Hopp til hovedinnholdet

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)
ENSOMT: Mange som opplever vold hjemme kan føle seg ensomme. Da kan det hjelpe å snakke med noen og få hjelp.

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Offentlig og kvalitetssikret
Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)
ENSOMT: Mange som opplever vold hjemme kan føle seg ensomme. Da kan det hjelpe å snakke med noen og få hjelp.

Vold er ikke bare fysisk

Hjemme skal være et sted du kan føle deg trygg og avslappa, men det er ikke alltid det er slik. Noen opplever at hjemmet er det sted de er redde og må være på vakt. Det er ikke greit.

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold.

Vold kan være slag, spark, dytting og annen bruk av fysisk makt, men det finnes også mange andre typer vold som vi ikke alltid tenker er vold.

Hvis noen gjør deg redd, truer med å skade deg, er veldig kontrollerende eller ydmyker deg, er det også vold.

Det er ikke din skyld

Mange som opplever vold tror at volden skjer på grunn av dem. Det er viktig å vite at hvis du opplever vold, er det ikke din skyld.

Noen tror at de kan forhindre volden ved å passe på å ikke gjøre noe galt. Men det er alltid den som utøver vold som har skylden. Det er aldri ditt ansvar at han eller hun ikke slutter å bruke vold.

Vold mot mamma eller pappa

Hvis noe eller noen gjør deg redd eller truer med å skade deg, er dette også vold. Dette gjelder for mange barn og unge som lever i familier der det utøves vold mot mamma eller pappa.

Barn og unge som opplever å ikke ha det trygt hjemme, går gjerne på tå hev hele tiden. De forsøker kanskje å være snille, greie og pliktoppfyllende, fordi de er redde for mer vold.

Noen blir veldig fortvila når det skjer vold, noen blir redde og noen kan bygge opp et sterkt sinne.

Fortell noen om det du opplever

Vold i hjemmet er ofte noe som holdes hemmelig. Unge som opplever vold hjemme, mot deg selv, søsken eller foreldre, får ofte høre at de ikke må fortelle det til noen. Det kan oppleves veldig ensomt.

Mange er redde for konsekvensene ved å si ifra, men det er viktig å huske at vold er vondt og ødeleggende og ikke noe du skal være stille om.

Hvis du opplever vonde ting hjemme, er det derfor viktig at du sier ifra til noen så du kan få hjelp.

Du er ikke alene

Barn og unge som opplever vold hjemme, enten mot seg seg, søsken eller mot mamma eller pappa, kan føle seg ensomme. Kanskje du tror at du er den eneste som har det sånn?

Noen kjenner at det blir lettere når de snakker med noen om det de opplever. Det kan hjelpe å få satt ord på det du opplever og å vite at det er flere som opplever det samme. Du kan også få hjelp slik at du ikke trenger å ha det sånn lenger.

Hvem kan du snakke med?

Alarmtelefonen: 116111

Du kan ringe gratis og anonymt til Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Alarmtelefonen er åpen fra 15.00 til 08.00 hver ukedag og hele døgnet i helgene. TLF: 116111 (fra utlandet 0047 95 41 17 55, SMS 41716111).

Helsesykepleier

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen eller nærmeste helsestasjon for ungdom om alt som du synes er vanskelig. Helsesykepleiere forteller det ikke videre til noen. De kan også hjelpe deg med å ta kontakt med andre hjelpeinstanser.

Politiet 02800

Du kan også ringe politiet på 02800. De vil sette deg over til ditt lokale politikontor.

Ung.no

På ung.no/oss kan du både stille spørsmål selv - eller søke deg fram blant noen av de mange svarene som allerede ligger der.

Her finner du en stor oversikt over hjelpetjenester som kan være nyttige for deg.


Skrevet av:
Redaksjonen, ung.no
Kilder:
Alternativ til vold (ATV)
Senter for krisepsykiatri (SfK)
Sist oppdatert:
20.11.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Jente 10 år
0
12.03.2019 18:04:50
Mamma... hun slår meg, jeg og mamma bor alene. Broren min har flyttet og faren min bor i et annet land. Jeg får kjeft vær dag men jeg tørr ikke å si ifra, for jeg er redd hvis jeg anmelder at mamma blir sur på meg. Jeg er jo ganske glad i mamma, men noen ganger blir det ganske vanskelig. Jeg har hatt veldig mange tanker om selvmord men det er ikke løsningen! (Hei! Du kan ringe Alarmtelefonen på https://www.116111.no/ om du trenger noen å snakke med. Vh ung.no)
gutt 16
2
10.12.2017 15:53:49
jeg er livredd! faren min slår meg og ting rundt seg uten grunn når han blir stresset, det hjelper ikkje å si det til moren min for hun mener alt jeg gjør er galt å det hjelper ikkje å si det til barnevernet heller fordi de hører bare på min far, hvis jeg sier det til noen så slår han meg. dårlige karakterer slår han meg, er jeg med venner slår han meg. jeg sier att jeg gjør så godt jeg kan men det hjelper ikkje... jeg har bare lyst til og dø (RED: Du kan sende inn spørsmålet ditt til ung.no/oss og få hjelp og råd der fra våre fagpersoner)
Slått
2
04.06.2017 15:29:05
Moren slår meg om lillebror begynner og gråte. Jeg får alltid skylden! Om lillebroren søler cola sier moren min: Kom hit!! Og så slår hun meg. Jeg har blitt så lei av dette. Og om jeg gråter og ikke sier hva som har skjedd så slår hun meg helt til jeg sier det! Og hun slår meg ikke med hånda nei hun slår meg med skoene hennes! Det er helt forferdelig og ha verdens værste "mor" (Red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få hjelp og råd der).
Snows
1
09.08.2017 18:12:45
Du må få hjelp med en gang fra barnevernet. Har vært i din situasjon bare værre. Ble nesten drep av faren min når 12 år. Har fått hjelp men må holde identitet og aldri prøve å snk med venner jeg hadde før bare for trygghet. Du må søke hjelp med en gang!! Jeg lover det blir bedre å ikke være med en mor som det enn å være stengt der inne. Det kan bli værre! Og vis din lille bror også får klasse i fjeset ettervært må du si det også til barnevernet!
Bruker007
2
14.09.2016 02:33:29
Jeg har blitt utsatt for vold på barneskolen, men det var bare en liten del. Det meste var utskjelling. Mine foreldre har aldri brukt vold mot meg, fordi de vet hvordan et barn skal oppdras på riktig måte. Jeg blir sint over foreldre som slår og denger ungene sine som om de tror de er Gud selv. Ring 116 111 ved behov og om det bryter løs et helvete fra faren eller moren.
Hemmelig
2
27.08.2016 13:55:20
Jeg får aldri lov til å gå ut og det gjør meg deprimert, jeg ble 15 Idag og jeg vil gå ut og feire men jeg får ikke en gratulasjon engang av moren min faen. Hater livet og kan noen ganger vurdere å rømme. Alle mine venner får lov, ALLE men neeeeida, jeg måtte få strenge foreldre som aldri lar meg gå ut engang.
Snows
1
09.08.2017 18:15:56
Du må få hjelp av barnevernet sånn at de kan snk med foreldrene dine og få dem til å forstå at det de gjør er ikke greit!
Jenta
3
24.08.2016 22:06:06
1-3 klasse ble jeg slått hver dag vold er ikke gøy
Snows
1
09.08.2017 18:16:54
Har du fått hjelp nå? Viss ikke må du ringe til barnevernet så for som mulig!
Fighteren
6
11.12.2015 23:53:40
Da jeg var 5-8 år ble jeg utsatt for vold av kjæresten til mamma. det virker som veldig lenge siden for de som leser (jeg er 15 år nå) men jeg husker alt veldig klart og jeg deler ikke historien fordi jeg vil at noen skal ha medfølelse. jeg deler heller ikke historien bare for "sette på meg" ting jeg ikke husker noe av og vil at folk skal synes synd på meg, men pga jeg tror flere har gått gjennom noe lignende og kan kanskje kjenne seg igjen. Men vi er ikke alene, vi har hverandre!

altså: da jeg var 5-8 år ble jeg utsatt for vold av kjæresten til mamma. siden jeg var familiens yngste, var det MEG han slo, MEG han truet. De andre i familien (mamma og to søstre) hadde ingen anelse om hva som foregikk, også hvis jeg ble utsatt for psysisk og fysisk vold hver dag. Jeg ble banket opp av de mest bisarre grunner: at jeg bet på neglene i en alder av 5 år, at jeg ikke visste på forhånd hvor mange sekunder jeg kom til å tisse, at jeg ikke var flink nok. Jeg var aldri GOD NOK og dette ble jeg fortalt hver eneste dag. han slo og slo til jeg måtte be for livet, han kom om natten bare for å gjøre ferdig det han ikke gjorde om dagen. Han holdt på å drepe meg så utrolig mange ganger, men jeg overlevde fordi jeg er en fighter. Det var ikke det første og heller ikke det siste gangen som beviste at jeg er det:det skjedde mye ting før og etter dette tidspunktet.

en av de andre tingene som skjedde var at jeg ble forbudt å sove av ham. jeg måtte stå forran sengen min i en hel natt. hvis han fant meg liggende i sengen eller sovende på teppet, ble det mye verre for meg neste dag.
han pleide å kaste meg ned trapper, inn i vegger, slå hendene mine med trebiter og låse meg nede i kjelleren 5 timer om gangen. jeg ble holdt under vann, dusjet med vann i ansiktet igjen og igjen til han synes det var nok. dette foregikk ikke bare i 10 minutter, men kunne også foregå i 2 timer og gangen.
ingen lurte noensinne på hvorfor han ville ha meg med seg bare slik at han kunne låse meg i kjelleren, bli igjen med meg i huset for å slå meg så mye med hendene, føttene og trebitene han bare klarte mens familien gikk på tur. Ingen lurte noensinne på hvor det ble av meg eller hvorfor jeg ikke lå i sengen men sto forran den når mamma kom for å si god natt. og ingen lurte på hvorfor bare jeg og han var på badet i flere timer mens vannet fortsatte å renne.
Lurer du på hvorfor jeg ikke sa noe til mamma eller noen andre? Jo, dette var pga han truet ikke bare med å drepe meg hver eneste dag mens han slo meg, men hvis jeg sa noe om det til noe andre, skulle han drepe både dem og meg. han skulle gjøre dem like mye vondt som jeg fikk. og det jeg fikk var et HELVETE så jeg holdt kjeft. men tilslutt sa jeg noe, og mine to søsken og moren min bare gråt og gråt.
jeg gråt ikke, og nå når jeg har gjenfortalt dette har jeg ikke følt noe. for meg er det som å gjenfortelle en historie; jeg har ingen emosjonell knytning til det som skjedde. Det er bare noe jeg husker.
Men også hvis jeg ikke føler noen følelser når jeg snakker eller skriver om dette, betyr det ikke at jeg ikke har fått problemer i etterkant: jeg har stjålet utrolig masse penger, og det verste er at jeg ikke vet hvorfor. jeg har også løyet så UTROLIG masse, jeg har hatt depresjoner, angst, panikkanfall, bulimi, anoreksi, selvmordstanker og mye mer. jeg har ALDRI åpnet meg FULLSTENDIG opp til en person: jeg vet ikke hvordan jeg skal gjøre det og jeg føler heller ingen behov for det. mine følelser er begrenset, og jeg har veldig lite empati. dette plager ikke meg, men det har plaget de utallig mange psykologer som har vært involvert i livet mitt.
Jeg vet ikke hva som er galt med meg (eller jo, jeg vet) men også hvis jeg er så preget av det som skjedde, kan ingen se det på meg, og jeg føler meg egentlig som enhver person. Bortsett fra at jeg har vært redd for livet mitt konstant i 3 år. I tillegg så er det noen lukter jeg ikke klarer takler (f.eks honningsåpe, eller hvordan det lukter ute når det er mørkt) fordi disse gir meg et flashback som jeg helst ikke vil ha, som ender opp i panikkanfall jeg ikke kan kontrollere.
håper du aksepterer meg for den jeg er blitt.
(red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få hjelp og råd, eller ringe alarmtelefonen på telefon 116111. Det er mange som kan og vil hjelpe deg slik at livet ditt blir bedre)
Jente 16
3
23.10.2016 15:25:57
Fytti helvete. Hvem driver å gjør sånt? Er faren din i fengsel ellerrrr? Han har seriøse problemer med det jævla livet hans. Jeg skal tvinge han til å spise en føkka såpe. Det der er bare ikke greit ass. Helvete og da, er han helt syk eller?
Christina
4
14.01.2015 02:14:56
Jeg blir slått hver dag og gråter hver dag. Kjæresten min er psykopat og jeg kommer ikke ut av forholdet. Håper ingen kommer i min situasjon... (red: Du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Den uheldige
6
24.07.2014 03:55:08
Det er over nå, men det var ikke for veldig lenge siden. Ble kastet vegg imellom, kastet ned en kjellertrapp, forsøkt på å bli druknet, slått og sparket. Alt dette, utført av min egen far. Mor og søster, opplevde lite av dette. Det var meg han hatet. Lett for min mor og søster å komme seg videre i livet etter at skilsmissen ble utført. Ikke like lett for meg, tvert i mot, og alt jeg får høre at jeg ikke er "normal", for jeg klarer og duger ikke til å komme meg videre. Dette forteller min mor til meg. Jeg er nå 18. Kastet ut i livet som en liten kjøttmeis med en ett tonns stor stein på ryggen. I tillegg er det verdt å vite at en fugl uten vinger ikke kan fly. Jeg får hjelp, og har i tillegg blitt diagnostisert som en med moderate depresjoner. Dette er løgn. Jeg er en psykopat. Psykologer kan ikke forstå dette, for psykopater er følelsesløse løgnere (mesterløgnere) og de vil gjøre hva som helst for å få det de vil ha. Jeg fikk det jeg ville ha, diagnosen moderat depresjon. Hvorfor? Jeg ville bli lagt merke til, jeg ville ha oppmerksomhet rundt min psykiske helse. Dette fikk jeg ikke, og jeg kommer ikke til å få det heller. Jeg er derfor blitt en tikkende bombe. Jeg er syk i hodet. Enten tar jeg livet mitt, eller så kommer jeg til å drepe den som ødela livet mitt. IKKE kom å si at jeg ikke har prøvd alt for å unngå dette, for det har jeg. Jeg har ringt 116111, jeg har hatt kognitiv traumebehandling, jeg har hatt 3 psykologer, og jeg har hatt 3 barnevernsaker mot familien. IKKE si at dette ikke kunne ha stoppet før. 18 (!) jævlige år hvor politi, barnevern, psykologer, lærere, helsesøstre og rådgivere hvor alle instanser har hatt en eller flere involveringer, men egentlig ikke har brydd seg en plass. Bare de tjener penger er de fornøyd og jeg håper de blir fornøyd. Nå er det nok, jeg sprekker, og dette var det siste jeg skriver om dette. Dette kan ses på som et siste skrik etter hjelp eller en advarsel. Det er det ikke. Dette er starten på noe nytt.
Jente16
6
25.05.2013 10:34:56
Jeg syntes det er litt dumt å ha bilde av en utlending som hovedbilde for en slik artikkel.. Det er ikke bare utlendinger som blir utsatt for vold, men like mange norske blir det! Jeg er så lei av at alle tror at alle utlendinger er like..
Kvinne31
3
10.05.2013 15:49:23
Det er mange unge jenter her. Jeg er 31år gammel, og har akkurat kommet ut av et forhold med vold. Akkurat nå har jeg gjennomgått noen uker med traumebehandling hos en psykolog, og jeg har vært på krisesenteret og fått masse hjelp. Men jeg kjenner meg igjen i noen av over her, og jeg ville vel bare fortelle at selv i voksen alder er det lett å bli "dratt inn" og la seg bli et offer, en som ikke tør å gå. For min del så er jeg også en av de som på en måte blir følelsesmessig nummen når jeg møter en situasjon der jeg burde bli redd. Sannsynligvis fordi jeg har opplevd frykt litt for mange ganger til at jeg klarer å slippe følelsene inn, det er nemlig da det gjør ekstra vondt. Jeg ser det er flere her som kommenterer at de opplever vold i hjemmet, av deres egne foreldre. Det jeg har lært fra mine opplevelser er at jeg må tørre å stå opp og si fra når noen prøver ta makt over meg. En kommentator her, skriver at hun heller vil holde ut med volden hos mamma, for å slippe å bo med pappa eller havne på fosterhjem. Du fortsetter med å si at du ønsker å begynne i terapi når du blir eldre. Du må heller tenke at du vil hjelpe dine foreldre med å melde i fra. Kanskje fosterhjemmet blir en god opplevelse, og noen av dere kan kanskje oppleve å få et bedre forhold til foreldrene deres. De vil nemlig bli vurdert for hva de har gjort. Noen har dessverre gått så langt at de får hardere straffer, men i mange tilfeller kan også roten til noe av det onde løses. Foreldrene dine vil uansett få behandling hos psykolog og psykiater, og dere kan sammen (eller bare du om du vil) bestemme hvor mye dere vil se hverandre. Dere tar en avgjørelse som en voksen når dere velger mellom familie og dere selv, et ansvar dere ikke burde fått som unge. Men livet ditt i vold er ikke verdt det! Jeg skal nå anmelde min ekskjæreste for vold og trusler. Det er en tung avgjørelse, og det gjør meg redd. Men jeg som voksen har fått beskyttelse gjennom politiet, og jeg har gode venner rundt meg som tar vare på meg. Jeg er på vei til å stå opp for meg selv, ingen har lov til å behandle meg sånn. Og jeg vil forsøke å "vekke" en voldelig mann, få ham til å skjønne at det han gjør er galt. Kanskje han gjennom behandling får ro med seg selv, og andre. Bruk denne siden! Jeg lærte også litt her i dag. Ikke godta vold, ikke godta at noen tråkker på deg, skremmer deg eller misbruker deg seksuelt. Det er ikke verdt det!
krissyyy
1
12.06.2012 12:42:39
før slo min bestevenninne meg
Jente
1
27.11.2016 11:01:31
Min veninne har slått meg flere ganger, og hun klyper og truer med å slå meg. Hun oppfører seg som om det bare er kødd, men jeg synes det gjør vondt, og det er ikke noe gøy, men hun ler.
Refleksene mine er blitt kjempesterke, og jeg reagerer (trekker meg sammen som om noen prøver å slå meg) når noen bare strekker seg etter meg for å spørre om å låne vesser... det er litt dustete, men det er også veldig slitsomt å gå og være redd for alle småting..
hun ler også hele tiden av at når f.eks hun skal børste bort noe jeg hadde i panna elns, så får jeg en refleks om at hun skal slå meg, så da tar jeg armen forran ansiktet. Da sier hun "slapp av jeg skal ikke slå deg hahahahaha" hun slår venninnen min også, og når hun har sagt dette så sier den andre venninnen min "jammen det er ikke så lett å vite da!" Så ser vi på hun. Men det virker ikke som om hun skjønner at dette ikke er greit.
Jeg prøver å hinte til at grunnen til at jeg får disse refleksene er fordi hun slår, 'men det virker ikke akk som om hun skjønner.. ;(( (red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få avar)
Jente16
1
30.03.2012 00:52:43
opplevde vold av min mors kjærste og psykisk vold av en kjærste jeg heldigvis har kutta kontakta med nå, i flere månter. men jeg har bestemt meg for at han skal få svi og jeg skal lage grusomheter for han, så fra nå a er jeg blitt en farlig person + psykisk ustabil å det er jeg gla for, skal sørge for at et menneske aldri for se dagens lys igjen
Larsen
1
18.02.2012 21:55:13
Jeg ble angrepet helt uprovosert for et par år siden, der jeg blant annet fikk en knyttneve i ansiktet. Jeg anmeldte det til politiet, men de gjorde ingenting enda det var lett for dem å finne ut hvem gjerningsmennene var. Siden den gang er jeg blitt følelsesmessig nummen. Jeg klarer ikke å bli hverken sint eller redd i situasjoner der jeg skulle ha blitt en av delene.
Christina
3
24.01.2012 17:45:34
Hei jeg er 15 år og har blitt voldtatt av faren min han truer meg med kniv han gjør det når mamma har gått og når jeg prøver å si det til mamma sier han: vis du sier det så skal jeg dreper deg i am scared:( (red: Ring alarmtelefonen tlf: 116111, de kan hjelpe deg nå. Du kan også ringe direkte til politiet på nr: 112. Ikke gå med dette alene lengre, det er hjelp å få)
jente 17år
2
29.12.2011 18:33:06
JEG BLE NETTOPP SLÅTT I HODE AV PAPPA!! OG HAN TRUER OM Å BANKE MEG; HVA SKAL JEG GJØRE?? (red: Du kan ringe alarmtelefonen 116111, der vil du få hjelp og råd)
anonym 123
1
11.12.2011 21:52:45
vær forsiktig
gutt 13
5
15.09.2011 13:28:14
jeg liker ikke vold jeg syns at folk trenger og lære hva som er rett og galt
Martin Ravndal
7
14.04.2011 17:09:27
Jeg liker ikke vold!
Idioter
1
30.12.2010 14:44:47
Jeg ble nærmest utsatt for vold på barneskolen. I 5 og 6 klasse. De slo meg så hardt. Det var noen gutter i klassen min. Men de har jo problemer. (red: håper det ikke er slik nå. Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
werner igjenn
3
09.12.2010 21:10:25
brukk volde mot han ikke bruk vold mot han/hun men utnuut volde til og la han gå inn i problemene snakk med politiet tror e hjelper
werner 13
4
09.12.2010 20:59:25
jeg trener kamp men bråver å ikke bruke det men kan ha kommet veldig nær inni mellom noen tullinger på skolen.
Jente 16
6
18.05.2010 17:03:00
Stefaren min slår og sparker meg... :-/ måtte sy fordi han klorte meg så dypt !! :-O Er så jævli lei... Jeg kan ikke være noe sted lenger....! (red: du kan få råd og hjelp her på ung.no/oss. Dette trenger du ikke å være alene med)
C.B
4
28.04.2010 13:33:00
til jente 17: jeg har også een sånn kjæreste.. han er utrolig sterk, og han er veldig hissig. enkelte ganger har han ikke kontroll på hva han gjør, og det ender med at jeg har vondt fingrene eller hånden. han vet bare ikke hvor sterk han er. han er snill som et lam. men jeg vet aldri om det kommer til å skje igjen. jeg vet ikke så mye om kjæresten din, men om han er slem og behandler deg dårlig, så er det ikke noen du vil dele resten av livet ditt med. ikke vondt ment. men som sagt jeg vet ikke hvordan han er..
jente 17
4
21.03.2010 13:31:00
jeg har vært sammen med en gutt i 11 mnd nå, og for ikke så veldig lenge siden ble han irritert på meg for en liten filleting, så han klasket meg over ansiktet på nesen .Det gjorde vondt og jeg begynte å grine. jeg tilga han , men vet ikek om han kommer til å gjøre det igjen . Så vet ikke hva jeg skal gjøre. (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
jente 19
3
31.01.2010 18:09:00
en jeg var sammen med brukte vold mot meg. føler meg ikke trygg, er redd for å gå ute.. han voldtok meg slang meg i vegger, sparka meg, slo meg. lagde jeg ikke mat til.. jeg gjorde alt det han ba om kjøpete jeg noe feil, sa til han at han kan hjelpe til med noe så banka han meg.. tror ikke jeg kan føle meg trygg igjen i det helle tatt!! . (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
jente1995
5
19.12.2009 18:36:00
jeg har det virkelig vanskelig. jeg har separerte foreldre, der jeg blir slått av mor og ignorert av far. men jeg vet at moren min ikke mener noe vondt med det. jeg tror hun ble slått da hun ble mindre og har vokst opp med at det er sånn man skal straffe barna. jeg hater faren min, jeg orker ikke bo hos han. han snakker aldri med meg og spør aldri hvordan jeg har det. de eneste gangene han snakker til meg er når han kjefter på meg om hvordan jeg oppfører meg hos moren min. jeg føler at jeg ikke orker mer, men håpet mitt om drømmen min holder meg gående. musikk er virkelig alt jeg trenger for å få ut følelser. jeg vil snakke med noen om dette, men jeg kan ikke uten å havne på foster hjem, eller at jeg må bo permanet hos far. jeg har bestemt meg for å gå i terapi når jeg blir eldre, så jeg ikke gjør det mot egne barn.. (red: Du kan skrive inn til ung.no/oss og få svar)
Anonym
2
16.12.2009 15:22:48
Til jentene her, det er veldig fint at dere setter ord på disse grusomme tingene! Når dere snakker om det som skjer og har skjedd, så vil dere tåle smerten ved minnene 'lettere' når det har gått en tid. Jeg vet at de som blir utsatt for vold 'dør' merkbart i det som skjer (man utslettes), så ta vare på evnen til å leve gjennom språket og andre uttrykk.
Ella
5
15.06.2009 18:42:34
Kjære dere som blir utsatt for vold eller overgrep. det beste dere kan gjøre er å snakke med noen voksne som har litt peiling. helsesøster er et godt forslag! ikke la noen tråkke på dere! Dere er for verdifulle for det! Ingen har rett til å gjøre dere noe! Men det er alltid vanskeligst å gå ut av en situasjon. -Å gjøre noe med problemet! Det krever guts å fortelle det til noen! Sørg for at de som gjør slike forferdelige ting mot dere, ikke får sjansen til å gjøre det mot noen fler! Det er bare det som kan ta tak i det. Gjør det for andres skyld og mest for deres egen skyld! Take care!
Jente 20
2
29.03.2009 15:13:44
Har blitt utsatt for vold av min far helt siden jeg var bitteliten. Nå har jeg flyttet, men sliter fortsatt kjempe masse, med både selvskading og selvmordstanker. Går til psykolog, og er virkelig glad for at jeg har fått hjep og at jeg har tort å fortelle om det til noem.
Ren
5
13.02.2009 08:52:49
Jeg har aldri vært utsatt for vold...takk gud for det...stakkars de som har fått oppleve det..
JENTE
3
01.12.2008 19:43:21
jeg blei banka opp på teksiholdeplassen i hjembyen,av ei alkoholisert dame som ikke likte blondiner,det var blind vold,og dama hadde ingen grunn til å gjøre dette.Jeg hanna på legevakta og måtte gipse, kosta meg over 1000 kroner. Fikk ingen erstatning.
jente19
3
08.10.2008 22:50:33
hei jente som blir voldtatt. eg suns du bør sei det til nokon trenge ikkje være i familje kan være får eksepel helsesøster eg vet at det er vansklig å snake om vansklig ting du BØR snaka om de. klem
jente 19
3
08.10.2008 22:37:24
det var kjekt:)det går ikkje så bra nå det er slutt med guten som eg var sammen med i ein stund.
jente 05
2
08.10.2008 22:33:05
jeg er ei jente som har blitt voldtatt siden jeg var 8 år og jeg blir ennå voltatt,men siden det er en i familien min som er voltektsmannen sier jeg ingen ting.. fordi familien min har nok problemer allerede. men nå begynner jeg å bli redd fordi han er mye mer vodelig enn han noen gang har vært.. men jeg kan ikke si det til familien! jeg kan bare ikke. men jeg trenger hjelp (red: Du kan skrive inn til ung.no og få svar og råd: www.ung.no/oss)
Jente 16
1
23.10.2016 15:35:50
Hei Jente 05. Jeg har selv hatt litt av sånne problemer som du har hatt, men ikke noe sekuelt. Jeg selv gjorde en skikkelig tabbe med å ikke fortelle det til noen. Snakk med helseøsteren på skolen eller med en lærer du stoler på. Du kan også kanskje snakke med søskene til foreldrene dine, eller bare si det rett ut til familien. Husk at ingenting er din feil (:! Du skal ikke på kjeft fordi du har blitt voldtatt!
jente 13
2
08.10.2008 22:21:24
hvordan går det med deg nå da, jente 19?
jente 13
3
08.10.2008 22:20:30
Ja ,jeg overlever, har akkuratt fått verdens beste kjæreste som støtter meg 100%. han er nydlig
jente 19
1
08.10.2008 22:10:00
eg vet hvordan du har de jente 13 går det fint med deg nå.
jente 19
1
08.10.2008 22:03:46
takk for tilbake melingane eg fekk. jente 15 og 17
jente 13
1
08.10.2008 20:48:20
4 mnd før jeg fylte 13 blei jeg utsatt for vold , jeg ble angrepet på et hotell da jeg var på vei til rommet mitt for å hente noe .. de drog meg inn på rommet men jeg klarte heldigvis å komme meg løs ..før noe verre hadde skjedd .. det var grusomt.. eg skjønner deg jente 19 hvor fælt det er. jeg har erfaring . kipt at du har vært gjennom det flere år..:S (red: Du kan skrive inn til oss og få hjelp: www.ung.no/oss)
Jente 17
2
08.10.2008 20:38:00
Hørtes ikkje godt ut jente19... Rett og slett
jente15
2
08.10.2008 19:10:31
Hørtes ikkje godt ut jente19... Rett og slett FÆLT:(
jente 19
1
08.10.2008 13:18:29
eg har vært utsatt for vold og har vært vitne til vold. i mangen år. og fek kjærste fortalte om de og det blei slutt etter ein stund pg. av mine problemer. så eg anbefales ikkje sei problemer med ein gang.
Jente
1
08.10.2008 13:09:25
Interresant , jeg har vært vitne til vold før , det var helt grusomt

Spørsmål og svar

Presses til å ta selvmord. Hva gjør jeg?
Hei Det er bra du tar kontakt med oss. Det du forteller om er alvorlig og farlig. Du må ikke høre på hva administratoren forteller deg. Det du u...
Jeg har det ikke bra. Jeg vil flytte ut og jobbe. Når jeg kan jeg det?
Hei jente 15 år Takk for at du skriver til oss i  Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har hatt det vondt i mange man...
Vold, legemsfornærmelse, legemsbeskadigelse, straffeloven, § 228, straff, påtale, anmeldelse
Hei Det du beskriver er vold mot en annen person som rammes av straffeloven § 228. Legemsfornærmelse etter § 228 første ledd straffes med bøter ...
Blitt slått av forelder som liten. Fortsatt redd for mor.
Hei jente 14 år   Takk for at du skriver til oss! Ja, jeg synes at du bør fortelle en voksen hva du føler. Du kan fortelle på samme måten som ...
Hva kan man anmelde?
Hei Takk for at du tar kontakt med oss. Du lurer på hvor vondt det gjør å få bank. Det å bli utsatt for fysisk vold er noe som uansett ikke er g...
Noen tips til hvordan jeg kan redde dette forholdet?
Hei gutt 16 år Det du beskriver er bekymringsfullt og jeg tenker at forholdet mellom faren din og deg ikke er greit for deg.  Jeg vil anbefale deg...
Hva sier norsk lov om bruk av fysisk og psykisk vold mot barn?
Hei Det å bruke vold eller fysiske avstraffelser mot barn er forbudt etter norsk lov. Dette gjelder også selv om fysiske avstraffelser er brukt i f...
Jeg har vært i et voldelig forhold og føler meg så ødelagt og alene nå.
Hei Takk for at du skriver til oss i Ung. Det du forteller om er absolutt ikke greit og det er ikke noe rart du har det vondt og tungt nå. Du forte...
Pappa stormet inn på rommet mitt, tok mobilen min, skjelte meg ut, holt meg fast i sengen og slo meg
Hei Du skal ikke oppleve vold og utrygghet hjemme. Jeg forstår godt at du opplever det du beskriver som vanskelig. Jeg synes du skal fortelle til di...
Ble slått av en mann på bussen fordi  jeg er muslim.
Hei,  Takk for at du tar kontakt med Ung.no. Du har helt rett i at det har vært snakk om Punish a muslim day, selv om det ikke har vært noe særli...
Trusler og skjult mobbing
Hei Så bra at du tar kontakt med noen når du har blitt utsatt for vold og trusler. Kanskje du er redd for at det blir verre og at andre i klassen f...
Jeg krangler ofte med foreldrene mine og har veldig vondt og har grått kjempe masse.Jeg vil virkelig ha hjelp.
Hei Takk for at du skriver til oss! Du forteller om hvordan du har det hjemme med dine foreldre, og at dere krangler ofte. Det høres veldig ugreit ...
Voldelig og truet med og knekke armer og drepe og hive meg ut
Hei Du skriver at du bor hjemme hos dine foreldre, og at siden din mor er bortreist så er det din far som bestemmer. Videre skriver du at han vil at...
Hva kan skje med foreldre som slår barna sine?
Hei Det kommer an på hva som har skjedd av vold og hvordan. Først og fremst er det straffbart å slå barna sine i Norge. Dersom det skjer, kan for...
Venn som mobbes og plages hjemme
Hei Det er bra at denne vennen får støtte av dere.  Det høres ikke ut som han har det bra hjemme.  Det du beskriver med spytting og mobbing er j...
Moren min er så aggresiv og truer meg og lillebroren min hele tiden.
Hei Så fint at du tar kontakt. Du er god til å beskrive hvordan du har det og det er lett å forstå hvor redd og utrygge du og din bror er hjemme...
Far har slått og kalt meg stygge ting, hvordan bli kvitt vonde minner?
Hei Takk for at du skriver til oss. Jeg skjønner at du har hatt mange vonde opplevelser og vært gjennom mye. Det er svært skremmende og vondt å ...
Hvordan skal et anmeldelse-skjema om vold se ut?
Hei Tidligere fantes det et skjema for anmeldelse på politiets nettsider. Nå kan man anmelde enkelte forhold direkte på nett. Hvilke forhold dette...
Blitt utsatt for vold hjemme flere ganger
Hei Du beskriver en alvorlig og bekymringsfull hjemmesituasjon med vold og trusler fra din far og hvilke konsekvenser det får for deg. Det er veld...
Samboeren min tyr til vold når en krangel blir opphetet.
Hei Jente 20 år Du skriver at du og samboeren din sloss når en krangel blir ordentlig opphetet. Det er alltid han som begynner å ty til vold, blan...
Se alle