Spørsmål og svar

Spiste kylling og fant ut at den ikke var helt stekt. Er det farlig?

Gutt, 13

Jeg spiste kylling og etter jeg tok en bitt fant jeg ut at den ikke var igjennom stekt tok ca 2 biter er det farlig?

Svar

Hei

Så fint at du spør oss når du er usikker.

Du kan mest sannsynlig ta det helt med ro. Grunnen til at vi ikke skal spise rå kylling er at kyllingkjøttet kan inneholde bakterier som blant annet kan gi mageplager (matforgifting). Da vil du få mageknip, oppkast og/eller diaré som regel 4-12 timer etter inntak. Mer alvorlige reaksjoner er sjeldent, men det kan forekomme så man bør ikke spise rå kylling. Hvis du hittil ikke har fått noen symptomer så har det nok gått helt fint.
Oppsummert: Dersom du kun spiste en liten mengde kjøtt som ikke var gjennomstekt og ikke opplever plager fra magen, trenger du ikke oppsøke lege. Begynner du imidlertid å føle deg dårlig (se symptomer ovenfor), bør du ta en tur til legen din.

Lykke til!

Hilsen helsesykepleier, Ung.no

Besvart: 29.1.2025

Fikk du svar på det du lurte på?

Still oss et spørsmål

Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.

Still et spørsmål