Har du en kreativ idé, men trenger penger?

Vil du og vennene dine arrangere en konsert, eller trenger byen din ny skateboardrampe? Se hvilke støtteordninger som innvilger penger til små og store ungdomsprosjekter her.

Sist oppdatert: 29.08.2022 Av: Redaksjonen, ung.no

""
SLIPP KREATIVITETEN LØS: Drømmer du om å lage gatekunst eller holde et arrangement mot mobbing? Søk støtte til ditt prosjekt nå. (Foto: Luis Quintero/ Pexels)

Det kan være frustrerende å sitte på en god idé, men mangle midlene til å gjennomføre den. Derfor har vi laget en oversikt over ulike ordninger du kan søke om støtte fra, slik at du får nok midler til å utvikle din idé eller prosjekt.

Har du interesse for musikk, teater eller andre fritidsaktiviteter?

Frifond er en statlig støtteordning til aktiviteter for barn og unge, som gir støtte på inntil 40 000 kroner til ulike prosjekter.

Frifond har støttet alt fra musikkfestivaler, filmproduksjon og syklubber til kaninhoppkonkurranser. Her er det med andre ord kun fantasien som setter grenser!

Nettsidene til Frifond er laget spesielt for dere som søker på enten:

Alle under 26 år kan søke om Frifond-midler, og er dere en gruppe må minst en tredjedel av dere være under denne alderen.

Vil du skape inkludering og bærekraft?

Vil du og vennene dine gjøre noe kreativt, som også kan utgjøre en forskjell i nærområdet deres? Eller kanskje dere vil samarbeide med ungdom i andre byer eller land?

Da kan det være lurt å sende en søknad til Erasmus+ ungdom. Dette er et statlig styrt program som tilbyr støtte til ulike typer ungdomsprosjekter.

For å søke må dere være over 13 år. Dere kan være en del av en forening, organisasjon eller klubb, men dere kan også være en uformell gruppe eller vennegjeng som ikke er organisert noe sted.

Prosjektet deres kan være lite eller stort. Støtten gis i euro, og dere kan få maksimum €60 000 – dette tilsvarer over 500 000 norske kroner.

Her kan du se hva slags prosjekter som har fått støtte tidligere og informasjon om søknadsprosessen.

Går du med en kunstnerspire i magen?

Trafo.no er et nasjonalt støttetilbud til unge mellom 15 og 25 år med interesse for kunst. Her kan du få opptil 10 000 kroner i prosjektstøtte, uavhengig av kunstform, sjanger eller uttrykk.

Som medlem av Trafo kan du også få gratis mentorhjelp fra profesjonelle kunstnere, dele kunsten din med andre medlemmer og delta på månedlige konkurranser eller workshops. Les mer om Trafo og søknadsprosess her.

Vil du søke støtte på vegne av en organisasjon?

Trenger fotballklubben din penger til et nytt prosjekt, eller er dere en ungdomsorganisasjon som ønsker å støtte mangfold og inkludering?

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) administrerer en rekke nasjonale og internasjonale støtteordninger. Se oversikten over de ulike støtteordningene på LNUs hjemmeside.

""
SLIPP KREATIVITETEN LØS: Drømmer du om å lage gatekunst eller holde et arrangement mot mobbing? Søk støtte til ditt prosjekt nå. (Foto: Luis Quintero/ Pexels)

Spørsmål og svar

Fikk du svar på det du lurte på?