Er grovbrød og fullkornsprodukter sunnere enn finere brød?
Gutt, 20
Bør man ideellt sett bare spise 100% grovt brød, fullkornris og potet med skall på? Eller er det sunnere med f.eks. 50% grovt brød?
Svar
Hei
Jo grovere brødet er, jo mer fiber og næring inneholder det. Det samme gjelder andre fullkornsprodukter som pasta og ris, sammenliknet med hvit pasta og ris.
Man bør foretrekke de grove produktene i hverdagene, men det er ikke usunt og velge andre finere produkter innimellom. For kroppen er det viktig med et variert kosthold. Dette innebærer også litt kos, særlig i helgene.
Mye av vitaminene i poteten sitter like under skallet. Dette er grunnen til at mange anbefaler å spise poteter med skallet på, så lenge man har vasket det godt først.
Jeg legger ved noen artikler med gode tips for et sunt kosthold som du kan titte på.
Vennlig hilsen,
ernæringsfysiologen
Besvart: 14.3.2021
Oppdatert: 14.3.2021
Vi har valgt ut dette for deg
Fikk du svar på det du lurte på?
Spørsmål og svar som ligner
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål

