Hopp til hovedinnholdet

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)
SI IFRA: Det er bedre å si ifra én gang for mye enn én gang for lite. Ring barnevernet dersom du eller noen du kjenner har det vanskelig hjemme.

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Offentlig og kvalitetssikret
Jente ringer (colourbox.com)
SI IFRA: Det er bedre å si ifra én gang for mye enn én gang for lite. Ring barnevernet dersom du eller noen du kjenner har det vanskelig hjemme.

I lov om barneverntjenester (barnevernloven) står det i § 1-1 at lovens formål er:

    Å sikre at barn og unge som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, samt bidra til at barn og unge får trygge oppvekstvilkår.

Dette betyr altså at barnevernet er der for å hjelpe deg eller andre du kjenner som har det vanskelig. Alle kommuner har hver sin barneverntjeneste, og du kan ta kontakt med barneverntjenesten der du bor. Alle kan ta kontakt. Hvis du har det vanskelig hjemme, eller er bekymret for hvordan andre har det, kan du melde i fra om dette til barneverntjenesten.

Du kan også lese om dette på Bufdir.no.

Du kan ta kontakt på flere måter

  • Sende en skriftlig bekymringsmelding i posten hvor du skriver hva problemet er, hvem det gjelder (også hvis det er du selv som har det vanskelig), hvordan barneverntjenesten kan komme i kontakt med personen.
  • Ringe barneverntjensten i den aktuelle kommune(se kommunens hjemmesider). Den aktuelle kommune er den kommunen barnet/ungdommen oppholder seg i. Når du ringer kan du få snakke med en som jobber i barneverntjenesten om din bekymring. Du kan få råd og tips om hva du bør gjøre. Du kan være anonym.
  • Avtale tid for en samtale. Mange barneverntjenester har satt av tid til å ta i mot råd– og veiledningssamtaler. Hvis du ønsker dette, ring barneverntjenesten i kommunen din og forhør deg om dette. I slike samtaler kan du få snakket om det som bekymrer deg, og få veiledning på hva du bør gjøre videre. Du kan også ta med en person som støtte.
  • Synes du det er ubehagelig å skulle ta kontakt med barnevernet på egenhånd, kan sosiallærer, helsesykepleier, rådgiver eller andre voksne hjelpe deg med dette.

 

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. Ring og fortell om problemet/bekymringen din. Fagpersonene fra barnevernet kan gi deg mange gode råd og tips om hva du kan gjøre videre. Du kan også få høre mer om barneverntjenesten og om hvordan de kan hjelpe deg eller den du er bekymret for.

Den du tar kontakt med i barnevernet har taushetsplikt, og kan ikke si videre det du sier. I enkelte tilfeller kan de bryte taushetsplikten, men da skal det være mistanke om alvorlig fare for liv og helse.

 

Hva gjør barnevernet etter at du har meldt fra?

Når barnevernet får en bekymringsmelding, skal de snarest og innen en uke vurdere om det skal iverksettes undersøkelser eller ikke. Det betyr at hvis barnevernet ønsker å gå videre med bekymringsmeldingen, lages en undersøkelsessak for å finne ut mer om situasjonen til den personen som bekymringen gjelder.

I en undersøkelse snakker de ansatte i barnevernet med både foreldrene og barnet/ungdommen. De kommer vanligvis også på hjemmebesøk for å få et nærmere inntrykk av familiesituasjonen. Ofte vil de også snakke med de ansatte i barnehagen eller skolen for å høre om hvordan barnet/ungdommen fungerer der. I løpet av undersøkelsen kan barneverntjenesten finne ut om familien eller ungdommen trenger hjelpetiltak. Hva slags tiltak som settes inn, kommer helt an på hva de tenker er det beste for deg eller den/de som har det vanskelig.

 

Hvordan kan barnevernet hjelpe?

Mange har et bilde av at barnevernet tar barn vekk fra foreldrene og plasserer dem i fosterhjem, institusjoner osv, og er dermed skeptiske for å ta kontakt med barnevernet. Ofte leser man om skrekkhistorier i media. Likevel er det viktig å ha i bakhodet at ofte er det bare én side av saken som kommer frem. På grunn av den strenge taushetsplikten kan ikke barnevernet kommentere enkeltsaker, og ikke uttale seg om hvorfor de gjorde som de gjorde i saken.

I mange saker er det å plassere et barn eller ungdom utenfor hjemmet, en siste løsning. Barnevernet tenker alltid først på om de kan sette inn hjelpetiltak i hjemmet. Dette kan være tiltak som å gi foreldrene råd og veiledning, ha samarbeidsmøter med skolen, at barnet/ungdommen får støttekontakt osv. For mange barn og ungdommer som opplever en konfliktfylt hjemmesituasjon, kan ofte det som hjelper, være å få veiledning omkring hvordan man er mot hverandre og hvordan man snakker sammen.

 

 

Det å flytte barnet/ungdommen vekk fra foreldrene, er altså kun siste utvei. I de aller fleste tilfeller velges andre tiltak, og ungdommen skal uansett også selv få mene noe om hvilke tiltak han/hun selv tror kan hjelpe. Vær tydelig og si hvordan DU har det og hva DU tror kan hjelpe!

 

Trenger du hjelp på kvelden/natta?

Når barnevernet stenger kontoret i 15.30 tiden, så er det barnevernvakten som har åpent, og som du kan kontakte hvis du eller andre trenger hjelp. Telefonnummeret til barnevernvakta der du bor finner du som oftest på nettsidene til kommunen, eller søk på barnevernvakt.no. På dagtid kontakter du barnevernet, på kveldstid og i helger/helligdager kontakter du barnevernsvakta. På kveldstid, i helger og på helligdager kan du også ringe gratis til den landsdekkende Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Da kommer du til en av de 15 store barnevernvaktene som finnes i Norge. Alarmtelefonen er åpen når barneverntjenesten har stengt, og er døgnåpen i helger og helligdager.

Både barnevernvakten og alarmtelefonen vil ut i fra din bekymring vurdere om det er behov for akutt hjelp, gi råd og veiledning, samt formidle din bekymring videre til det kommunale barnevernet der barnet bor.

Hvis du har blitt utsatt for en skremmende eller ubehagelig hendelse, eller du eller noen andre du kjenner opplever noe vanskelig hjemme – ta kontakt med barnevernvakta eller alarmtelefonen 116 111.

 

Nyttige lenker

www.barnevernet.no

www.barnevernvakt.no

www.lovdata.no

 

Av redaksjonen, ung.no

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Raina
0
30.12.2018 22:02:17
Mamma slår meg og e altid slem snakker altid stygt te meg skylder på meg og hun så at jeg var en ulykke.. jeg vil gjerne ikke bo her lenger. :(
:(
0
09.12.2018 18:43:55
Hei. Jeg blir hatet av min mor og søster, de mener at nesten alt er galt med meg, vi krangler hver dag! Det er vanskelig å bo her. (RED:Ung.no svarer ikke i kommentarfeltet, men du kan stille spørsmål til ung.no/oss helt anonymt og få svar av fagpersoner. Du kan også ringe gratis til Alarmtelefonen på 116111 og dele tankene dine anonymt med noen).
annonym
1
13.05.2018 14:31:56
hei jeg er en gutt på 14-15 år. jeg trenger litt hjelp jeg blir kjeftet på fordi at jeg ikke vil gjøre hagearbeid nær humler og veps fordi jeg er livredd dem. i dag hadde jeg ikke spist frokost og når jeg skulle lage meg lunch sa mamma at jeg ikke får lov til å lage meg lunch med mindre jeg er ferdig med hagearbeidet. og når jeg ble ferdig satt jeg meg ved pcen og nå skriver jeg dette. jeg har depresjoner daglig og har prøvd et par ganger å ta mitt eget liv, men jeg vil ikke henge meg selv fordi det gjør så vondt. jeg trenger hjelp jeg blir kjeftet på daglig og hater livet alle på skolen ser meg som en glad gutt, men egentlig er jeg er sint og deprimert gutt som ikke har noe å gjøre etter skolen untatt korps, men det blir jeg tvingt til å være med i. (Red. Du kan stille spørsmål på ung.no/oss og få svar fra fagfolkene våre i panelet der. Du kan også ringe Alarmtelefonen på 116 111 for å snakke med noen nå)
hemlig
2
19.03.2018 17:11:38
jeg tror en venn av meg har det ikke bra jemme fordi hun spør alltid om å vere med folk hjem etter skolen, og jeg bor nesten ved siden av huset dems og hører ofte kjefting og ser hun løpe forbi huse vårt mens hun gråter. Pappa bor i aent land og hun bor alene med mamma. hva jeg skal gjøre
Itpd####
1
31.01.2018 16:44:45
Høra folks!!!!! Dere må gi meg gode råd akkurat nå, Plz. Greia er at jeg har stjelt Burn og Fire Flasker med vodka, jeg ble tatt inn i en kontor for å snakke med de to vaktene som fanga meg. Men daaaaa de spurte mg om skole, navn osv... Jeg var helt ærlig med dem liksom, de sa sånn etterpå jg svarte at jeg skulle drikke og har drukket engang forje uke. De kjører mg hjem da, jeg tenker ja greit jeg er skært nååå. Men bausern sier det til faren min at dem fant lighter i lomma mi, og t jg drikker dayliy, og sånne falske shit dem fant p i veien at jg ikke trives på skolen og blir blikket av alle elle no. Faren sier ikke en dritt til meg, jeg tenkte fuck u bitch da han holde kjeften sin. Neste dag jeg går til en av kompisene mine å snakker 11-21 jeg kom rundt 22 og da jg kom hjem jeg fikk sååååå mye bråk faen du vet ikke ASs. Lillesøstera mi går på samme skole bare i 1klasse og jg går i 9klsse der. (1-10skole) neste dag søstra mi sier det på skolen til dem norske lærerne. Etter det hun kommer hjem alt chill. Når faren min kommer det ble kaossssss. Neste dag gjett hva. Vi må faenmeg reise til utlandeeeet. Jeg hater hjemmelandet mitt, og hele pakka. Vil være i Norge med Hooden min, skjønner d? I 27.1.18 fikk jeg et beskymrings brev fra barnevernet. Lowkey jg ble glad. Jeg vil tilbake til Norge . Men vetta faen hvordan jg skal gjøre det skjønner du? Hele fam'n gir mg hat og behandler mg som bæsjen dems som er på bakken. Noen som kan fortelle mg hvordan jeg kan forlate den fuuuuckkaaaa russiske republikken her?? Helt ærlig om d ikke gidder å svare meg chat meg om dette på Insta det er kjempe viktig for meg: sselima1
Anonymt
0
04.01.2018 23:02:17
Hei. Jeg har hatt det utrolig tungt og hardt hjemme de siste tre månedene. Foreldrene mine krangler, og det går ofte utover meg. De straffer meg nesten alltid med at de tar tlf, iPad osv. Akkurat nå så ble jeg fortalt at jeg var mislykka og at det de hadde prøvd å gjøre med meg (oppdra meg) bare var en fiasko og det ikke funket. Vær så snill hjelp. Er ikke gammel og vet ikke hva jeg skal gjøre eller si (red.: send oss et spørsmål på ung.no/oss og få svar fra fagfolk, så du kan få råd og hjelp til hva du kan gjøre med situasjonen din. Du kan også kontakte alarmtelefonen for unge: https://www.ung.no/hjelp/#2405_Alarmtelefonen_116_111_for_barn_og_unge.html )
casper
4
02.01.2018 20:39:27
barnevernet har ødelagt familien min de har bare gjort ting verre fuck de
Anonym
0
24.10.2017 21:09:33
Besten tar på meg og jeg lider med depresjon.Foreldrene mine hater meg. (Red.): Hvis du har noen spørsmål ang. dette, som du vil fagpersoner skal svare deg på, still oss et spørsmål anonymt på ung.no/oss.
En gutt
0
04.08.2017 16:50:24
Hei, eg er 17 år, og eg har veldig mye problemer med politi, eg elsker familien min men de opplever for mye vondt på grunn av meg. Derfor eg bestemte meg til å ta kontakt med barnevernet og spør de om de kan flytta meg til en annen familien eller institusjon
Hjelp
6
03.06.2017 21:54:59
Eg bor med mamma og pappa. De er så utrloig strenge og kjefter på mæ minst hver time. Hvis eg får en dårlig karakter så blir mamma sur på meg. De tar me aldri seriøst. Pappa kaller meg en bortsjemt jente bare fordi eg ha rhatt lyst på iphone 6 i over 1 år og eg fikk d endelig. D er d eneste eg har spurt han om. Og nå kjefter han på meg og sier at eg Har sagt at mamma skal gå i femgsel når hun selv sa : jeg vil i fengsel for å ungå dere barn og faren din. Eg har det så ille hjemme. De i barnevernet har kontaktet oss før men det eneste jeg kunne si var *gode ting* sån at de ikje skulle bli sure å slå meg. Jeg tenker daglig å ta livet. Men eg er redd for hvor vondt d gjør. Eg har så lyst til å kontakte barnevernet men eg er for redd. Eg gråter hver dag og er deprimert. Alle tror at eg er den lykkeligste personen i verden men egentlig er eg den som er det motsatte. Eg vil ha hjelp men tørr ikje. Dere syntes sikkert at eg bare eg gal og eg snakker tull men eg trenger noen til å si til meg at eg ikje er det
Josi
1
08.11.2016 17:14:44
Jeg hatter foreldrene mine
Anonym
1
20.10.2016 19:50:34
Er det noen måter man kan kontakte barnevernet direkte?
Thantima
1
18.06.2016 13:28:54
Vil ikkje bo med mine foreldre lenger
SANNE
1
17.04.2016 22:10:10
Jeg har skrevet til barneombudet og klara klok flere ganger angående min psykiske voldelige far. De sa at dette er så ille at jeg måtte si ifra til barnevernet fordi det er så ille. Det jeg gjerne har lyst til er å snakke med en voksen privat, en jeg kan stole på. Og at hvis den personen vill gjøre noe så må den snakke med mamma først. Jeg orker ikke å ha han i livet mit lenger. Som han faktisk sa nå nettop. ‘’Vet du hva Sanne? Jeg er sikker på at du er en djevel som er sendt ned til jorde for å ødelege livet til andre’’ Ting som det sier han til meg hver dag, og jeg orker ikke mer. Jeg kan begynne med å fortelle at faren min har holdt på med dette så lenge jeg kan huske, det tidligste minnet jeg har var faktisk den dagen alle ungdommene ble drept på utøya, jeg var 8-9 år gammel tror jeg og klarte ikke å lese på telefonen hva som hdde hent ( mens han kjørte bil). Som resultat av det kalte hann meg de styggeste ting og fortalte meg hvor forferdelig ann skulle gjøre livet mitt + at han faktisk fikk meg til å tro at det som hente på utøya var min skyld, jeg var 9 år! Han lovte meg at han skulle ødelege livet mitt, og det har han klart perfekt til nå… Jeg sliter med et utrolig dårlig selvbilde + litt sinneproblemer tror jeg, jeg gråter hver kveld i stedet for å sove, jeg kutter meg selv, jeg får scenebettenelse av stress og overbelastning i kroppen. Det er så vanselig for hann og forstå at han har kalt meg verdiløs, ond, selvoptatt, tøs osv, lista bre går videre og videre. Det gjør så forferdelig vondt! Jeg har begynt å tro på det selv, dette har gått så langt at jeg ikke har lyst til å leve lenger! Jeg orker ikke! Han har virkelig greid å ødelegge meg helt og det verste er at hann gjør akkurat dette mot lilebrødrene mine på 9 og 11 år + mammaen min! Jeg har snakket med vikarlæreren min før, men det dret seg virkelig, mens to andre lærere jeg har hatt virkelig har støtet meg 100%. Mammasier også at hu ikke orker å leve mer hvis jeg kontakter noen, men jeg har det så vondt at jeg ikke orker mer av dette. Familien min har et utrolig dårlig forhold til alt som har med barnevernet å gjøre. Når jeg gikk i 3. eller 4. klasse ble jeg og brødrene mine hentet og kjørt tilbarnevernet i Drammen ( fra et lite sted som het Skarnes, dette hente uten at mamma viste det. Jeg prøvde å være sterk for brødrene mine, noe jeg fortsatt gjør hver dag, men jeg var livredd. Da var jeg også bare 9 år … I går prøvde jeg å snakke med mamma og pappa om det, jeg fortalte dem hvordan jeg føler det og at pappa måtteslutta å kalle meg stygga ting eller så kommer jeg tl å gjøre veldig dumme ting ( siden jeg ikke orker å høre alt han sier til meg mer.) Han lo og skrek meg rett oppi trynet, ,hann sa at jeg sier dette fordi jeg vill ødelegge familien og fordi jeg er bortsjemt, han sa at alt dette har jeg bare lest i ett eller annen jente blad.. Jeg ble så lei meg og sjokka å gråt og gråt. Og som toppen på kransekaka kalte hann meg ‘’dumme unge’’ rett før han gikk, det var ikke så ille sakt i forhold til alt det andre han sier og har sakt, men det var akkurat det som skulle til for at jeg brøt helt sammen. Grunnen til at jeg ikke tørr å kontakte dere er at jeg vet hann kommer til å greie å overbevise dere om at jeg er syk og at jeg lyver + at jeg er hele problemet (det blir ikke første gangen). Men jeg ber dere hvem som helst hjelp meg, brødrene mine og mamma. Vi orker ikke mer! Det jeg gjerne har lyst til er å snakke med en voksen privat, en jeg kan stole på. Og at hvis den personen vill gjøre noe så må den snakke med mamma først. Jeg orker ikke å ha han i livet mit lenger. Som han faktisk sa nå nettop. ‘’Vet du hva Sanne? Jeg er sikker på at du er en djevel som er sendt ned til jorde for å ødelege livet til andre’’ Ting som det sier han til meg hver dag, og jeg orker ikke mer.
Elisabeth
0
10.10.2016 20:27:42
Hei æ vart flytta te et fosterhjem fordi æ ikke likt min pappa.... skjønne faren din e ille.. men da ber du om å kom bort fra faren din... Ikke mora di... evt flytt te noen av tanta eller onkla mn ikke et fosterhjem tro mæ 1/2 barn i fosterhjem slit mentalt å alt sånn etter dem bli flytta t barnevernet (red: Det er fint at du skriver dette inn her. Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss nå. Du skal ikke oppleve det du skriver her, og du skal få hjelp!. Di kan også ringe alarmtelefonen på telefonnummer 116111.)
DRITT LEI
1
06.03.2016 15:45:11
Jeg Hatar Livet Mitt, Alle Utestenger meg . Jeg Får Verken Hjelp Av De Skilte Foreldrene Mine Og Helsesøstra
Tharsa
1
29.02.2016 21:07:38
Hei jeg er en jente på 13 år og jg er redd for at mamma og pappa skal skilles. De krangler hele tiden, mest p.g.a før så bodde vi et sted i vårt egent hus og mamma gikk lei av stedet så vi flyttet lengere sør. Nå leier vi da hus og det er ikke en eneste dag der pappa ikke tar opp dette. Pappa har snakket mye om å skilles og flytte tilbake til hjemmelandet og aldri komme tilbake så det kommer nok bare til å bli meg, mamma og storebroren min igjen. Pappa er en pensjonert lærer foresten. Mamma har ikke ordentlig jobb, hun går bare på kurs. Hvis pappa drar så har jo ikke vi no sted å bo. Jeg har letet på Internett på å finne svar om nav komme til å hjelpe oss med hus. Det blir litt dumt å flytte IGJEN til et annet sted, jeg vil ikke begynne på en ny skole. Noen ganger så roper pappa så høyt til mamma at jeg får vondt i hjertet. Nå er jeg lei av alt og jeg vil bare få dette overstått. Jeg vil ikke bli adoptert eller tatt av barnevernet, det er derfor jeg ikke har sakt no til helsesøster. Skulle ønske pappa bare kunne dra sin vei så resten av oss kunne ha levd et fint liv i fred.så spørsmålet mitt er: vil nav eller noen hjelpe oss med et hus? (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Elisabeth
0
10.10.2016 20:29:01
Dem svare dokk ikke her men æ kanj prøv åhjelp dæ.. Um hvis mora di søke trygd så får dokk lev av trygd.. men da må ho skille sæ fra faren din hviss dokk ikke ska bo ilag (red: De som ber om hjelp kan skrive inn til oss på ung.no/oss eller ringe alarmtelefonen på tel 116111)
jente 15
5
01.01.2016 22:19:25
Eg er redd for å vere heime, mamma og pappa kjefter på meg uten grunn, slår og truer meg. For ca. 1 år siden var eg ekstremt demprimert, og dette ente opp med at eg måtte ha samtaler med ein lærer, helsesøster og lege. Men dette hjalp ikkje fordi mammaen min klarde å fa dei til å tru at det var ein annen grunn til at eg var deprimert. på samme tid som dette skjedde, så døde oldemoren min, og ho var den eineste personen som eg stolte på og som eg følte brydde seg om meg. På grunn av det som skjedde med min oldemoren, klarte mamma å overbevise alle om at eg bare tenkte på henne, sjølv om eg sa at eg eigentlig var redd for å vere heime. Og nå er eg like deprimert som eg var da, eg tenker daglig på å ta livet mitt. På grunn av det som har skjedd heime er eg blitt veldig aggressiv og blir lett voldeleg, og eg veit ikkje kordan eg skal takle enkelte situasjonar, fordi eg har vokst opp med at dei blir løyst med vold. Og eg har gitt opp å kontakte dei som er i nærleiken. Er det ein måte eg kan få hjelp av nokon som tar meg seriøst ikkje nokon som bare ser på meg som eit tal, bare enda eit nummer i rekken av dei som sliter? (Red.: Takk for at du tar kontakt. Spørretjenesten vår er dessverre stengt frem til mandag 4. januar, men ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe og du kan være anonym. De har masse kunnskap og erfaring og kan hjelpe deg. Husk at det er mange som kan hjelpe deg, så ikke gi opp.)
Æ blir utsatt for vold
4
20.12.2015 23:28:20
Æ tørr ikke å si ifra til barnevernet for vis mamma og pappa Finn d ut blir de drit sur på meg
12åring
1
18.06.2016 13:32:26
Du må ikkje bryr deg om de blir sur, for du må ikkje være redd for og si noko. Du må si ifra hvist du ikkje har bra hjemme☺Du har rett til og si ifra og si det du meine,
Det vil jeg ikke si!
2
04.09.2015 23:23:18
Har erfaring med, barneværent! Og for å si det rett ut! Helt forferdelig! Har hatt med de å gjøre siden jeg var 4 år gammel. Nå er jeg 20 og bor for meg, selv! Fikk en sønn for bare et par mndr siden. De kom og tok han ifra meg, to timer etter fødsel! Har forandra meg, totalt, fra jeg var 14, og fram til nå. Har aldri brukt narkotika, har ei mor som er rusavhengi men, vært rusfri, veldig god stund! Å takk Gud for det! Jeg har kun drukket litt alkohol, når jeg var under Barneværnet, men that's it, slutta å drikke helt, når jeg var 19, så ble jeg gravid noen mndr, etter! Og passa på det fineste, jeg har fått i verden, men alikavel, kommer Barneværnet, og bare drar han ut av armene mine! Det er helt forferdelig!blir dømt ut ifra mi fortid, og har forandra meg, totalt! Å alt jeg vil er kun alt det beste for min sønn! De har trøkka meg, så langt ned i ei kjøttkvern, som det er mulig å trøkke ei mor ned!! Får ikke lov til og få en sjangs ei gang for å vise, at dette er null, problem. De sier bare sønnen min kan ikke vente på at jeg blir ei god mor! Fysøren!
veronikka
0
30.05.2015 13:15:32
Mamma kaller meg bitch
(red: Du skal ikke oppleve dette. Ring alarmtelefonen, telefon: 116111. Du kan også skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
anonym
2
27.05.2015 17:30:55
Det går ikke ann å stole på noen. Noen får jeg hjelp andre ikke (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss anonymt, og få svar)
anonym
6
27.05.2015 17:29:08
Det er ikke ÉN ENESTE DAG uten NOEN SOM HELST form for kranling
anonym
0
06.01.2016 09:43:16
Samme her. Jeg hater det!
13 pr jente
2
25.12.2015 14:47:42
Har det helt likt:-D så fint p bite at jeg ikke er den eneste. Vi i familien krangler ca 8 ganger i uka(jepp åtte) hele familien/slekta er skuffet over meg g noen av valgene jeg tar. For jeg velger ofte å la være å gjøre ring pga familien min. Så nå sitter jeg har mens resten sv slakta er på dåp med fetteren min. Husker den ganga mamma ble trøstet av mormor pga meg, og alle de gangene pappa har sagt at han en gang skal flytte p aldri komme tilbake pga meg og broren min, og de gangene han sier vi snart må ha hjelp av barnevørnet. Og jeg vill ha hjelp av de. For jeg har ingen andre enn Gud å snakke med. Helsesøster gjør bare ting værre(erfaring), 116111 gir blaffen i deg(erfaring), læreren forgår det ikke(erfaring) og slekta mi er skuffet over meg. Alt jeg ønsker meg er en ny familie til jul. Det er mitt høyeste ønske. For orker ikke mere. (Red.: Ikke gi opp. Det er leit at du har hatt disse erfaringene som du har hatt, men jeg håper du ikke gir opp. Det er mange som kan og vil hjelpe deg, så prøv igjen! Ta gjerne kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge nå i jula. Du når de som du vet på telefon 116 111, og de holder åpent i jula.)
Takk alarmtelefonen
1
22.12.2014 17:37:26
Jeg hadde problem er I hjemme ikke bold og sex men krangling Mellom forelde jeg ringette dem og de hjelpet meg kanskje du burde si fra
Anonym
1
14.10.2014 21:50:39
Kan man kontakte barnevernet hvis man er redd for mamman din.? Da tenker jeg på hvordan hun har det, og når jeg ser at hun blir lei seg vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Hun har sakt at det er noe med hjerte sitt. Når jeg ser mamma gråte eller gråte i søvne vêr jeg ikke hva jeg skal gjøre.?? Pliss svar.
redd
2
13.10.2014 20:15:27
Jeg er veldig redd for ta kontakt med barnevernet jeg har det veldig grusomt faren min slår han banket moren rett foran meg og brødene mine jeg veldig redd for barnevernet spesielt norsk somalet jeg vet ikke systeme her I norge hvis jeg sier I fra så er redd barnevernet kommer og tar meg og brødene min vekk fra moren min det eneste hjelp jeg trenger tar faren min vekk oss så vi kan leve trygt liv hva burde jeg gjøre (red: Du kan skrive inn til oss via ung.no/oss og få hjelp og råd)
hei
3
13.10.2014 19:41:06
Faren slår meg og de andre brødene mine skriker på moren pr øver og slå moren kan ikke gå til kjøkkene og spise så mye jeg vil hvis jeg sier fra tar barnevernet brødene mine
(red: Du kan skrive inn til oss via ung.no/oss og få hjelp og råd nå)
Barnevernsjenta
10
30.03.2014 08:46:48
Jeg har vært innvolvert med barnevernet i over to år, og min erfaring med det norske barnevernet er at de er hensynsløse, desperate og usaklige personer. Både folk som jobber i barnevernet og folk som blir ansatt til å "fremme barnets sak" (sånn som sakskyndige, psykologer, talspersoner osv.) Bare så det er sagt: de sakskyndige jobber IKKE for deg, uansett hva de sier. Det er barnevernet som ansetter og betaler de sakskyndige til å komme med rapporter. Jeg fikk for eksempel ikke flytte hjem fordi faren min ikke tok interesse i at jeg pratet om One Direction. De mente det gjorde han til en uskikket forelder. Ærlig talt, han er mann - hva annet kunne man vente seg når datteren snakker om et boyband? Dessuten hadde jeg snakket non-stop om de i to år allerede, så han bare sluttet å bry seg etter hvert. Jeg sa i fra mest for å få hjelp, men la meg bare påpeke at det er sjelden du får den hjelpen du tror du vil få. Søsteren min og jeg ble tvangsflyttet. I følge barnevernets egen lov, ble vi flyttet på usaklig grunn. I fylkesnemnda løy barnevernet om hva de hadde gjort og hvordan de hadde gått frem når de flyttet oss. De fant på ting vi hadde sagt. Jeg fikk flytte hjem igjen bare pga at det ikke finnes ledige fosterhjem i Finnmark. Mitt råd er at du tenker VELDIG godt igjennom om du skal si i fra eller ikke, hør med venner hva de syns og les deg litt opp på hva barnevernet har gjort i andre tilfeller. Så langt virker det som om barnevernet gjør mer skade enn å hjelpe, mest fordi at unger som meg (som egentlig ikke er i livsfare eller i fare for overgrep) blir tvangsflyttet inn på institusjoner og i fosterhjem i stedet for de som trenger det. Håper det går bra med dere alle! Ps. Jeg får hjelp av barnevernet nå og har det mye bedre enn før, men det tok lang tid før de imøtekom meg :-)
Klarer ikke mer...
4
06.11.2013 21:19:20
Foreldrene mine er skilt og jeg har bodd med en stefar og moren min i snart 6 år, begge drikker veldig ofte, mamma reiser mye (drar på kurs osv. til land som England, Polen, Tyskland). Da er jeg mye alene med stefaren min fra 2 uker til 2 mnd som er ganske mye for meg, fordi jeg sliter med å holde huset rent, gjøre lekser, snakke med venner og få i meg noe mat hver dag. Når mamma er hjemme så blir jeg kjeftet på hele tiden
jeg får nesten aldri lov til å gå noe sted og når jeg faktisk er ute et sted eller kommer fra skolen litt senere (for eks. ikke mer enn 30 min senere) så tror dem at jeg har sex med noen. Jeg er ikke typen som drikker eller røyker/snuser eller har sex, jeg har aldri hatt sex før. Så moren min kaller meg for hore og mye mer. Når jeg har mye lekser en i en uke eller to og ikke klarer å rydde så mye hjemme så blir hun sint og kjefter på meg. Moren min jobber som negledesigner og eier salong sammen med to av venninene hennes og hun kommer ofte hjem veldig sint og tar alt ut på meg, det vil si kjefter på meg, eller noen ganger slår meg. Stefaren min gjør absolutt ingenting hjemme, hjelper aldri til med husarbeid, jeg føler bare at jeg er den som gjør alt, og hvis jeg ikke gjør det en gang så blir jeg kjeftet på og slått. Det er mye mer enn dette men jeg føler bare ikke for å skrive det.... (Red: Du kan stille spørsmål og få svar og hjelp på ung.no/oss)
Jenta..
2
29.08.2013 12:30:03
Haha, jeg har prøvd å kontaktet dem, men de hører ikke etter! -.-
(red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få hjelp og råd)
alex
2
26.03.2016 21:02:47
De er bare noen barnslige drittsekker
Sliter hjemme
2
22.05.2013 23:06:34
Jeg har skilte foreldre, pappa vil jeg ikke ha kontakt med mere... av visse grunnen.. store søsteren min var/er i kontakt med barnevernet ang pappa.... meg og mamma krangler hver dag, skriking og vi skjeller hverandre ut, dette har holdt på i flere år. I det siste etter kranglene har mamma endt opp i tårer og jeg sliter utrolig mye psykisk med det, med både en pappa som jeg krangler mye med og en mamma sliter jeg mye.... jeg har lenge lurt på om dette er alvorlig nok til å ta kontakt med barnvernet om.... jeg vet at mamma kommer til å ta kontakt med dem i løpet av året, men jeg vil gjerne ha en slutt på slike opplevelser så fort som mulig! (red: Du kan skrive inn til ung på ung.no/oss og få hjelp og råd)
Smaily
5
10.05.2013 23:00:40
Hva gjør man når nabo jenta, nå 5 år, får usmakelig kjeft, gang etter gang av sin mamma ? Banning, trusler og høye rop både inne og ute i mange år. Dette er en del av personligheten til mamman. Hun er ikke slik noen meter unna sitt eget hus, så dette er veldig vanskelig.
Bekymret far
3
04.05.2013 13:07:57
Har en lite jenta på neste 4år. Mamma hennes har en type som har holdt med stoff før i tiden og er en vis fare at det kan skje igjen. Ungen sover hos mamma og meg faren, besteforeldrene og hos den nye typen som bor 3mil unna. Føler at den lille jenta har ikke et stabilt liv. Hva kan jeg gjør her ?
Redd
2
07.03.2013 19:31:06
Jeg tør ikke ringe dere, for jeg vil ikke at foreldrene mine skal finne ut at jeg ringte dere :( (red: du kan skrive inn til oss anonymt på ung.no/oss og få hjelp og råd)
Bekymret jente (14)
1
06.12.2012 19:31:46
Jeg syntes det som jeg opplever lingner på MOBBE OFFER 203 sin historie, men jeg bor bare med mama fordi faren min bor i et annet land.
mobbe offer 203
3
27.10.2012 11:15:27
jeg har det ikke så bra hjemme mamma og pappa begynner å kjefte å skrike på meg for ingen ting de vil at jeg skal si ja mamma og ja pappa visst ikke jeg gjør det får jeg straff. jeg blir mobbet på skolen, lærerne gjør ingen ting med det så da sier mamma at jeg skal ta igjen med vold men jeg er kristen så jeg bruker ikke vold mamma tar ikke hensyn til dette. :'( jeg tørr ikke ta kontakt å vennene mine som vet om dette sier de synes jeg burde ta kontakt med helsesøster eller en psykolog, men jeg tørr ikke. jeg skjønner ikke hvorfor de ikke kan gjøre det. jeg har en person som er som en støtte kontakt men det er hun ikke sier mamma og pappa å hun men hun kjefter på meg å får meg til å gråte å føle meg uvell hun skriker å kjefter på meg å sier at det er min feil når det ikke var det å jeg ikke visste det men hun sier jeg visste det. når jeg var liten gidde mamma og pappa meg `` lusing`` det var et slag med strak hånd bare at den ikke var stram, i fjeset. de sier det var den eneste måten å få meg til å reagere. trenger trøst men kjæresten min er på weekend å jeg får ikke lov å være med ham selvom han får lov til å være med meg. mamma og pappa sier at han skal ha helt fri fra alt når han er på weekend. jeg har ingen venninner som er noe særlig til hjelp de er bare rare det er jeg også da. de banner. de kan ikke jeg snakke med om dette. :'( trenger hjelp!!! (Red. Husk at det er mange som vil hjelpe deg. Du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111 eller snakke med en voksen du stoler på, for eksempel helseøster, rådgiveren eller en hyggelig lærer. Husk at du også kan sende inn spørsmål på ung.no/oss for råd og hjelp).
Misshandlet jente (13)
1
16.08.2012 16:53:28
Jeg vet ikke lengre hva jeg skal gjøre. Jeg har flyttet mye mellom pappa og mamma som er skilt. Jeg har ikke hatt kontakt med pappa på lenge nå, og jeg sliter veldig hos mamma fordi jeg ikke kommer overens med stefaren min. Han er veldig voldelig og tar tak i meg veldig hardt, slenger meg inn i møbler osv. Jeg vil tilbake til pappa, men vet ikke lengre om jeg er velkommen til å bo der, fordi han har gitt bort rommet mitt til broren min osv. Jeg vet ikke lengre hva jeg skal gjøre! :( Sliter i tilegggg veldig med ANGST! Jeg vet ikke hvor mye mere jeg klarer. (Red. Du skal ikke måtte ha det sånn som du har det nå! Ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111 for å få råd og hjelp. Det er mange som vil hjelpe deg.)
Bekymret venninne...
1
12.10.2011 14:32:12
Jeg tror ikke venninnen min har det noe bra hjemme og ser at hun sliter med diverse ting hjemmeifra. Kan man ANNONYMT melde fra til barnevernet? Vedkommende ville kanskje blitt veldig sur dersom hun fant ut at dette var meg.. I så fall; hvor er det best å kontakte barnevernet uten å snakke med dem personlig? (red: Du kan ringe alarmtelefonen på 116111 og få tips og råd.)

Spørsmål og svar

Hodet mitt er fylt med kaos på grunn av skole og familie.
Hei Jente 17 år. Takk for at du skriver til Ung.no. Slik jeg forstår det du skriver så er du ikke med andre ungdommer på fritiden da du blir nek...
Hva er nummeret til barnevernet?
Hei Ser at du etterlyser telefon nummeret til barnevernet. Det er dessverre litt vanskelig å svare på siden du ikke oppgir hvor du bor. Dersom du...
Faren min har blitt gal og jeg vet ikke hvordan man fikser han
Hei! Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 20 år! For en ansvarlig og omsorgsfull storebror og sønn du er som tenker på hvordan småsøsknen...
Føler meg fanget. Hva skal jeg gjøre?
Hei og takk for at du skriver til ung.no Det første jeg tenkte da jeg leste innlegget ditt var: Heldigvis er hun snart 18 og kan velge for seg selv....
Jeg snakker ikke med noen og har det fryktelig vondt. Jeg kutter meg selv hele tiden.
Hei Jente 13 år. Det er bra at du skriver til oss og forteller hvordan du har det. Da har du i alle fall klart å skrive ned noen av tankene dine og...
Bor i fosterhjem, har fortalt foreldre hvor han bor. Må flytte
Hei gutt 13 år   Takk for at du skriver til oss. Det du skriver gjør inntrykk på meg, og jeg forstår godt at du synes at det er vanskelig. Vi m...
.Jeg ble slått som 6 åring av faren min og dette varte...
Hei Tusen takk for at du velger å skrive til oss nå. Jeg ser at du har vært gjennom mye og at du sikkert er sliten og oppgitt. Det er ikke lett å...
Jeg har det vanskelig.
Hei jente, 14 år. Takk for at du skriver til oss.Jeg forstår, ut fra det du forteller her, at det er flere ting som er vanskelig for deg. Det er t...
Alt i livet føles nå feil. Hvor lang tid tar det å henge seg?
Hei Gutt 15 år. Det virker som du er svært fortvilet og oppgitt. Det er ikke mye du skriver så det er ikke lett å forstå hva som oppleves feil ...
Mamma har slått meg og søsknene mine siden vi var små.
Hei gutt 16 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det hjemme. Jeg syns det er så fint at du kan fortelle t...
Noen tips til hvordan jeg kan redde dette forholdet?
Hei gutt 16 år Det du beskriver er bekymringsfullt og jeg tenker at forholdet mellom faren din og deg ikke er greit for deg.  Jeg vil anbefale deg...
Familien min har det vanskelig
Hei Det høres ut som om at dere er i en vanskelig situasjon, og at det har vært sånn en stund. Du beskriver at familien din tidligere både har ha...
Jeg har masse problemer. Dette er selvmordstanker, selvskading, spiseforstyrrelse og depresjon. Dette er ingen krisesituasjon, så ikke bli bekymret. Kan jeg snakke med helsesøster uten at hun sier det videre til mine foreldre?
Hei Jente 14 år. Så bra at du skriver til Ung.no. Du er 14 år og selvsagt skal du kunne snakke med helsesøster uten at dine foreldre får vite om...
Pappa stormet inn på rommet mitt, tok mobilen min, skjelte meg ut, holt meg fast i sengen og slo meg
Hei Du skal ikke oppleve vold og utrygghet hjemme. Jeg forstår godt at du opplever det du beskriver som vanskelig. Jeg synes du skal fortelle til di...
Barnevernet sviktet meg når jeg trengte de mest.
Hei jente 13 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du føler deg sviktet når du treng...
Har skilte foreldre, jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg noen ganger..
Hei Du skriver i mailen din at foreldrene dine er skilt, og at du bor mest hos faren din, der du også skriver at du trives best fordi du og din mor ...
Stebror tar lillebror på tissen og i rumpa - er det normalt?
Hei jente 15 år!  Så fint at du skriver til oss. Vi forstår godt at du er bekymret for din lillebror. Vi tenker det er viktig at du snakker m...
Foreldrene mine lar meg ikke gå ut med venner osv
Hei Det er en del jenter som opplever det slik som deg.  Mitt råd til deg er at du tar en prat med helsesøster på skolen eller på Helsestasjon f...
Se alle