Jeg kan ha spist kylling som ikke var helt stekt, er dette farlig?
Jente, 13
Jeg skulle lage mat og brukte samme kniv til å kutte opp rå kylling og kutte løk med. I tillegg tror jeg ikke alle kyllingbitene var helt gjennomstekt, de var ikke understrekt og de aller fleste var helt stekt men noen av de var litt understekt. Er dette farlig? Må jeg dra til legen eller sjekke meg for noe eller er det ikke så farlig?
Svar
Hei
Du kan mest sannsynlig ta det helt med ro. Grunnen til at vi ikke skal spise rå kylling er at kyllingkjøttet kan inneholde bakterier som blant annet kan gi mageplager. Disse bakterien dør når kyllingkjøttet gjennomstekes tilstrekkelig.
Når det er sagt finnes disse bakteriene i større grad i utenlandsk kylling enn i norsk kylling. Dersom du kun spiste en liten mengde kjøtt som ikke var gjennomstekt og ikke opplever plager fra magen, trenger du ikke oppsøke lege. Begynner du imidlertid å føle deg dårlig, bør du ta en tur til legen din.
Ellers bør man generelt alltid være ekstra påpasselig med hygiene når man tilbereder kylling og ikke spise kjøtt som ikke er helt gjennomstekt.
Vennlig hilsen,
legen
Besvart: 12.6.2021
Oppdatert: 12.6.2021
Fikk du svar på det du lurte på?
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål