Spørsmål og svar
Blir langsomme karbohydrater raske hvis de varmes opp?
Jente, 17
Hvis eg har et grovt brød med langsomme karbohydrater og varmer det I brødristeren eller varmer brødet blir det raske karbohydrater I grovt brødet da det blir varmet opp?
Svar
Spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid. Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål.
Hei!
Nei, oppvarming av grovt brød i en brødrister vil ikke omdanne de langsomme karbohydratene til raske karbohydrater.
Oppvarming av brød i en brødrister eller i ovnen endrer brødets tekstur og eventuelt smak, men brødet vil stort sett beholde sine ernæringsmessige egenskaper.
Ønsker deg alt godt og håper dette var oppklarende!
Vennlig hilsen lege og ernæringsfysiolog, ung.no
Besvart: 2.6.2024
Vi har valgt ut dette for deg
Fikk du svar på det du lurte på?
Spørsmål og svar som ligner
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål
