Er det farlig å spise rå egg?
Gutt, 14
Kan det være farlig på noen måter og spise ET rått egg hver dag i en lang periode? Elle bare generelt og spise råe egg?
Svar
Hei
I Norge er det ikke farlig å spise rå egg. Den vanligste bekymringen ved å spise rå egg istedenfor stekt eller kokt egg skyldes risiko for infeksjon med salmonella. Norge og noen andre skandinaviske land har ganske god kontroll på dette fordi eggprodusentene blir underlagt salmonellakontroll. Derfor er det trygt å spise norskpakkede egg rått.
Er du imidlertid i utlandet, eller har fått tak i egg som ikke er produsert i Norge, bør du alltid passe på at de er tilstrekkelig varmebehandlet før du spiser dem.
Håper dette var oppklarende!
Vennlig hilsen lege og ernæringsfysiolog, ung.no
Besvart: 11.8.2022
Vi har valgt ut dette for deg
Fikk du svar på det du lurte på?
Spørsmål og svar som ligner
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål
