ulike sammenhenger

Selvfølelse og selvtillit like viktig?

Det er også litt forskjell på hvor mye man skal ha av hver. God selvfølelse er bra i store mengder, men det kan være like skadelig å ha for mye selvtillit som for lite. Den beste kombinasjonen er å ha god selvfølelse og passe med selvtillit. Selvfølelse og selvtillit er noe som skapes i oss i møte med andre mennesker. Hvordan vi bedømmer oss selv er avhengig av våre forestillinger om hva andre tror om oss.

Har du lav selvfølelse? Seks varsellamper:

 • Du ser ned på og baksnakker andre i stor grad. Behovet for å føle at man er bedre enn andre bunner egentlig ned i det motsatte – man føler seg i virkeligheten mindreverdig. En person som liker seg selv og behandler seg selv med respekt, sørger også for å behandle andre mennesker på samme måte. -Liker du deg selv og kjenner at du er stolt over den du er og det du gjør, har du sjelden behov for å se ned på andre mennesker.
 • Du gjør ting for å bevise for andre at du kan, i stedet for å gjøre det du vil. Ofte velger vi å gjøre det vi tror andre forventer av oss, i stedet for å gjøre det vi vil. Du "beviser" at du tør å drikke deg full, eller naske i en butikk fordi vennene dine gjør det. Kanskje velger du å ta en utdatnning eller ta et annet stort valg i livet fordi vennene dine gjør det eller du tenker at foreldrene dine forventer det av deg, -Du greier ikke å velge å følge ditt eget hjerte.
 • Du går rundt og føler deg mislykket og tror at du snart kommer til å bli avslørt. Samme hvor flink du er, er det aldri godt nok. Selv om du har gode karakterer eller er flink på fotballbanen, regner du med at noen snart avslører deg og setter deg ned.
 • Du sammenligner deg stadig vekk med andre, og du er god bare hvis ingen andre er bedre. Du føler at du mestrer det du holder på med, helt til det kommer en annen som du oppfatter som litt flinkere. Og plutselig føler du deg helt verdiløs.
 • Du synes selv at du er stygg og tror at du ville ha vært lykkeligere dersom du var penere. Men husk: lykken kommer innenfra. Andre vil merke din utstråling dersom du har det bra med deg selv og liker den du er!
 • Du merker at du heller gjør det andre forventer av deg, og oppfører deg slik du tror andre vil du skal være, i stedet for å være deg selv. Husk på at man får stor respekt hvis man tør å være den man er i stedet for å prøve å være mest mulig lik andre. Du vil også være mer fornøyd med deg selv da!

Hvordan kan du få bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

  I vennegjengen og med kjæresten:
 • Stol på at du er bra nok. Ikke "kjøp" dine venner, eller prøv å imponere dem med å gjøre noe du egentlig ikke vil. Ekte venner vil sette pris på deg for den du er.
 • Vær ærlig med deg selv og andre.
 • Ikke si noe om venner du ikke kunne sagt rett til han/henne.
 • Ta vare på de vennene du har. Hvis du bruker tid på å lytte, være omtenksom, sjenerøs og oppriktig, vil du få flere (og gode) venner.
 • Kvitt deg med dårlige venner. Ikke finn deg i å bli behandlet dårlig eller tatt for gitt.
 • Vis at du unner vennene dine å få til ting, så vil de også unne deg det. Hei også på deg selv og minn deg om at du er bra nok og ros deg selv for det du får til. -Vær mot deg selv som du vil være mot en god venn.
 • Husk på at du fortjener kjærlighet. DU er verdt noe, og det er mange som er glad i deg!
  På skolen:
 • Gjør så godt du kan, og stol på at ditt beste er godt nok.
 • Ikke gi opp! Dersom en prøve går dårlig, eller du har en dårlig periode, fortsett og jobb jevnt og trutt, så vil det gå bedre neste gang.
 • Ta imot konstruktiv kritikk, og tenk at det er til hjelp for forbedring. Ikke bli nedfor av kritikk som kun er ment som hjelp til videre fremgang. Konstruktiv kritikk hjelper deg til å bli enda bedre, til og med i ting du allerede er flink på!
 • Hold fokus på INNSATS og sett deg oppnåelige mål. Hvis du setter mål bare i forhold til karakterer, vil du lett glemme å rose deg selv for innsatsen og bli skuffet.
 • Ikke sammenlign deg selv med andre. Prøv heller å være en bra utgave av deg selv. Alle er bra på ulike ting.
  I familien
  • Du er bra nok som akkurat den du er.
  • Du fortjener kjærlighet akkurat fordi du er deg.
  • Prat sammen på en likeverdig måte.
  • Ikke sammenlign dine prestasjoner med søskens eller foreldres.
  • Gjør en innsats for fellesskapet, som å ta din del av pliktene hjemme. Ditt bidrag i dette er viktig for familien og for din selvfølelse.
  • Du er en like viktig del av familien som de andre.
  • Si ifra om du opplever stort press.
  • Si ifra om du opplever kommentarer som du føler sårer, eller om du ikke føler du blir sett eller forstått.
  • Det kan lett bli noen misforståelser i kommunikasjon. Prøv å ikke tolke, men å sjekke ut hva de egentlig mente med det de sa.
  • Vær til å stole på og hold avtaler.

  Følelser som misunnelse, sjalusi, mindreverdighet, skyld og å ikke kjenne seg bra nok kan være ødeleggende for både selvfølelsen og selvtilliten. Prøv å finne ut av slike følelser og lær deg å håndtere dem ved å tenke på mer hjelpsomme måter. Les mer om hvordan i artikkelen: Kaos i hodet og følelser som koker

  Skrevet av:
  Redaksjonen, ung.no i samarbeid med psykolog
  Sist oppdatert:
  27.02.2019
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Jente på 13
1
01.02.2019 04:30:46
Jeg hadde en lærer som altid skulle dra meg ned. Som jeg har altid vært dårlig i lesing og skriving. Jeg leser super sakte selv om jeg kan lese alt rikti og huske alt. Men en dag så tokk jeg en prøve og jeg følte jeg gjorde det så bra, men læren sa til meg at jeg ikke hadde blit noe raskere til å lese på 2 år! 2 ÅR! Jeg ble helt knust og mistet troend på at jeg noen gang kan bli bedre i noen ting. Jeg sluttet å gjøre lekser og satt bare i timen og gjorde ingen ting. Jeg kom altid for sent til timen og fikk mange melinger hjem.
?????????????
3
28.01.2019 13:39:16
For alle som sliter med dårlig selvtillit. Ikke tenk at andre er bedre enn deg!!!! Du er den du er og kommer alltid til å være den. Mange jenter prøver å forandre seg for guttene og bli popælere!!!!!! Men å forandre seg selv for andre folk er bare teit! Du får flere venner av å være den du er og ikke latt som d er noen andre, venner og kjæreste er det beste du kan ha/få!!!! Vennskap er ekte venner ikke venner som bruker deg. (Fks) jeg har en storebror som er 17 år gammel og venninna mi syntes han er kjekk!!!!! Hun ville være med meg hjem hele tiden, og da han fikk seg dame bare begynte hun å ignorere meg eller bare gå bort når jeg kommer til hun. Å VÆRE seg SELV er det beste som finns! Å ha en ekte venn er bedre enn å ha 10000mil falske venner. Bare tro på deg selv å VÆR DEN DU ER
Jente 11
2
16.12.2018 17:37:31
Jeg selvskader meg selv......jeg har dårlig selvtillit (Red: Du kan sende spørsmålet ditt til ung.no/oss og få svar der eller ringe Alarmtelefonen på 116111 om du trenger noen å prate med.)
Jente 11
5
08.10.2018 20:30:25
Det er ikke om å gjøre å slå alle andre, men å slå seg selv.
Gutt 14 år
15
05.12.2017 23:59:28
For alle som sliter med dårlig selvtillit: ikke mål dere opp mot andre, heller mål dere opp mot dere selv og deres egne prestasjoner. Hvis du føler at vennene dine ikke bryr seg om deg, så prøv å finne noen nye som løfter deg opp i stedet for a dra deg ned, og dropp de gamle. «Venner» som drar deg ned, ofte i større grupper, kan ofte være uekte. Venner som tar seg tid til deg og bryr seg er ekte, og finner alltid noe fantastisk i deg. Alle fortjener en ekte venn, og én ekte er bedre enn en million uekte. Jeg har selv slitt med selvtilliten og selvfølelsen, helt til jeg droppa den største gjengen i klassen, som kalte seg vennene mine, men som alltid angrep meg, sloss mot meg, og tilsynelatende hatet meg. I stedet fant jeg noen få andre som hører meg, tar seg tid til meg og ser det gode i meg, og det samme gjør jeg mot dem. Det som er så fint med ekte venner er at man løfter hverandre opp.
2
03.12.2017 23:52:52
Honestly bryr jeg meg ikke om en dritt er en mislykka jævel uans
Anonym
2
28.11.2017 12:13:34
Jeg har lenge slitt med dårlig selvtillit. (RED: vi svarer dessverre ikke i kommentarfeltet, men du kan skrive til oss på ung.no/oss, så vil en med fagbakgrunn kunne svare deg om du trenger noen å "snakke" med).
,,.,
2
30.09.2017 22:21:31
Sliter med for høy selvtillit....
Gingern
2
15.09.2017 21:52:16
Får ikke bedre selvtillit uansett hva jeg gjør :) fml
GUTTETISS@HEIPÅDEI.CUMKOKK
6
27.03.2017 10:34:10
JEG HAR VENNER JEG!!!!JEG ER BRA (IKKE PESSIMIST SOM ALLE ANDRE).
A
5
01.04.2017 21:18:51
Kos da
Fab
3
23.01.2017 00:00:48
Sjå, ein turtle
:/
3
15.01.2017 23:57:46
jeg hater meg selv. Jeg synes jeg er stygg, stygg kropp, lav osv. Jeg synes at alle de andre i klassen min er bedre og finere enn meg. Føler også litt på kroppspress fra andre jeg kjenner.red: du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
WhyYouHatin'?
2
03.06.2017 11:49:54
Som en høy, stygg jente må jeg bare si deg at å være lav er kjempe fint. (: Du burde ikke ta det som noe negativt. Elsk deg selv og tro på at du er vakker❤ (som du er btw)
...
13
13.09.2016 20:11:25
Jeg sliter mye selvtillit. Jeg synes alle er bedre enn meg hele tiden og det er slitsomt. Jeg føler at jeg ikke klarer å snakke med bestevennene mine lenger. Jeg føler at alt jeg gjør er kleint, og vet ikke hvordan jeg skal være rundt dem lenger. Det er så vanskelig å være meg selv og like meg for den jeg er. Noen som har tips?
Ensom
1
23.09.2017 23:33:12
Føler akkurat det samme..
Visdomsord
2
10.08.2016 09:45:07
Ingen er perfekte. Livet er et lære man må alltid lære. Sist men ikke minst det er alltid en pedofil på andre siden av tunnelen.
Håkon 16
0
19.07.2016 04:29:08
Livet er et lære, man må alltid lære !
Vilde
4
28.05.2016 23:38:46
Jeg føler meg elendig fordi jeg er singel mens alle andre har kjærester. Og jeg har et utrolig skolepress, noe som tar nesten knekken på meg. Jeg sliter også med vekten min, fordi jeg føler meg så tykk i forhold til alle andre.
Emma
1
04.12.2017 13:34:41
Hei da er vi like
J16
2
25.05.2016 16:58:51
Yeeeey jeg er stygg
J14
0
27.03.2016 13:37:16
Alle i 8klasse blei bedt unntatt meg til og med busa men ingen beste meg jeg var den eneste som ikke blei bedt av 110stykker og jeg gråt og nå vil jeg ikke på skolen
Emma
0
04.12.2017 13:35:08
Stakkar deg
J14
2
27.03.2016 13:37:16
Alle i 8klasse blei bedt unntatt meg til og med busa men ingen beste meg jeg var den eneste som ikke blei bedt av 110stykker og jeg gråt og nå vil jeg ikke på skolen (Red. Det høres ut som om du trenger noen å prate med. Du kan kontakte Kors på halsen på telefon 800 333 21 hele påsken. Ellers åpner spørretjenesten vår tirsdag 29. mars igjen.)
Takk verden
3
27.03.2016 13:34:24
Jeg er 14 og jeg orket ikke mer jeg tok nesten livet mitt men så kom Kjetil og tok tak og etter han kom og hjalp meg med selvtilliten og alt så er jeg mye bedre det skal han ha han er 18og bryr seg om meg jeg orka ikke mer men han ga aldri opp og det skal han ha
Man lærer så lenge man lever...
2
12.03.2016 22:31:36
har flere dumme vaner men jeg skal skjerpe meg...
Rådet
2
04.03.2016 23:41:46
Takk
Takk!
2
17.02.2016 22:18:58
Syntes det var skrevet sykt bra! Takk for hjelpen!!!
hanna
6
02.02.2016 23:11:45
Hei jeg vil si til alle sammen her,det er ingenting dere skal være redd for. Ikke ødelegg selvtilliten deres overfor mennesker. Vis at du er sterk og har selvtillit. Vi mennesker har ingen grunn til å være redd,tenke at vi er dårlig enn andre.
..
0
13.09.2016 19:20:32
Jeg er enig, har slitt mye med selvtillit. Men alle er like mye vært. Dette hjalp meg mye
Jente 12
4
20.01.2016 22:09:02
Hei! Jeg er ei jente på 12 år som sliter skikkelig med selvtilliten. Men uansett hvor trist du føler deg er du aldri alene! Ikke gi opp!! Hvis du vet at du er en bra person så er det bra nok. Da spiller det ingen rolle hva andre synes om deg,det er hva du synes om deg selv som teller! ALDRI glem det!!!!
krisi
1
08.12.2015 07:26:17
Takk for hjelpen vet dere om noe mer som kan hjelpe
Dårlig selvfølelse
1
27.11.2015 15:30:57
Fysøren jeg kjente meg så sykt igjen på dårlig selvfølelse...skulle ønske jeg bare kunne fikse det
krisi
0
08.12.2015 07:29:44
Noen ganger holder det med å si unnskyld til han/hun eller snakke om det jeg r sikker på at hun/han vil forstå at du er lei deg.
gutt
2
15.10.2015 21:48:40
jeg overanalyserer på ting folk sier og på det jeg skal si, det startet før en stund siden så har ikke alltid vært sånn noen som vet hvordan man blir kvitt denne uvanen?
Jeg også
0
13.09.2016 19:21:35
Jeg sliter med akkurat det samme! Vet du hva som hjelper
14 år
8
13.10.2015 16:26:29
Jeg har veldig dårlig selvtillit. jeg tørr ikke å rekke opp hånda i klasserommet selv om jeg vet svare, eller si min mening.jeg føler alltid at jeg ikke er god nok uansett va. Jeg føler at jeg er stygg og verdi løs, selv om jeg har mange gode venner.
14 år
0
23.09.2017 23:35:11
Same
hanna
3
06.10.2015 17:24:44
vis at du er deg selv, ikke øddelegg selvtilliten din overfor noen andre. Vis at du er den du er, ikke sammenlign deg med andre, du er den du er. Hvorfor skal man være som andre?, hvorfor ikke være seg selv.
Ku 13år
3
29.09.2015 22:23:44
Jeg har lav selvtillit og selvfølelse. Jeg føler jeg alle har større pupper en meg (nesten). Jeg har minst i klassen og er ganske deppa pga. det. Og når jeg føler jeg gjør det dårlig på en prøve tenker jeg alltid "J*** får jo mye dårligere en meg" og når jeg føler jeg er stygg tenker jeg "J*** er jo eklere og styggere enn meg. Jeg er perfekt iforhold til henne". For det er en jente i klassen som ikke er fin & smart. Ganske frekt jeg vet men, det er sånt jeg får litt "bedre" selvtillit. Men får dårligere å tenke på at hun har større pupper enn meg og da tenker jeg "Hun er jo feit da og magen er større enn puppene og hun har jo større enn mine lol" jeg har fått mensen (6måneder siden) og bruker 65a i BH (litt forstor). Tror dere jeg får noe større. Mamma sier hun brukte 70a når hun var 16år 80 A/B nå)håper jeg for større. Kan noen svare please. Desperat bitch. Ungsomsskolen for meg er sånt at alle må være frekke for å ikke ett "offer" selv. Og vil ha en lærer men, teite/bitchy 03ere får ham
EY!
3
06.05.2016 00:34:22
pupper er greit nok, men d som er mest sexy er forholdet mellom pupper, rumpe, rygg, trenger ikke være stort eller litte, tro meg. (Et bonus med små pupper er: menn med bedre økonomi er mer tiltrukket små pupper en store pupper)
Harald15
10
11.10.2015 09:52:11
Ikke bry deg så mye om de puppegreiene. Vi gutter er ikke så opptatt av pupper som jenter tror. En av de jentene jeg har vært forelska i hadde nesten ikke pupper i det hele tatt.
Plis
1
03.01.2016 00:55:29
Du er forbilde for andre gutter!!! Serr du gjorde dagen min
Batman
4
21.09.2015 13:21:01
This is pretty nice. PS: I'm batman!
Annonym
4
18.09.2015 14:20:47
I hele 9. trinnet ble jeg ikke invitert i en eneste bursdag
0
13.10.2015 13:12:09
uffda jm
Wanna
2
21.07.2015 13:15:22
Hei! Jeg er 29år og jeg har to barne 8og6år. Jeg har jobb på butikkmedarbeider fra 2008- det dato: jeg vil veldig gjerne jobbe med gamle mennesker. Jeg ha ikke utdanning i Norge!! ( jeg er fra Thailand og har jeg utdanning Videregående i skole Thailand) men jeg har bestå norsk prøv2 muntlig. Jeg er veldig interessert i eldreomsorg fordi min live vakse opp med besteforeldre så jeg har lyst til å hjelpe elder som treger meget hjelp. De som ikke ha utdanning så kan ikke får jobb i Gamlehjem? Selv om men interessert om eldreomsorg? Hvordan kan men får kunne jobbe i gamlehjem ute utdanning? Mvh Wanna
Smithd406
1
14.05.2015 01:07:49
I'm curious to uncover out what blog system youre employing? Im experiencing some small security troubles with my latest weblog and Id like to locate something more safeguarded. Do you've any recommendations? dkddedfdeddegckb
YoloSwag
2
24.08.2015 19:32:03
You do realize ¨this is a norwegian page?
iMac
1
26.01.2015 22:04:17
Seductiveinstinct.com eller arashdibazar.com
loll
0
05.01.2015 00:51:53
Hei jeg er en jente på 24 år gammel. Jeg har veldig dårlig selvtillit, alle vennene mine og familien min sier at jeg må prøve å være mer åpen. Jeg har blitt mobbet på grunnet av hud farger og det Gjør at jeg misliker meg selv på grunnet av det. Jeg prøver men det er ikke lett for meg.
mr booster
16
17.11.2014 10:09:56
hvorfor kan ikke alle "Lonerne" bare bli venner?
Maria Danmark
1
26.10.2014 19:20:10
Hej ;) Ny Hjemmeside Går Ind På www.borne-og-ungdoms-linjen.dk/
*NAVN*
1
24.10.2014 01:48:41
Blei jo rene bibelen det her, beklager for det
1
24.10.2014 01:50:16
skreiv sikkert 1000 ord, å så kommer ingenting av det opp...? :´( omg blei trist nu
Fekk ikkje skriva ferdig
15
21.10.2014 21:46:38
Hadde dårleg selvtillit før. Men livet er berre for kort til å vera usikker! NYT LIVET YOLO. Berre ve deg selv. Folk slepper å elska deg. Men du slepper å bry deg! Omg nyt detta flotte livet. Om du e svart elle kvit elle overvektig elle undervektig, høg elle liten, norsk elle fra eit Anna land, WHATEVER du har ingen verdens grund for å vera usikker. Nyt livet. Ikkje bry deg om ka andre tenker, det som e viktig er at du skal ha da bra. Folk må akseptera deg akkurat sånn som du e. Du e fantastisk akkurat sånn som du e så berre ve deg selv! Yolo. Nyt livet, for livet kan fort vera over. Og livet er berre for kort for å vera usikker! YOLO ve deg selv
Jente 15
2
21.10.2014 21:41:09
Hadde dårleg selvtillit før. Men livet er berre for kort til å vera usikker! NYT LIVET YOLO. Berre ve deg selv. Folk slepper å elska deg. Men du slepper å bry deg! Omg nyt detta flotte livet
YoloSwag
1
24.08.2015 19:33:52
Med "nyt" det, mener du festing, drikking, sex, OSV...?
Jente 15
1
21.10.2014 16:36:58
Jeg har faktisk en utrolig sjølfølelse! Kan gå forbi de kjekkeste guttan som går 3vgs, tryne og slå meg uten at je bry meg stort. Vil gjerne lage et innlegg på det altså!
Heiiilåooo
0
10.05.2014 17:04:18
Jeg har litt dårlig selvtillit, fordi at jeg er litt hårete. Jeg har litt hårete armer spesielt. Jeg må bleike det. Hver uke må jeg fjerne jente barten min. Det er helt jÆvlig. Er det noen andre som har dette problemet?
X
4
15.03.2014 18:42:47
YOLO, så tenk positivt;) Jeg hadde også dårlig selvtillit før, og tenkte mye negativt, men det forandret seg etter at jeg begynte på taekwondo:) I ♡ taekwondo!!!
gutt 19
7
12.03.2014 16:57:13
jeg har virkelig dårlig selvtillit. Klarte nylig en dag ikke engang å si en setning høyt i klassen, uten å stokke om på ordene. Føler meg veldig dårlig og er mye alene for tiden.
jente 17
3
23.04.2014 16:42:21
Har det på akkurat samme måte.
Mr. confidence
2
11.02.2014 22:22:46
www.supermanextreme.com
gutt 14
6
04.02.2014 19:01:25
jeg har blitt mobbet siden barnehagen og nesten slutten av 9 klasse men jeg satte foten ned og ønsket og bytte skole og har det mye bedre nå jeg har akseptert den jeg er og føler meg sterk (ikke fysisk) men jeg sliter med selvtilliten min selv om jeg begynner å få venner, jeg er lykkelig men på grunn av min lave selvtillit har jeg fått frykt for å være i rampelyset men jeg har strak rygg og ser i horisonten og venter spent på neste eventyr siden jeg vet det vill bli bedre for meg og alle som har lav selvtillit. Fight! Because there is always a light in the end of the tunnel.
Jente 17
12
26.12.2013 22:03:00
Jeg har aldri blitt mobbet, alltid hatt en stor vennegjeng og mange venner. Jeg har alltid vært flink på skolen og har nå 5,4 i snitt...likevel har jeg dårlig selvtillit! Jeg er litt sjenert og ganske underdannig. Jeg tenker alltid over hva folk tenker om synes om meg og om jeg gjør eller sier ting om er "teit" eller upassende. Jeg tenker ofte det at uansett hva jeg gjør, så vil det alltid være noen som er bedre enn meg, penere enn meg, flinkere! Jeg er også redd for å skuffe noen. Foreldrene mine forventer kl sitt av meg, lærerne har krav til meg på skolen, sjefen min på jobben forventer at jeg prioriterer jobb. Treneren at jeg presterer mitt dær. Å tillegg har jeg venner og kjæreste som jeg også skal ha tid til...jeg føler rett og slett at jeg ikke rekker til alt å ikke får tid til p tenke på hva jeg ønsker og har lyst til. Noen ganger føler jeg at jeg ikke ha noe jeg skulle ha sagt og at jeg bare er en dukke... Vanskelig å forklare men jeg føler ikke at noen ser meg, jeg ser ikke megselv engang
2+ jente
0
03.01.2016 00:58:07
OK DU HAR 5,4 i SNITT! HVORDAN HAR DU DÅRLIG SELVTILLIT?! ALLE DØRENE TIL ETT PERFEKT LIV ER JO ÅPNE FOR DEG
Kris
2
07.04.2016 23:18:14
Det er ikke i karakterene det ligger - det er i hodet ;)
vik
3
10.11.2013 20:35:57
jeg har mye problem med Selvtillit og selvfølelse. jeg tror ikke jeg har flt noen gang tryghet og jeg ble mobbet fra da 14 år og følt meg ensom og jeg er altid deprimert. jeg vet ikke hvordan jeg skal oppføre meg med følk og spesilt menner. jeg vet ikke hvordan jeg skal bruke kroppspråket eller øyekontakt så tenker menne at jeg liker dem. jeg er lei av alt og har ikke lyst til å gå på skole.
sitter her og gråter- (Red: Du kan stille spørsmål og få råd og hjelp på ung.no/oss)

Spørsmål og svar

Jeg skal ha mitt første samleie, har du noen tips?
Hei Fint at du spør om tips. Før dere har samleie må dere bli godt kjent med hverandre og trygge på hvordan dere blir kåte og hvordan dere oppn...
Hva er kroppspress?
Hei jente 13 år. Takk for ditt spørsmål til Ung.no.Jeg forstår at du lurer på hva ordet kroppspress betyr og spørsmålet ditt er veldig viktig....
Ble lei meg etter snap der han svarer med ITPD?
Hei Takk for at du skriver til oss.Jeg tror at du overreagerer!  Ved å google ITPD og få det svaret du fikk, er sannsynligvis ikke det samme som ...
Hva er normal vekt for en 13 åring?
Hei Gjennomsnitt på hva en 13-årige jenter veier ligger ca på 45 kg og oppover. Du skriver ingenting om din høyde, men jeg tenker at du skal stol...
Selvbilde og selvfølelse.
Hei jente 14 år. Selvbilde og selvfølelse er begreper som ofte brukes om en annen, men det er allikevel en liten forskjell. Selvfølelsen  er det...
Hvordan kan man bli flinkere til ikke å bry seg om hva andre mener om deg?
Hei! Det å ikke bry seg om hva andre mener om deg handler mest om selvtillit. Det er selvsagt viktig å bry seg om hva andre mener til en viss grad ...
Hvordan slutte å lyve?
Hei Takk for et åpent spørsmål om noe som virker å være til bry for deg. Du forteller at du ikke klarer å slutte med å lyve, og jeg får inntr...
Hvordan få bedre selvtillit?
Hei!   I den artikkelen jeg har lagt ved står det en del om selvtillit og selvfølelse, og hva du selv kan gjøre for å få bedre selvtillit. Et ...
Hvordan kan jeg bli penere?
Hei Takk for spørsmålet ditt. Så trist å høre at du misliker deg selv så mye. Det er mange som sliter med dårlig selvtillit og har et negativt...
Har dere noen tips til hvordan flørte/sjekke opp jenter?
Hei!   Vedlagt finner du artikkelen "ung.nos flørteskole" der det står en del om flørting og sjekking. Jeg legger også ved noen andre artikler ...
Kan man gå ned 10 kilo på 1-2 uker?
Hei Det er mulig å gå ned 10 kilo på et par uker hvis man er sykelig overvektig og spiser ekstremt lite. Det betyr derimot ikke er at det er noe l...
Skal jeg satse på idretten?
Hei Jeg forstår at du står ovenfor et vanskelig valg. Min tanke er at det er du selv som må bestemme til syvende og sist, men at det er bra at du ...
Trenger tips på åssen jeg kommer til å få 5,9 snitt
Hei, og takk for spørsmål! Jeg kjenner ikke deg, men på det du skriver så får jeg et inntrykk av at du jobber hardt og oppnår gode resultater p...
Jeg kan ikke si R. Dette blant annet fører til at jeg har en del problemer på skolen. Hvordan kan jeg lære meg denne lyden?
Hei Gutt 13 år. Takk for at du skriver til oss i Ung.no.Hei du forteller at du har uttale feil. Det er to måter å si R lyden på i Norge. Dette er...
Hodet mitt er fylt med kaos på grunn av skole og familie.
Hei Jente 17 år. Takk for at du skriver til Ung.no. Slik jeg forstår det du skriver så er du ikke med andre ungdommer på fritiden da du blir nek...
Jeg savner eksen og vil ha han tilbake
Hei Takk for at du sender inn til oss. Det høres ut som en vanskelig situasjon og det er veldig leit når man har gjort slutt. Jeg kjenner ikke til ...
Ingen liker meg, jeg har dårlig selvtillit og tenker på selvmord.
Hei jente (13) Jeg blir bekymret når jeg leser det du skriver, fordi du har det virkelig ikke bra. Det er veldig trist at du føler at ingen liker d...
Er jeg en narsissist?
Hei Takk for at du skriver til oss. Du skriver at du har lest mye om narsissisme, og det høres ut som du synes du kjenner deg igjen i dette og at d...
Hvordan kan jeg få et bedre liv og bli lykkelig?
Hei Takk for at du skriver til oss. Det er trist å høre at du føler deg ulykkelig og ikke helt hvordan du skal få det bedre. Du forteller at du...
Se alle