Kan jeg fryse ned kjøtt som har stått i kjøleskapet i fem dager?
Gutt, 20
Er student og har noe strimlet storfe kjøtt i en slags suppe/kraft som har stått i kjøleskapet i 5 dager og har ikke blitt varmet opp. Kan jeg fortsatt fryse det ned for å la holdbarheten vare lenger, eller er maten i faresonen nå?
Svar
Hei!
Det er dessverre vanskelig for meg å gi deg noe helt sikkert svar på dette, da det i blant annet vil avhenge av hvor lang holdbarhet kjøttet hadde i utgangspunktet og hvordan det er tilberedt.
Hvis det har stått åpnet i kjøleskapet i så lenge som fem dager vil jeg nok likevel råde deg til å unngå å fryse det ned nå for å være på den sikre siden. Tilberedt kjøtt har sjelden en varighet på mer en et par dager i kjøleskapet.
Ellers gjelder prinsippet om "lukt, se og smak". Dersom en matvare lukter, ser og smaker bra, så er den som regel også helt fin.
Ønsker deg alt godt!
Vennlig hilsen lege og ernæringsfysiolog, ung.no
Besvart: 30.7.2023
Vi har valgt ut dette for deg
Fikk du svar på det du lurte på?
Spørsmål og svar som ligner
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål
