Spørsmål og svar

Hva slags kjøtt er enklest å spise etter å ha vært vegetarianer?

Jente, 15

Hei, håper dere kan hjelpe meg med dette. Jeg er vegetarianer og har vært det i mange år nå, men vil ikke være det lengre. Siden jeg ikke har spist kjøtt på lenge så vet jeg liksom ikke hva som smaker godt eller typer, men klarer ikke smaken av pølse eller hamburger. Så vet dere om hvordan man kan starte å spise kjøtt igjen eller hvilke kjøtt som er enklest å begynne med?

Svar

Hei!

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Det finnes ingen fasit på hva slags kjøtt det er lettest å starte med etter en periode som vegetarianer, da dette i stor grad vil være individuelt.

For mange kan det likevel oppleves enklest å starte med hvitt/lyst kjøtt, som kylling, kalkun og svin, samt fisk dersom du også har utelatt dette fra kostholdet ditt som vegetarianer. Noen synes også karbonadedeig eller kjøttpålegg som kokt skinke kan være et fint sted å starte.

Når det er sagt, så er det fint å i stor grad spise plantebasert. Selv om du skal begynne med å spise kjøtt igjen vil jeg derfor råde deg til å fortsette å inkludere helvegetariske måltider i kostholdet ditt innimellom.

Ønsker deg alt godt og håper dette ga deg svar på det du lurte på!

Vennlig hilsen lege og ernæringsfysiolog, ung.no

Besvart: 13.2.2023

Fikk du svar på det du lurte på?

Still oss et spørsmål

Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.

Still et spørsmål