Er det farlig å spise rå kylling som har ligget fremme noen dager?
Annet, 18
Er det farlig å spise rå kylling som har ligget fremme noen dager?
Svar
Hei!
Det er virkelig ikke anbefalt å spise rå kylling, og i alle fall ikke verken kylling eller annet kjøtt som har ligget fremme. Kjøtt og kylling blir raskt dårlig i romtemperatur. Farseprodukter som kjøttdeig og kyllingkjøttdeig har kortere holdbarhet enn hele stykker. Tilstrekkelig varmebehandling av kjøtt og kylling er viktig for å ta livet av bakterier på overflaten. Farseprodukter må gjennomstekes. Ved tilberedning bør særlig rå kylling holdes adskilt fra annen mat. Om ikke disse rådene følges kan man bli smittet av bakterier som bla salmonella, listeria og e-coli, dette kan gi kraftige matforgiftninger (omgangssyke).
Håper svaret var oppklarende!
Mvh
Legen
Besvart: 22.12.2021
Oppdatert: 22.12.2021
Vi har valgt ut dette for deg
Fikk du svar på det du lurte på?
Spørsmål og svar som ligner
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål
