Er det forskjell i kaloriinnhold mellom fersk og ukokt pasta?
Jente, 19
Hei! Jeg lurer på hvorfor det står at det er færre kalorier pr.100g på fersk pasta man kjøper i butikken enn det det er i tørr pasta? Øker kalori-innholdet når man koker det i vann? Eller er det fortsatt f.eks; 280 kcals etter jeg koker det? Litt forvirret.
Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss i ung.no.
En gitt mengde pasta vil ha det samme kaloriinnholdet uavhengig av om den er kokt eller fersk. Når pastaen er kokt har den trukket til seg mye vann, noe som gjør at den øker i volum og vekt, men kaloriinnholdet vil likevel være det samme.
Forskjellene i energiinnholdet kan skyldes at det er to ulike pastatyper, som vil inneholde forskjellige ingredienser, og dermed kunne variere i næringsinnholdet og kalorier.
I denne artikkelen kan du lese mer om kalorier og hva det brukes til.
Ønsker deg alt godt og håper dette var oppklarende!
Vennlig hilsen
Klinisk ernæringsfysiolog, ung.no
Besvart: 13.8.2024
Fikk du svar på det du lurte på?
Spørsmål og svar som ligner
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål