Er det trygt å ha med skinkeost og leverpostei på tur?
Jente, 16
Hei! Jeg skal være på en tur som varer i 2 til 3 dager, der kommer jeg til å ha en skinkeost på tube og en 6 pakning med sånne små leverposteien i gul boks, begge er uåpnet og kjøpt på butikken i dag. Kan de ligge i tursekken i to til tre dager uten å bli dårlig?? Det vil være opp til 15 grader ute. Vil helst ikke risikere matforgiftning😅
Svar
Hei!
Det er viktig å være forsiktig med mat på tur for å unngå matforgiftning, så det er fint at du tenker på dette.
Når det gjelder skinkeost, så er denne typen ost vanligvis pasteurisert og har dermed en lengre holdbarhet. Ifølge produsenten kan skinkeost på tube oppbevares i romtemperatur i kortere perioder, men det best å holde den kjølig så mye som mulig. Ved temperaturer opp til 15 grader bør den være trygg i 2-3 dager, spesielt hvis den er uåpnet.
Uåpnet leverpostei i småporsjoner har også god holdbarhet og kan oppbevares i romtemperatur. Så lenge de er uåpnet er de designet for å tåle slike forhold. Det er imidlertid viktig å sørge for at boksene ikke blir skadet eller åpnet under turen.
Generelt sett, så lenge produktene er uåpnet og oppbevares ved en temperatur på rundt 15 grader, bør de være trygge å spise i løpet av de 2-3 dagene du er på tur. Husk imidlertid å sjekke lukt og utseende før du spiser, og hvis noe virker mistenkelig, er det best å være på den sikre siden og unngå å spise det.
God tur, og håper du får en flott opplevelse uten bekymringer for maten!
Vennlig hilsen lege og ernæringsfysiolog, ung.no
Besvart: 27.9.2024
Fikk du svar på det du lurte på?
Spørsmål og svar som ligner
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål