Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Gutt i dusjen (colourbox.com)
Gutt i dusjen (colourbox.com)

A-Å

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Men hva er ensomhet, hvorfor er det tabu å snakke om det, og hva kan du gjøre med det?

Offentlig og kvalitetssikret

"Jeg føler meg veldig ensom, og problemet er at ingen skjønner det, ingen i familien og sånt. Jeg lengter etter de gamle vennene mine jeg hadde før jeg flyttet! Men jeg kan vel ikke gjøre noe med det :'(" anonym

Å være ensom innebærer ofte det å savne sosial kontakt, men mange føler seg også ensomme sammen med andre, eller når de ikke kan være seg selv sammen med sine nærmeste. Man kan også være ensom sammen med andre mennesker dersom man ikke føler seg forstått.

Ulike typer ensomhet

Alene

De fleste forbinder ensomhet med det å være alene, og å ikke ha venner. Ensomhet forbindes også ofte med eldre mennesker, og man glemmer at det er mange unge som føler seg ensomme. Mennesker med psykiske lidelser som gjør at de ikke klarer å være blant mange mennesker om gangen, mennesker med fysiske begrensninger, eller mennesker som føler at de ikke passer inn noe sted kan også føle seg svært ensomme. Andre kan føle seg ensomme fordi de har mistet noen som sto dem veldig nær.

Følelsen av å ikke være ønsket eller ikke bli valgt er uendelig vond, og kan gjøre at man føler seg alene i verden. Noen føler seg ekstra ensomme i perioder hvor det er forventet at alle skal være sosiale og ha det gøy, som for eksempel i helger eller ferier.

Sammen med andre

Man kan også føle seg ensom sammen med andre. Kanskje føler man seg ikke forstått eller sett av dem man er sammen med? Eller så kan det være at du synes det er vanskelig å være deg selv sammen med andre. Denne følelsen kan noen ganger være mer ensom enn følelsen av å være alene.

Hva kan du gjøre?

Det er ikke lett å veive med armene og rope ut at man er ensom. Bare det å innrømme for seg selv at man er ensom kan være vanskelig.

Tør å innrømme det

Ved å gjøre ensomheten synlig kan man kanskje gjøre noe med den? Hvis man tør å innrømme at man føler seg ensom, kan det være man opplever at det er flere andre som har det på samme måte.

Snakk om det!

Det kan hjelpe mye på ensomhetsfølelsen å snakke med noen som virkelig lytter til hvordan du har det. Vær åpen. Mange har det sånn, og de fleste opplever å føle seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet.

Snakk med helsesøster

Helsesøster på skolen, eller en lærer du stoler på kan også være til hjelp. Kanskje de kan komme med noen råd om hvor man kan henvende seg eller hva man kan gjøre hvis man føler seg veldig ensom i hverdagen? Oppsøk hjelp før ensomhetsfølelsen spiser deg opp innvendig!

Vanskelig for å bli kjent med nye mennesker?

Dersom du syns det er vanskelig å bli kjent med mennesker kan det være en idé å engasjere deg i en idrett, organisasjon eller lignende. Det er lettere å bli kjent med nye mennesker i en situasjon hvor det er naturlig å bli kjent, og hvor man har litt like interesser.

Besøksvenn

Mange kan synes det er vanskelig å være ute blant folk, eller kommer seg ikke ut av andre grunner. Kanskje man rett og slett ikke får til å bli kjent med andre på eget initiativ. Besøkstjeneste, for eksempel Røde Kors sin besøkstjeneste, er også for unge mennesker. Besøksvennene er til hjelp og støtte for unge, ensomme langtidssyke, eldre, enslige forsørgere som opplever isolasjon, ensomme innvandrere og personer med psykiske lidelser.

Hvem kan du kontakte?

 • Mental Helse har døgnåpen og gratis hjelpetelefon: 116 123, og gratis nettjeneste; sidetmedord.no. Her kan du sende inn meldinger og få svar.
 • Røde Kors-telefonen: 800 333 21

  Røde Kors-telefonen Kors på halsen er et samtaletilbud for alle barn og unge i Norge:

  - Du må være under 18 år.

  - Gratis å ringe, også fra mobil.

  - Anonymt: du trenger ikke si hvem du er.

  Åpningstid: Mandag-Fredag (hele året) Kl. 14.00 - 20.00

  Du kan også skrive en personlig e-post og diskutere med andre på Kors på halsen sine nettsider.

 • Kirkens SOS tilbyr et lyttende medmenneske for mennesker i krise via krisetelefonen 22 40 00 40.

  Du kan også kontakte dem via chat på sos-chat. Chatten er åpen alle dager fra 18.30 - 22.30..

Les Siris (16) tanker om ensomhet på ung.no

Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Jente
1
11.09.2017 21:10:49
Jeg føler meg alene fordi jeg savner noen det er en gutt han er bestevennen min jeg har vært forelsket i han siden da jeg var liten Når jeg ser han henge rundt med andre jenter så blir jeg lei meg og det som er så rart er at han stirrer på meg jeg viste ikke hvorfor men da jeg snakket med mine 2 kursina mi så byente den ene og si at han prøver og gjøre deg sjalu men jeg sa at jeg ikke trodde på det fordi han er snill gutt han er ikke en av de guttene som tuller han er annerledes han er snill han er mest populærekste på skolen så jeg trodde at jeg aldri hadde sjanse med ham og nest dag var det at da jeg var kjempe stressa jeg ble det på grunn av mint D mintamin når du tenker på nekative tink så mister du håre så etter på jeg løp og jeg så be han med annen jente han stirret på meg igjen så jeg løp på do og måte se meg selv i speile jeg sa til meg selv at jeg skulle ønske at han kom her og trøstet meg men jeg sa det aldri skulle skje også etter på så skjedde det jeg ble skremt jeg snudde meg rundt han sa går det bra med deg jeg sa ja og etter på så sa jeg vent og han stå der og måtte høre hva jeg måtte si og etter på så skulle jeg nesten si at jeg liker han bli sint på han men etter på så ble jeg ikke jeg sa bare hva gjør du i jente doen så han bare løp sin vei og etter på så så jeg vennen hans og spionerte på oss på DOE så han bare løp også så engang var det den siste dagen han måtte dra da jeg hørte deg så ble jeg kjempe lei meg jeg fikk ikke sove engang jeg kunne ikke fortelle til lærer og ikke til vennene mine så de sa hvorfor jeg ble lei meg så jeg skulket timen og løp hjem og gråt så etter på var det 1 gang jeg måtte fortelle hva jeg følte og etter på fikk jeg ikke sagt det så han stå der og så på meg og da byente kursina mi fortelle meg at han var forelsket i meg fordi de møte han og han snakket om meg og han sa når hun dør dør jeg også og han sa at han ville gjøre meg sjalu og han sa fordi jeg gjør hva som helst for vinne kjærlighet hun er live mint sa han og da de var fordi og snakket om det så sa jeg at var min feil jeg skulle ha hørt på kursina mi så etter på så dro han vekk så da bestemte jeg meg at jeg ikke skal gifte meg eller vær sammen med noen helt til jeg finer han igjen så etter på så savner jeg han fortsatt fordi det er trist at det skjedde med meg og jeg mistet nesten hele håre mint så da fikk jeg ikke sove og det er fortsatt trist jeg er ikke sånn person at jeg glemmer folk jeg bryr meg om dem så jeg kommer aldri til å se han igjen
fjompen
2
18.01.2017 12:11:07
Det var mye sutring, når jeg er ensom lager jeg bare en ny fantasi venn!
Rogalandsjente 16 år
6
24.11.2016 18:56:22
Jeg er helt venneløs. På skolen har jeg de folkene jeg alltid surrer rundt med og selv om de kaller seg for "venner" gidder de aldri å gjøre noe på fritiden. Jeg føler meg egentlig aldri ensom, iallfall ikke før det blir påpekt at jeg faktisk er alene. Nå har jeg dessuten også oppdaget hvor merkelig jeg er som trives i mitt eget selskap, men som fremdeles lengter etter noe kalt et vennskap.
Sørlandsjente
0
29.10.2017 00:51:33
SAME!!! Så godt å høre at det er andre som har det sånn... eller det er jo ikke bra, men det er fint å vite at man ikke er den eneste som føler det sånn
geir returns
0
24.11.2017 09:39:59
samme ikke same.... Feel bad for ya tho :(((
bergenser,99'er
0
29.04.2017 15:42:19
eg føler akkurat det samme som deg.
Kopervikjente
1
01.04.2017 00:16:38
Føler det også slik. Trives i mitt eget selskap, men savner å ha en god venn å kunne gå til.
Åkrajente
0
20.09.2017 15:26:00
^SAME, eller har ikke nok energi/overskudd til å være med folk hele tiden så de ditcher meg fordi jeg ikke gidder
Ulriklover
2
27.10.2016 16:10:34
Jeg liker en som heter Ulrik veldig godt men han liker bestevennen min. Det er veldig teit. Jeg føler meg alltid ensom på grunn av det
Gutt 13
7
25.10.2016 17:15:37
Eg har absolutt ingen venner jeg er ensom hver dag jeg går hjem. folk pleier av og til snakke med meg, men det er bare om andre personer og hver gang jeg prøver å snakke med noen så finner jeg ikke noe å prate om.
Gutt 13
1
21.12.2016 00:06:02
Trist og høre! Ensom her og!
Martin
7
21.08.2016 21:37:23
Æ e 16 år og det er ingen jenter som har lyst å være med meg, og ser ikke bitte litt på meg. En fra skolen pranka mæ med å si at hu var glad i meg, men spilte bare med følelsene mine. Neste dag på skolen ledde alle og jeg ble veldig usikker om jeg noen gang kommer til å finne noen og at jeg kommer til å være ensom for livet.
Andrea
0
18.01.2017 11:15:59
Det synes jeg var stygt gjort. Man skal aldri tulle med følelser! Jeg er sikker på at du kommer til å finne noen du liker som liker deg og men det er ikke lett! Jeg fikk ikke min første kjæreste før jeg var 19. Jeg vet av god erfaring at det er mye lettere å skaffe kjæreste når man er eldre.
The Drama Queen
6
20.05.2016 19:33:37
Akkurat nå ligger jeg i senga. Tåresalt ytterst rundt begge øynene. Øynene selv hovne, røde og fuktige. Et sug fra dypt i magen til bakerst i ganen. Det presser skikkelig. Har nettopp funnet ut at mitt siste håp for å bevare fatningen er vekk - i form av en eneste bokstav: "R". En R for read, altså lest. Han leste at jeg spurte etter han, men svarte ikke. Nå vet jeg at jeg har mistet alle. Pappa er den som kjefter. Mamma er den som gråter. Min ene søster er den som ignorerer. Min andre søster er den som maser. Min bror er den som misforstår. Min eneste venn i den virtuelle verden er den som bagatelliserer. Min eneste venn i den virkelige verden er den som moralpreiker. Ingen forstår noen som er så annerledes. Jeg er inne i min eget egg. Fra naturen sin side er det enkelt å klekke ut fra innsiden av et eggeskall, men vanskelig å knekke fra utsiden. Sånn er det med et menneskets indre også - bare motsatt. I utganspunktet er det ikke noe egg rundt oss. Skallet kommer etterhvert som vi blir eldre. Og så er det opp til hver og en av oss når vi klekker det, når vi lar det omslutte oss eller når vi dekker til steder hvor det allerede er sprekker/hull. Jeg har valgt å la skallet omslutte meg nesten helt fra starten av. Har bare to hull til beina (sånn at jeg kan klare å gå, men ikke løpe), to hull til øynene (sånn at jeg kan klare å se, men ikke samfuere) og to til vingene (sånn at jeg kan klare å handle, men ikke fly). Får jo ikke opplevd noe positivt, men ikke noe negativt. Nå må jeg gå å spise middag.
MJ
2
09.04.2016 21:34:46
Hei, jeg og bestevenninnen min lekte sammen hele tiden, men nå har hun begynt og være med de som er 1 og 2 år eldre en henne. Hun har aldri tid til meg og jeg føler at jeg ikke betyr noe for henne eller noen
Deg
2
05.04.2016 09:10:54
hva gjør du på
Hei
2
05.04.2016 09:04:55
Hei
MEG
2
05.04.2016 09:10:38
Hei
Jente 14
7
04.03.2016 13:59:25
På skolen har jeg gode venner, men når jeg kommer hjem føler jeg meg helt alene. Vennene mine har alltid andre planer, så på fritiden er jeg veldig ensom.
Musikk glad 14 åring
2
10.04.2016 00:22:58
Jeg og. Hehe. Samme situasjon her og :/
finn Hairry
6
23.02.2016 09:03:09
Jeg er ensom i jobben min som bussjåfør det er aldri noen og snakke med på vareruta og kona mi er så utslitt da jeg kommer tilbake
leif
1
23.02.2016 09:15:39
rørenes søtaste bussjoføren min!!!
finn Hairry
1
23.02.2016 09:29:02
om du ikkje snart sluttar å skrive blir eg gal på deg
keegen
1
04.11.2016 08:48:41
bra jobba
kjekken
1
04.11.2016 08:52:01
Lykke til med ensomheten. Spør noen om de kan gjøre deg en tjeneste. Da vil de tenke du er snill, og dere blir venner.
finn Hairry
1
23.02.2016 09:20:35
takk sexy leifegutten min
sexy
0
23.02.2016 09:28:54
i love you
sexy leif
1
23.02.2016 09:28:09
takk søtnosen
jan sebastian
1
23.02.2016 09:30:16
ilu
Hans
1
17.01.2017 14:39:20
Loooooneelyyyyy, i am so lonelyyyy, you are so looneelyy, you have no bodyyyy,
Anonym
1
02.02.2016 17:29:21
Hær var det mye suttring!
Lei meg
4
01.02.2016 15:07:26
Jeg hadde mange gode venner på barneskolen men når jeg har begynt på ungdomskolen har jeg mistet alle Og alt!! Jeg aner ikke hva jeg gjør galt? Jeg sitter alltid alene i klasserommet ingen vil spise med meg i spisefri. Jeg er mye hos helsesøster å hun mener det er utestenging og mobbing Hva må jeg gjøre?
Anonym
1
23.03.2016 00:09:58
Fin deg en som har det på same mote
FK
1
29.02.2016 22:12:44
Jeg skjønner deg . alle kaller meg lespisk . Meen jeg er bifil. Det ville ha vært kult vist du gikk på vesong
Anonym
3
27.01.2016 22:18:57
Jeg har venner på skolen og slikt, vi ler og koser oss på skolen. Men jeg føler at de bare går i fra meg, at de ikke vil være med meg. Jeg blir også kalt for forskjellige ting, som jeg ler av der og da men som jeg egt føler at det stikker inni meg. Det er en jente i klassen min som jeg er god venn med, men jeg føler at hun tror hun hersker over oss. Hun slår meg og klyper meg, og sier jeg er dum også videre... Men ja, jeg har mange venner på skolen, men jeg føler at jeg blir mer og mer ensom for hver dag. Jeg føler et stort tomrom inne i meg. Og det verste er at jeg har akkurat fått beskjed av moren til en i klassen min at hun føler seg mobbet. Og dem sier at jeg er en sterk person i klassen men jeg føler meg som en av de svakeste... Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, eller om jeg i det hele tatt skal gjøre noe...
Anonym
0
23.03.2016 00:13:43
Jeg føler meg som en av de svakeste. Ikke Jør noe du kan ene opp med og se dom ut. Tru meg jeg har prøvd
Jente 14
3
03.01.2016 23:55:05
Jeg har venner, men er ganske usosial. Jeg er ikke som alle andre, jeg er veldig annerledes. Jeg har familie i sverige som jeg er utrolig glad i. Hver gang vi besøker dem eller de besøker oss så har jeg det utrolig gøy. Når de drar tilbake blir jeg ensom med én gang. Lillebroren min har det på samme måte. Bare måten han ser ut når vi sier hadet til familien, han ser helt alene ut. Det skjønner jeg. Jeg er den eneste jenta og han den eneste gutten, vi har ingen å snakke med. Jeg vil flytte til sverige, jeg vil ikke bo i norge mer. Jeg savner familien min sååå mye. Jeg orker ikke flere dager med ensomhet og grining over at jeg og broren min er alene.
Gutt 14 fra nabobyen til hamar
1
26.02.2017 03:46:45
Hei, jeg skjønner problemet ditt, og jeg er ensom. Jeg er ikke stygg og jeg går i dyre klær, men allikevel så blir jeg mobbet. Jeg ser virkelig ikke stygg ut, for jeg ser bedre ut enn de fleste i klassen min, og jeg er veldig moden for alderen. Jeg respekterer elvene i klassen min, som feks jeg er ikke sånn barnslig pervo som klår på jentenes pupper eller snuser eller noe sånt. Men jeg blir nok mobbet fordi jeg er litt kjedelig, og grunnen til det er fordi at jeg hadde venner jeg hang med på barneskolen hver eneste dag både på skolen og på fritiden. Men jeg var dum, og jeg var en dårlig taper og veldig barnslig da, og det fikk dem til å gjøre selvtillitten min ekstremt dårlig ved å kalle meg ting, oppføre seg dårlig mot meg, utestenge meg, slenge dritt om meg på fritiden og i friminuttene, og de sa ofte at ingen liker eller bryr seg om meg, og til og med nevnte en gang at dem mente at jeg så downs ut hvis jeg konsentrerte meg. De sa til og med en gang at jeg var pervo fordi at når noen gikk inn i klasserommet så så jeg på dem, og de mente det var pervo! Altså de har ødelagt så mye av den jævla barndommen min, og de er fortsatt i veien for meg, og har fått meg til å ville ta selvmord 2 ganger. Jeg er ikke emo, og jeg ser ikke ut som en sånn dårlig person elns. Men livet mitt er blitt snudd så voldomt på hodet, at jeg har følt så mange ganger at jeg ikke har orket mer. Jeg har faktisk ikke vært på skolen på 5 uker og lærerne er fryktelig bekymret sier de, men jeg vet de ikke er. Lærerne har også fått meg til å få psykiske problemer, fordi jansett hvor hardt jeg jobber i prøver og fag på skolen så får jeg voldspmt dårlige karakterer, som jeg vet egt skulle tilsvart en 5er eller en 6er. Lærerne er også sånn at de syns mobbernw og rikmannselevene i klassen er mest verdt og har mest å by på, de mener at de elevene er best. Jeg blir så jævla lei alt det maset med skole og dårlige mennesker, og jeg håper jeg får byttet skole og sånt.

Men nå, ja tilbake til ensomhet, jeg har følt meg ensom i 2 år nå pga visse elver som bare slenger dritt og har ødelagt sjansen for meg til å få gode venner så jeg kunne få et nytt liv. Men de planene hendte aldri pga de sossene og mobberne som bare ødelegger og skryter av alt det fancy greiene de får til mange tusen og sånt av å gjøre ingenting for å fortjene det, mens jeg får max 200kr i ukelønn av å jobbe srithardt hver dag med å måke snø, stikke på butikken og kjøpe mat, hente ved, lage mat, vaske badet, vaske huset, støvsuge huset og mye mye mer som å løfte trær og drive med skogsarbeid, og pusse opp ting i huset mitt. Jeg sliter meg ut av alt stresset med å være perfekt og å stå på så hardt jeg kan for å føle at jeg gjør noe nytte i denne verden, men ofte føles det som om at det er til ingen nytte, for det må jo gjøres på nytt.
Jeg er ensom, veldig ensom. På fritiden får jwg sjeldent besøk, jeg har slettet facebooken min og snapen min og alt annet av sosiale medier jeg bruker, for å prøve å slippe stresset med å passe inn, og det føles som at det har hjulpet litt.
Men de drittsekkene som ødela for meg ba jeg om å ikke gå i klasse med, men jeg måtte og det har ruinert alle sjansene mine for å ha det bra på den skolen jeg går på.
Det var det jeg ville si. Din historie er nok annerledes.
Og beklager for at denne ble så lang. (red: du kan skrive inn til oss på ung/oss og få svar)
Anonym
0
23.03.2016 00:15:46
Hvorfor er dere alene?
Gutt 15
2
02.12.2015 23:02:26
Hei! Jeg går siste året på ungdomsskolen nå, og har det ikke så veldig bra. Jeg er en såkalt "introvert", som vi si at jeg tappes for energi når jeg er blant mange mennesker, men får igjen den energien av å være alene. Jeg har 2 venner i klassen, eller egentlig bare 1. Han ene, som jeg har kjent siden 2. Klasse, har valgt å henge med en annen gjeng. Siden han har begynt å snuse, går ofte samtalene i den retningen, noe som jeg ikke har noe interesse for. I dag hørte jeg at han hadde snakka bak ryggen min. Han sa at jeg var kjedelig å være med, og det stakk. Det jeg prøver å komme frem til, er at jeg lurer på om livet blir bedre etter videregående? Jeg vet at utdannelsen kan bli vannskeligere, men det bryr jeg meg ikke om. Noen eldre her som kan fortelle meg om folk blir mer loyale ettersom tiden går? Og jeg har ikke tenkt til å prøve å "passe inn" blandt guttene i klassen, har det mye bedre alene. Jeg føler at jeg har vokst fra dem for lengst uansett. Nå venter jeg bare på at elevene på min alder skal følge etter. Hvordan er livet etter videregående? (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp og råd)
Gutt 14
0
12.12.2015 13:29:48
"Vennene" bare gikk fra meg å begynte å henge med andre folk de også.
4everalone
1
22.06.2015 18:25:17
Jeg er mye alene, føler jeg blir gal snart. Skulle ønske jeg hadde flere venner og en kjæreste... Og en familie som bryr seg
hei
2
01.10.2015 06:48:05
Jeg skjønner. Slik har jeg det også
1
0
12.05.2015 20:07:48
Virker ikke som det er så veldig tabu når folk maser om det hele tiden...
May Linn 15
1
26.02.2015 23:44:40
Hei! Eg er ei jente som går i 9.kl nå. Eg var BFF med ei av jentene i klassen. Men etter at eg var komt på ungdomskulen så har ei me har begynnt i klassen med å på ein måte "ta over" plassen min. Dei 2 ler og klemmer og har det sikkelig kjekt men så går eg barre ved siden av. Så begynnte eg å vare me 2 andre i klassen så blei "den gammle BFFen" min sur! Ho er berre misunneleg for at eg har andre venner enn ho. Ho må alltid vara høydrpunktet... og eg lika ikkje ho som tok over plassen fordi ho prøver å få meg vekk med vilje men det forstår ikkje ho andra Hilsen trist jente.
Gutt17
4
11.01.2015 23:28:26
jeg er med venner, og snakker med de på skolen, men så fort jeg kommer hjem er jeg ikke med noen.
den tøffeste
1
04.11.2016 08:53:07
Jeg føler meg ensom fordi de i klassen min sier jeg ikke er kjekk nok
perfekt
0
18.01.2017 11:22:59
Alle er perfekte
Jente15
2
18.12.2014 19:29:33
Da jeg gikk i 9 klasse var jeg alene i friminuttene vær dag :( Bestevennen min ditchet meg for en annen..nå har jeg byttet skole å går siste året på ungdomskolen og har heldigvis fåt meg 3 nye venner men de gidder ikke være med meg i fritiden :( håper jeg får meg noen ''onkelige'' venner når jeg begynner på vgs..
gutt14
1
31.01.2015 23:53:57
jeg går i 9 nå, mistet også vennene mine, alene i friminuttene etc.. håper at vi flytter snart.
Isak Espeland
7
19.11.2014 20:57:24
Jeg er en gutt på 12 år. Jeg er veldig ofte alene i friminuttene på skolen.. :( Jeg har jo selvfølgelig venner. Men det er ikke så ofte de kommer til meg, for jeg tør ikke helt å spørre om å være med i leken. Mamma sier at de sikkert ikke tør å spørre meg fordi jeg ikke spør de. På skolen er jeg veldig stille og ikke så sosial. Jeg har en fetter som og går i klassen min, og vi er gode venner. Vi er ofte med hverandre på skolen. men han liker å spille fotball og sånt... Jeg liker ikke å spille fotball. Hva skal jeg gjøre? :( Dette er ikke skrevet av moren min >:(
Gutt 18
3
11.11.2014 10:56:45
Å være en person som er utfor sirkelen, har aldri vært gøy. Jeg har aldri vært god sosial. På skolen er det som oftest jeg som sitter alene, læreren er nødt il å be meg om å bli med i en gruppe. Siden ingen andre vil være i gruppe med meg. Jeg hadde venner på skolen, men de fleste har enten flyttet fra byen eller har startet på en annen linje. Ensomhet min har økt i det siste, etter at ex-en min prøvde å ta selvmord. Jeg har akkurat startet å snakke med en utekontakt men, jeg føler virkelig ikke at det hjelper i det hele tatt.
Gutt 15
1
09.11.2014 20:54:52
følelsen å ha venner som bryr seg er omtrent borte hos meg. De gangene folk ringer til meg gjør de bare for å vær noen drittsekker, og når jeg er med venner så føler jeg meg pushet ut av gruppen. Sitter bakerst i klasserommet og tenker ka jeg ska gjør men det nytter ikke jeg blir bare ignorert 90% av tia (Red.: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp. Husk at det er mange som vil hjelpe deg)
huff :(
1
10.10.2014 16:28:42
Har det ikke å bra fortiden..Er alene så og si HELE døgnet...har ingen venner :( Red.: Du kan stille spørsmål på ung.no/oss og få hjelp!)
Britney Spears
3
20.12.2013 23:43:10
My loneliness ain't killing me no moooore!! I... I'M STROOONGEEER!!! :P
Solstålen
1
20.08.2013 08:04:49
Å flytte fra byen til landet kan være ganske vanskelig, hvertfall for meg. er vant med å ha mange rundt meg, mange venner, mange å stole på men nei...3 andre jenter i klassen som alle er stikk motsatt av meg. jeg er ikke bondejente, jeg er storbyjente. og det er faktisk sant at man er dummere på landet. blir sett på som "rar", "voksen", "nerd" og folk kaller meg norsklærer fordi de ikke kan skrive og jeg retter på dem. kanskje jeg er alle disse tingene men uansett, jeg vil ikke bli behandlet på denne måten. jeg vil ikke bli den alle plutselig setter seg opp mot, alle mot meg. og begrunnelsen; det er deg det er morsomt med. morsomst å slå meg?? morsomt å kile meg?? litt respekt hadde gjort seg. ikke at de ikke respekterer meg, ser alle sammen opp til meg (bokstavlig talt også), men de lar ikke tingene mine være ifred, tar ikke et "jeg vil ikke" eller et "nei" for et "jeg vil ikke" eller "nei". de er ikke som meg og det er bra, og dårlig. det var bedre i fjor, da jeg gikk i 6. ikke 7. da hadde jeg 7. jentene. de var som meg. men nå er jeg alene, ingen å gå til hvis alle er sure på meg, slemme mot meg, eller bare skal bryte alle mulige skoleregler. jeg var med å gjemme meg i klasserommet, spise nugatti fra skolekjøkkenet. en det var før. nå er jeg selvstendig. jeg er ensom. (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
anonym
7
18.08.2013 19:11:27
å prøve å være med "vennene" sine, men bli pushet ut på siden, utafor ringen/klynga/hva enn jeg skal si, tenke gjennom hundrevis av setninger du kan komme med, men sier ingenting for nei de bryr seg ikke.. Se at de smiler, ler, prater og har det gøy uten at de sier mer enn en setning til deg. du føler deg ignorert tar ett siste blikk på dem og du går. noen ganger legger de kanskje merke til det, men som oftest ikke. du går rundt et hjørne og setter deg der, vekk fra alle de andre, vekk fra alle. ensom sitter du der, alene. du ser at noen går forbi, håper ofte på at det er dem som lurte på hvor det ble av deg.. men nei... det ringer inn fra friminutt og du setter deg på pulten helt bakerst i høyre hjørne, alene, ignorert, trist og ensom.
det ringer ut fra siste time og prat bryter ut i klasserommet, men ikke hos deg. du ser på alle de andre i klassen, ser at de er glade, mens du bare vil komme deg hjem. du går hjem alene.
du er hjemme og setter deg rett på pcn
du går på tumblr
fb
hva enn du bruker
observerer
gråter
legger deg
gjenta ( red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Jeg vet
1
10.10.2014 16:24:55
Jeg har det akkurat på sammme måte, skønner hvordan du har de, det er grusomt :,(
Lucy
1
15.10.2013 22:50:07
skjønner deg...
ensomme
2
20.04.2013 02:58:37
Alle er ensomme, jeg har masse venner som har 1000 vis av venner akkurat det samme som meg. Men vi alle føler oss ensomme for det!
alene
5
13.02.2013 21:19:33
Noen som vet av noen møtesteder for å få seg venner? Er så lei av å sitte hjemme hele tiden å ikke ha noen å snakke med. (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
Hilde
5
20.04.2013 02:41:50
Jeg vet ikke hvor gammel du er er hvor du bor i landet. men menge steder har Røde kors tilbud med grupper også for unge. Noen steder heter de bark andre steder er det bare ungdommens røde kors. Selv ble jeg med i røde kors hjelpekorps og ble godt mottatt å har mange venner der. Noe som førte til at jeg føler meg mindre ensom. Eller kan du begynne med en idrett eller andre organisasjoner. Mitt råd er bli med på et møte under noe du liker eller tror liker. Finn noe som du kan engasjer deg for. Jeg vet det er supervanskelig, men når du har turt kommer du ikke til å angre. Håper tipsene var til hjelp. Lykke til!!!
Luna
2
21.01.2013 22:01:10
Hei, jeg er en jente på 12 . Jeg kan allerede føl ensom heten... DEt kan vær av at alt har skjedd så fort... På ett år har det vært snakk om skilsmisse og om skolebytte. Beste vennen min byttet skol og akkurat da jeg var blitt vant til det, bytte hun tilbake.. Da var hun helt annerledes.. Så var mye snakk om skilsmisse karnlin og utrygghet.. Jeg gråt hvær eneste kveld... Med opp og ned turer hadde jeg blitt mer og mer ensom. Foreldrene min skilt seg heldigvis ikke.. Så nå for tre uker siden maste og maste jeg m bytte til den ntenationale skolen.. Min BFF går der... Jeg har begynt men gråt hele første og andre uka... Men nå gråter jeg ikke lenger nå er jeg mer vant.... Jeg savner de gammle vennene mine... Ingen av dem har tatt kontakt.. Jeg sliter med og tålke meg selv... Og akseptere meg.... Jeg vet ikke om jeg er ensom..... Men allerede har ikke folk giddet og komme i bursdagen min.... Takk for att du lest meldingen. Mvh meg (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
jente, snart 22
9
21.01.2013 18:42:33
I tenårene har jeg ikke hatt en eneste venn. Har slitt med mindreverdighet så lenge jeg kan huske, gått fra det ene helvetet til det andre, gjennom barnestadiene og ungdomstiden. Voldelig far, skilsmisse, fosterhjem, savn etter mamma, pappa i fengsel, mishandling, selvforakt som barn, omsorgssvikt, omplassering til annet fosterhjem, mobbing/utfrysning på skolen, avskjed, avskjed og atter avskjed, falske "venner", pappa tilbake til narkolivet, stefar og forskjellsbehandling, selvmordstanker, selvskading, sosial angst, raseri, innleggelser, BUP, BUP, BUP, you name it. Jeg har alltid følt meg annerledes, utenfor denne verden. Har alltid følt meg uakseptabel mens alle andre var akseptable helverdige mennesker, spesielt da jeg så verden gjennom barneøyne. Har alltid vært på leting etter min verdi, aksept, identitet, kjærlighet. Folk har veldig vanskelig for å virkelig kjenne meg eller forstå meg, ennå vi har holdt sammen over år. Jeg er ikke så sosial som jeg engang var lenger. Jeg kan prate med folk og slikt, men på fritiden er jeg mye alene. Går aldri ut omtrent,elsker å finne på ting, men når man ikke har venner lenger, og det er vanskelig å få meg nye, så blir det bare slik. Derfor bruker jeg tiden på å skrive barneromaner. Man kan spørre meg, som mange har gjort, om jeg føler meg ensom. De sier: "En dag heeelt alene!? Blir ikke det ensomt?" Nei. Ikke en uke heller. Det er bare av og til jeg kan føle meg ensom, og det er når jeg savner noen. Ellers greier jeg meg helt fint. Som 14-åring var det ikke lett, men nå føler jeg meg ikke ensom lenger. Gud er her hos meg. Han betyr alt for meg.
noen
3
07.10.2012 16:44:32
Hva vil dere si er best? Å ha gode venner, men bli mobbet? Eller være helt alene?
15 g
4
09.11.2014 20:59:56
Bedre å ha venner å bli mobbet enn å vær heilt aleine som er verre en å bli mobbet
meg
10
09.07.2012 12:18:53
jeg er så mye alene, er så mye ensom:( hvordan kan jeg få ny venner??
jente 21
7
18.06.2012 11:47:29
føles meg ensom er på gruppe 1 akkurat nå, før var det det kombinasjon mellom 1 og 2 :/ sikkert de sa hei, men føles at de ikke merka at jeg følte meg utanfor mens de snakka hytt og pine, når jeg fortalte noe av problemet mine men fikk den mitt fleisen etter alt jeg sa til dem etter en stund siden de Forventet at jeg MÅTTE komme til de sin bursdag og jeg har litt angst for sosialsere meg med fremmende om de ikke introduserte meg og vennene som skulle på den festen så kanskje det hadde gåt men jeg overnatte hos en venninne og hun hadde ikkke is til å gå på den den puben/bar der min andre venninne som jeg ikke vet hvor jeg ligger hen skulle. og da ble det krangel på facebook :/ og alt ble ødelagt. og måtte skjerpe meg på økonomien og. så tror ikke at jeg kan kalle henne en venninne etter det har skjedd hun har ikke skrevet til meg enna. =/
anonym
6
13.06.2012 16:53:48
Jeg er 13 år og har ikke noen skikkelige venner :( blir kalt "aloner" på skolen (jeg liker ikke ordet aloner)
Robert
7
18.05.2013 00:29:25
Ikke hør på dem. Uansett hvor slemme de kan være mot deg må du alltid huske at du er et nydelig menneske, og like fantastisk som alle andre :-)
Michelle
2
19.05.2012 21:52:42
Jeg er ganske ensom fordi jeg ble venn med ei jente som var ny fordi ingen villevære venn med henne.Men jeg var aldri ute etter en bestevenn.Nå føler jeg meg ensom fordi jeg savner å henge med gutta, men denne jenta er rett og slett slemm og jeg klarer ikke å fortlle henne det.Hun blei forbannet på meg fordi jeg var forelsket i en gutt først og sendte han anonyme lapper, så blei hun forbannet fordi hun nylig har blitt forelsket i han, og derfor har HUN førsterett!?!?! Ok dettekomm litt ut av tma da men jaja;)
bjørnar
7
11.12.2010 13:50:54
ensomhet er fortvilelse sorg og redsel. ensomhet er et hav av minner fra fordums tider. ensomhet er lengsel smerte og tåre vate tåke daler. ensomhet er et forsiktig steg mot fremtiden.
bjørnar
2
11.12.2010 13:16:43
ensomhet er for meg en konstant følelse, et lokk som er senket ned over meg som jeg aldri blir kvitt.den følelse av alenehet aldri tosomhet er grusom å leve med og i. hvordan bli kvitt den får jeg nok aldri svar på men spør meg selv gjør jeg ofte.
World.isn\'t.like.we.wish..
2
23.07.2010 19:47:00
Jeg syns det er mest leit når du er ensom og alene på skolen at ingen kommr bort til deg med mindre du har status, men har du status står du ikke alene, ellers er du viggo. Hater å bli stemplet slik ):
Jente 15
2
17.03.2010 14:48:00
Jeg er ensom, jeg har venner men ingen av venna mine passer meg.. jeg føler ikke at jeg har så mye til felles med dem. Før hadde jeg masse venner jeg var så glad i, det var så supert å være sammen med de! Det føltes som om livet mitt var perfekt. Men etter hvert ditcha de meg :( Jeg klarer bare ikke å glemme det. Jeg ser de på skolen hver dag men det å \"miste\" noen man er glad i er så vondt! De sier ikke hei til meg engang.. Den eneste måten sånn at jeg ikke føler meg ensom lengre er hvis de blir venner med meg igjen.. men det vet jeg at ikke kommer til å skje.. Jeg savner også er guttevenn jeg hadde, vi hadde mye til felles, men vi er ikke venner lengre fordi vi begynte på ungdomsskolen og ting bare ble annerledes =( Hvorfor må dette skje meg??? (red: Du kan skrive inn til www.klara-klok.no og få råd og hjelp)
Jente 16
2
14.04.2013 00:17:44
Wow det er litt skremmende men det du skrev var akkurat som om jeg skulle skrevet det selv! Barne skolen og starten av ungdomskolen var helt fantastisk :) hadde mange venner og jeg var i en jentegjeng med tre andre pluss en gutt, men så var jeg plutselig ikke bra nok for dem. De ditchet meg og lot meg stå igjen alene. Hver dag når jeg ser dem savner jeg dem og livet jeg hadde. Har fått nye venner men de er så forskjellige fra meg så føler ikke at de forstår meg eller at jeg passer inn med de. Har ikke veldig mange venner og tilbringer mye tid alene.. Sliter i familien min også med foreldre som krangler konstant og pappa som er syk og nesten døde for en uke siden. Skulle ønske jeg kunne finner et sted hvor jeg passet inn og hvor jeg kunne blitt lykkelig!
Gutt 15
3
12.10.2010 15:35:04
Hei! Jeg er en gutt på 15 som har det helt likt. Jeg hadde mange venner før, men nå blir de borte for meg og jeg står igjen med ingen. Det er kun to stykker på skolen min som jeg kan kalle venner. Men begge har andre miljøer og andre venner som de har fått seg nå i det siste. Det verste er at noen av de jeg var venner med før vet at jeg ikke har noen og at jeg er ensom. Det eneste de gjør er å mobbe meg med at jeg ikke skal ta livet mitt o.s.v. Noe jeg slett ikke har tenkt til. De fleste på skolen har jeg ikke har noen felles intereser med og jeg synes alle sammen kan være utrolig dumme og teite. Jeg har det vanskelig og vet ikke helt hvordan jeg skal komme meg ut av det. Er det noen som har noen tips?
Ensom?
13
16.03.2010 21:16:00
Det er rart med følelsen man sitter med når man vet at man har mange venner og et par folk til å stole på, men samtidig føle seg så ensom. Det er pent lite folk som jeg er meg selv ved siden av, men ingen som jeg tørr å snakke med om mine innerste tanker og følelser. Da føler man seg ensom, uansett hvor patetisk det kan høres ut. Men for noen uker siden begynte det en ny gutt på skolen vår. Skjønt i en annen klasse men jeg kom i kontakt med ham via noen venner av meg. Vi har begynt å henge gradvis mer sammen og har funnet ut at vi gleder oss av hverandres selskap, selv om vi er utrolig forskjellige. Jeg beundrer ham på det at han tør å være seg selv. Han er aldri redd for å si hva han mener, ikke som meg som hele tiden passer på å kopiere de andre. Når han helt plutselig får noe for seg, for eksempel å gå baklengs på fortauet eller noe annet, så bryr han seg aldri om noen sier at det teit; han bare smiler når han hører kommentarene våre og ler av ansiktsuttrykkene. Det er da jeg gjerne smiler og joiner ham. Jeg føler at jeg gradvis åpner meg for hvert eneste sekund jeg er ved siden av ham. Jeg river ned murene som jeg har bygd i all disse årene, stein for stein. Mitt aller beste råd mot ensomhet er å finne folk som man føler man kan være sammen med uten å måtte skjule noe og ikke ha noen tabuer. Hvis du har venner som ikke aksepterer deg som du er så er de rett og slett ikke vennene dine, kvitt deg med dem! Dere aner ikke hvor godt det er å endelig ha funnet mening i hver dag som går; alltid noe nytt å snakke om, stadig tettere vennskap. Mvh. Gutt (15)

Spørsmål og svar

Ingen liker meg, jeg har dårlig selvtillit og tenker på selvmord.
Hei jente (13) Jeg blir bekymret når jeg leser det du skriver, fordi du har det virkelig ikke bra. Det er veldig trist at du føler at ingen liker d...
Føler meg ensom og er redd jeg begynner å bli deprimert 
Hei! Det er helt mulig å være ensom selv om man har mange venner og er mye sammen med folk. Det kan bety at man ikke helt føler seg hjemme, at man...
Jeg føler hele tiden at ingen bryr seg om meg. Jeg er konstant alene på rommet mitt. Enten sover jeg eller gråter. Jeg er også så drit lei av folkene rundt meg. Snakker allerede med helsesøster.
Hei Det er ikke lett når du har en opplevelse av ensomhet og at ingen bryr seg om deg. Når jeg leser det du skriver, så ser jeg at du har personer...
Jente, 18 år har ingen venner
Hei Så leit å høre at du har det sånn når du ikke har lyst til å ha det sånn! Det er dessverre vanskelig for meg å gi deg konkret hjelp her, ...
Jeg får alltid skylda hjemme
Hei Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 13 år! Jeg forstår det slik at du er veldig frustrert over en del ting nå. Du opplever at du allti...
Jente, 14 er ensom og alene og har det ikke bra
Hei Selv om jeg må si at jeg blir veldig trist på dine vegne av å lese det du skriver, er jeg veldig glad for at du faktisk skriver!!! Slik jeg l...
Hater jula og gruer meg til jul!
Hei Hei! Takk for at du skriver til oss. Det er leit å høre at du allerede nå har begynt å grue deg til jul. Det er det dessverre mange barn og ...
Hva gjør enslige i ferier og helligdager? 
Hei Det er dessverre ikke alle som har familie å være sammen med i juletider og i ferier. Det er mange som sitter alene, og ønsker å ha noen å v...
Jeg vil gjerne skaffe nye venner men alle kjenner hverandre fra før og de er ikke veldig inkluderende siden jeg er en outsider.
Hei Jente 16.Takk for at du skriver til Ung.no. Å starte på en ny skole der du ikke kjenner noen vil være en stor utfordring for de fleste. Hvert...
Jente, 16, føler seg utenfor vennegjengen
Hei Så flott at du skriver til ung.no, takk for at du deler med oss! Jeg skjønner godt at du ikke ønsker at ting skal bli sånn som det var tidli...
Jeg er en ensom jente på 15 som ofte er deprimert og har mistet helt troen på at jeg kommer til å få det bedre. Er så ensom.
Hei jente 15 år Så fint at du skriver til oss på Ung.no og forteller oss hvordan du har det! Jeg forstår at du er ensom og at du mister troen på...
Hvordan kan jeg bli integrert med nordmenn?
Hei og takk for at du skriver til ung.no.    Det er flott at du vil være aktiv og bli kjent med nordmenn. Den beste måten å bli kjent med andre...
Trives ikke på skolen langt hjemmefra
Hei Jeg forstår at du ikke greier å finne en god trivsel med din hybeltilværelse langt hjemmefra.  For meg høres det ut som det aller mest er bo...
Jeg føler ikke at vennene mine bryr seg om meg.
Hei! Takk for at du skriver til oss i Ung. Å føle at man ikke blir sett er på ingen måte en god følelse. Spesielt når man føler at man egentl...
Hvorfor var jeg ikke invitert på halloweenfesten?
Hei Takk for spørsmålet! Dette var leit å høre! Det er alltid trist å bli utestengt og spesielt når det er snakk om dine nærmeste venner. Det...
Hei, jeg sliter med ensomhet og har sosial angst. Jeg liker å være for meg selv og spille. Jeg syntes det er veldig vanskelig å snakke med andre. Jeg bestemte meg for å kjøpe hasj bare for å prøve
Hei gutt 16 år. Takk for at du kontakter Ung.no Det er mange unge som er spente på den nye starten på videregående skole, og mange som deg, kan ...
Kjærlighetssorg og depresjon. Hva gjør jeg?
Hei Så bra du tar kontakt med ung.no Kjærlighetssorg er noe alle opplever i løpet av livet. Hjertet blir knust og mange får depressive tanker...
Jeg sliter med tankene mine og er ofte demprimert!
Hei jente 14 år. Takk for at du skriver til Ung.no!Det er leit å høre at du sliter med tanker og følelser. Det er som ofte skjer når du går å ...
Jeg har det ikke så bra for tiden. Jeg har mange venner men føler meg likevel ensom. Har hatt angst i det siste. Lurer på om det er noe mer.
Hei jente 14 år Takk for at du skriver til oss i Ung. no. Jeg forstår at du har det vanskelig for tiden og at det er mange ting som du strever med....
Jeg bor nå på institusjon. Jeg sliter mye psykisk og jeg føler meg som en eske som blir flyttet rundt.
Hei jente 14 år Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår godt at du har det vanskelig for tiden og ...
Se alle