Forgiftning?

Hva skjer hvis du får i deg stoffer kroppen din ikke tåler? Og hvilke stoffer er egentlig farlig? Giftinformasjonen gir deg svar på telefon og nett.

Pillebrett (www.colourbox.com)
SKADELIG? Usikker på hva som er ok og hva som er skadelig i det vi får i oss? Giftinformasjonen på Helsenorge,no kan gi deg svar.

Giftiinformasjonen på Helsenorge.no gir råd ved forgiftninger og om forgiftningsfare. De har døgnåpen telefon: 22 59 13 00 og en nyttig oversikt på nett over forgiftning av medikamenter, sopp, planter og bær, stikk og bitt, kjemikalier, gasser og rusmidler.

Er du bekymret for at du eller en du kjenner har tatt inn eller vært utsatt for noe som kan være giftig eller farlig, så sjekk der. Ikke ta noen sjanser.

Har du eller noen du kjenner tatt mange tabletter eller noe annet som kan være farlig, kan det haste med å få legehjelp og da kan du ringe nødnummer 113.

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 07.04.2020

Offentlig og kvalitetssikret
Pillebrett (www.colourbox.com)
SKADELIG? Usikker på hva som er ok og hva som er skadelig i det vi får i oss? Giftinformasjonen på Helsenorge,no kan gi deg svar.
Fikk du svar på det du lurte på?
Aktuelt

10 tips for et godt forhold

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Hvordan opprettholder du og pleier et godt forhold?

Kjærestepar sitter på kaia i Oslo (foto: Tine Poppe / bufdir.no)

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)