Hva slags kjøtt bør jeg begynne med å spise etter å ha vært vegetarianer?
Jente, 15
Hei, håper dere kan hjelpe meg med dette. Jeg er vegetarianer og har vært det i noen år, men har ikke lyst til å være det lengre. Siden jeg ikke har spist kjøtt på lenge vet jeg liksom ikke hva som er godt eller typer, det eneste jeg kommer på er liksom pølse eller hamburger og det klarer jeg ikke smaken på. Så lurte på om dere vet om hvordan man kan starte å spise kjøtt igjen eller hvilket kjøtt som er enklest å begynne med?
Svar
Hei!
Takk for at du skriver til oss i ung.no.
Det finnes ingen fasit på hva slags kjøtt det er lettest å starte med etter en periode som vegetarianer, da dette i stor grad vil være individuelt.
For mange kan det likevel oppleves enklest å starte med hvitt/lyst kjøtt, som kylling, kalkun og svin, samt fisk dersom du også har utelatt dette fra kostholdet ditt som vegetarianer. Noen synes også karbonadedeig eller kjøttpålegg som kokt skinke kan være et fint sted å starte.
Når det er sagt, så er det fint å i stor grad spise plantebasert. Selv om du skal begynne med å spise kjøtt igjen vil jeg derfor råde deg til å fortsette å inkludere helvegetariske måltider i kostholdet ditt innimellom.
Ønsker deg alt godt og håper dette ga deg svar på det du lurte på!
Vennlig hilsen lege og ernæringsfysiolog, ung.no
Besvart: 13.2.2023
Vi har valgt ut dette for deg
Fikk du svar på det du lurte på?
Spørsmål og svar som ligner
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål



