Hopp til hovedinnholdet

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Offentlig og kvalitetssikret
Usikker jente (colourbox.com)

Det kan være mange årsaker til at man lurer på om man er gravid.

Kanskje har man glemt å ta p-pillene til riktig tid, eller kanskje sprakk kondomet under samleie.

Hvis mensen ikke kommer til tiden, man er sliten og kvalm og/eller har ømme bryster, kan man være gravid. Noen har mange symptomer, mens andre ikke har noen. Det eneste man kan gjøre for å finne ut av om man er gravid eller ikke er å ta en graviditetstest.

Hvis du lurer på om du er gravid, eller trenger råd og veiledning hvis du er gravid, kan du få hjelp på Helsestasjon for ungdom. Har du spørsmål rundt det å beskytte deg mot graviditet eller rundt det å ønske å bli gravid, kan man også prate om dette på helsestasjonen. Har du vært gravid, og frivillig eller ufrivillig abortert, og ønsker å prate med noen etterpå, er også det et tema å ta opp.

 

Trenger du å beskytte deg mot graviditet ?

På helsestasjon for ungdom kan du også få veiledning i å beskytte deg mot graviditet. Du kan få utdelt gratis kondomer, og du kan få skrevet ut resept på hormonell prevensjon. Du kan også få veiledning hvis du har glemt å ta p-pillene som du skulle eller har hatt ubeskyttet sex.


Ønsker å bli gravid

Hvis du ønsker å bli gravid og har spørsmål rundt det, kan du få svar og veiledning på Helsestasjon for ungdom.


For både gutter og jenter

Både gutter og jenter kan leve med angsten for en uønsket graviditet, som kan være en voldsom konsekvens av å ha sex. Jenter kjenner etter eventuelle symptomer på kroppen, mens gutter går og lurer og er prisgitt informasjon fra jenta. Bruker jenta p-piller, er gutten avhengig av å stole på at jenta har tatt dem som hun skal. Bruker gutten kondom, er jenta avhengig av at gutten bruker den som han skal. Angsten for graviditet kan for noen være så stor at den overskygger gleden av sexen.


Gutter

Er du gutt, kan du også komme til Helsestasjon for ungdom med dine spørsmål om graviditet, enten sammen med partneren din eller alene. Gutter kan ofte føle stor bekymring for en eventuell graviditet. De kan også føle seg litt tilsidesatt og umyndiggjort hvis jenta er gravid og står overfor valget om å beholde barnet eller ta abort. Det er fint om dere kan dele bekymringen og tankene rundt dette og komme frem til en felles beslutning.


Gratis graviditetstest

Er du jente og lurer på om du er gravid, kan du få tatt graviditetstest og få råd og veiledning på Helsestasjon for ungdom. Cirka tre uker etter ubeskyttet samleie, eller hvis mensen ikke kommer til tiden, kan du ta graviditetstest. Det blir sikrest resultat hvis du tar testen av morgenurin, så ta gjerne med det til helsestasjonene.

Er du gravid og lurer på hva du skal gjøre?

Hvis testen viser at du er gravid, må valget om hva du/dere skal gjøre tas ganske raskt. Dette er et stort og viktig valg som det kan være godt å prate med noen om, og det kan du/dere gjøre med dem som jobber på helsestasjon for ungdom. De kan også hjelpe dere å finne ut hvor langt dere er kommet i graviditeten, ved å regne ut tiden fra siste mens. Mange er bekymret for om- og hvordan - de skal fortelle dette til foresatte. Det kan være godt å få litt veiledning og støtte i dette.

  • Hvis du/dere velger abort, kan dere få hjelp på helsestasjonen til å bestille time på sykehuset og informasjon om hva som videre skal skje.
  • Hvis du/dere velger å beholde barnet, kan dere på helsestasjon få veiledning om veien videre, og informasjon om jordmor- og legetilbudet under svangerskapet.


Tanker etter en abort

Etter en abort kan det hende man går og tenker litt og kanskje har noen spørsmål, og det kan anbefales å prate med noen i den situasjonen. Ta gjerne kontakt på helsestasjon for ungdom for å ta en slik prat.

 

Helsestasjon for ungdom er gratis

Alle tjenester på Helsestasjon for ungdom er gratis. I de fleste kommuner er tilbudet om Helsestasjon for ungdom for aldersgruppen 13-20 år. I en del kommuner er det også for aldersgruppen opp til 25år. På Helsestasjon for ungdom jobber det oftest helsesykepleier og lege, noen steder jordmor, noen steder en fagperson med psykisk helse som spesiale og noen steder andre yrkesgrupper i tillegg.

Skrevet av:
Helsesøster, ung.no
Sist oppdatert:
31.10.2018
Var dette til hjelp?
Var dette til hjelp?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
anonym
0
13.03.2019 09:15:42
hei, jeg lurer på om jeg kan ha blitt gravid? jeg hadde sex først med og så litt uten kondom ganske nærme hverandre tidsmessig. dette skjedde for 4 dager siden idag. jeg skal ta en angrepille idag, men vil den funke? han kom aldri inni meg. ((Hei! Ung.no svarer ikke på spørsmål i kommentarfeltet. Skriv inn til ung.no/oss eller ta kontakt med nærmeste helsestasjon. Vh ung.no)
Hjelp
0
08.01.2019 21:08:55
Hei jeg er en 16 åring og hadde sex uten kondom 2 uker siden og han kom inni meg men han kom sammtidelig ikke. Likesom brøtt på. Og jeg dro til helsesøster også noen dager etter på får jeg mensen men helsesøster sa jeg burde ta gravitere testen så da sa hun jeg måtte vente to uke og jeg skal ta den i morgen. Men så hadde jeg sex i dag og gutten og jeg bi brukte ikke kondom og han komme inn og vi begge tenkte ikke over for vi hadde vært sex i en stund. Assa jeg går ikke på noe fordi EJG skal egt ta p stav til uka. Men det er vel faen ikke mulig at jeg blir gravid da vel. Assa jeg friker ut siden assa det finnes ikke noen dummere en meg som gjør det og viste jeg skulle bruke kondom men jeg orket ikke å hente den siden jeg nytta det får å si det sånn . Beklager ord sprøk men assa friker litt ut g er UTRLIG sur siden jeg sa det til han om at han ikke skal komme inn liksom
Lese
0
11.12.2017 15:56:59
Kan man bli gravid før komme mensen?? Vi hadde sex uten bruker beskyttelse ..etter noe time komme mensen?? Er det mulig og gravid?? (red. send inn spørsmål til ung.no/oss og få svar fra fagfolk).
En jente på 16 år
3
21.06.2017 10:55:20
Heii, jeg er redd for at jeg er gravid, jeg og typen hadde sex for en uke siden på fredag uten kondom og spruta, men jeg har p-stav satte den inn i mars, jeg var veldig kvalm på morran i dag når jeg spiste, jeg kasta nesten opp av å se på mat i kjøleskapet. Er veldig redd forbi bli gravid i så ung alder som jeg er i nå, jeg vil ikke bli gravid enda. Håper jeg kan få svar så fort som mulig. (red: Du kan lese artikler om graviditet her: https://www.ung.no/graviditet/)
Emy
0
08.08.2016 22:35:48
Kjæresten min hadde det for første gang med meg uten beskyttelse. Han sa at han tokk den ut i good tid før å så kom han men så begynte han å lure på om for at han var ny om han viste om han kom eller ikke .. Han sier Han e sikker men .. Han stiller masse spørsmål osv å skremmer meg e skal ha mensen om 5 dager men er redd e stresser så e utsetter det... Vet ikke hva jeg skal gjøre. Han sier vi kan kjøpe angrepille osv men han sier å at kan ta abort om noe skjer men da tenker hva vist legen tar kontakt med foreldrene mine eller pillen ikke funker??
Nina
0
27.06.2016 09:55:13
Jeg fikk god jegp på Amathea da jeg var uplanlagt gravid...
kai
3
24.02.2016 02:24:29
Hei, kjæreste min er gravid i fem uker. vi vil ikke ha barn nå. Hvilken abort er bedre for hun? takk for hjlpen.
Marina
0
10.10.2015 15:49:04
Hei. Jeg miste mensen i fire månder etter andre barn ble født å innen de 4 månedene tok jeg 3 gravidtetest å de var negativ tok en til å med hus fastlegen den var negativ å ... Men nå etter en måneders tid tok jeg en til å den var positivt ... Nå er jeg litt usikkert å lurte på om noen har opplevd dette eller kan gi meg noe svar!!?
Jenta 15 år
0
11.08.2015 22:58:45
Hei. Jeg var på sommerferie til hjemlandet mitt og møtte nåværende typen min. Dagen før jeg dro tilbake til Norge hadde vi sex, og vi brukte ikke kondomer. Det er tre uker siden, og jeg tror at jeg er nå gravid. Jeg er ikke redd, jeg er glad, men ikke vet hvordan jeg skal si det til mamma, og i verste fall typen min, som hater barn. Kan noen gi meg lit råd?
Meg på 13 år
8
16.05.2015 10:49:29
Hei.. Jeg er liv redd... Jeg hadde sex med "typen" min for ca 3 uker siden... Vi brukte ikke kondom og han sprutet. Jeg er helt i fra meg og vet ikke hva jeg skal gjøre for kan ikke si det til helsesøster på skolen heller vertfall ikke min mor..hun kan ikke få vite noe.... Og det verste er at typen min ikke vill ha nod med meg å gjøre lenger... Værsåsnill er så desperat etter svar på hva jeg kan gjøre og om det er noe jeg kan gjøre uten at mamma får vite noe...værsåsnill dør....
Nina
0
16.08.2016 08:33:17
Jeg kan jelpe deg bare si til moren din at du skal til venne din så går du til legen
Anonym
3
10.03.2015 01:33:35
Hei. Jeg er en jente på 15 år, har hatt sex men har ikke brukt kondom og jeg går heller ikke på noe prevensjonsmidler. Kjæresten min var litt uheldig og han klarte og sprute inni meg, sæden rant ut fra kroppen,føltes nesten ut som jeg hadde tisset på meg. Har det noen Slags betydning at kroppen ikke ville ha det? Eller er det normalt?
Nå i det siste har jeg tiset ofte, hatt ømme bryster og brystene har vokst og føler at jeg har lagt på meg, er det et tegn på at man er gravid?
Men jeg kan ikke fortelle foreldrene mine dette, fordi han jeg hadde sex med er litt mer eldre en det jeg er.
Kan noen være så snill og hjelpe meg med svarer jeg kanskje leiter etter? :) (red: du må ta en graviditetstest for å sjekke om du er gravid. Les mer om graviditet på ung.no/graviditet)
Fie
10
11.09.2014 22:59:55
Kan man bli gravid av å ikke ha sex?
l
0
30.12.2017 21:59:31
Nei
sola
0
09.04.2016 18:35:21
Hvordan kan det være?
60%
0
11.02.2015 14:00:50
jjaa
mm
1
11.02.2015 14:00:48
ja
Karipari
1
18.08.2014 16:56:25
Hei, da jeg va i Tyrkia , å nå tror jeg at jeg er gravid , men jeg er bare 14 år å jeg våger ikke å spørre mamma om graviditet test . Håper på svar så fort så mulig (red: Du kan skrive inn til klara-klok.no eller snakke med helsesøster på skolen din. )
jeaneth
0
01.12.2013 11:33:09
eg og vil bli gravid men har epilepsi :-(
Horze
5
19.11.2013 20:50:42
Jeg vil bli gravid men vet ikke hvordan
Embliz
3
03.10.2013 22:44:00
Hei jeg lurte på om dette er noen av symptomene jeg er trøtt sulten og har ømme bryster :o (red: Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
Embliz
0
28.09.2013 19:37:04
Hei jeg er 13 år og lurte på om jeg kan ha sex med kjæresten min som er 12 eller kan jeg bli straffet er bare ett spørsmol jeg skal ikke gjøre det også bare lurte
for ung
0
30.12.2017 22:00:46
Du må vere minst 16
Sauron da lege
1
11.01.2014 14:38:19
Du er for ung til det du må være minst 16
Anonym
1
02.06.2013 22:17:08
Hei! Jeg er en 13 år gammel jente. Jeg hadde sex med kjæresten min for første gang for snart 3 uker siden. Vi brukte ikke kondom og jeg har hatt smerter i magen de siste dagene.. Jeg lurer på om det kan være tegn til graviditet.. Hva skal jeg gjøre? (red: start med å ta en graviditetstest, den får du kjøpt på apoteket, les mer: http://www.ung.no/graviditet/129_Lurer_du_p%C3%A5_om_du_er_gravid.html)
Jente på 16
2
02.06.2013 01:44:21
Hei, jeg har en uteblitt mensen... Jeg tok en test så tilig som det går ant å sjekke for graviditet, men den viste negativ.. Jeg vil ta en test til men de er så dyre! Blir det slemt av meg å spørre helsestasjonen om en til? Takk på forhånd..
Gravid igjen... Tør ikke å si det til mamma eller pappa!
2
25.04.2013 02:09:19
Hei! Jeg er en jente på 14 år som har klart å bli gravid igjen for andre gang. Forrige gang ble de skikkelig sure og sa at jeg måtte ta abort med en gang osv. Jeg begynte å gråte fordi de ignorerte meg hele tiden. Og det har de forsatt med! Jeg blir kjempe lei meg. Og nå som graviditetstest og den viste positiv (smilefjes) så tok jeg sånn fra clearblue og den viste 6 uker på vei! Jeg har jo vært skikkelig misstenkelig lenge for om jeg kanskje kunne være gravid. Så var jeg det denne gangen også. Er det noen av dere som har vært gravid som har forslag til det jeg kan gjøre. (red: du må oppsøke legen din og be om råd og hjelp. Helsestasjon for ungdom kan hjelpe deg med å få time til legen og med å gi deg råd om hvordan du skal gå videre. )
døv jente!
0
22.02.2012 21:25:04
hei.. Jeg skal ta k- abort.. jeg er litt redd og tenke på hva som skjer hvis jeg blir gravid igjen etter abort selv om jeg ikke ha sex.. men jeg snakker om før sex.. eksempel i går har jeg sex med kjærsten min.. skal abort om to dager.. når det er ferdig så blir gravid igjen selv om har sex for tre dager sist?? IKKe etter men FØR snakker jeg om nå! Må vite nå snarttt.. plis hjeeelp meg ! (red: Du kan stille spørsmål om kropp og seksualitet på suss.no eller klara-klok.no eller lese tidligere besvarte spørsmål på ung.no/oss)
Forvirret,gi meg svar kjapt..
6
14.02.2012 09:54:01
Hei er en jente på 15 år (blir 16 om noen månder) Jeg begynner å lure på om jeg har noen problemer for å bli gravid,for jeg har aldri giddet å brukt verken kondom eller p-piller. Har hatt sex med egentlig ganske mange,og noen var jeg i et forhold med der vi faktisk så å talt prøvde å få meg gravid ( bare for å se liksom) Fikk jo symptomer men var aldri gravid.. Nå er jeg så lei av den dumme skuffelsen at jeg har rett å slett ikke tro på at jeg er eller kan bli det. Men nå for tiden har jeg både venner å familie som bekymrer seg litt. Fordi at jeg har mensen hver uke og den uken jeg skulle ha lå jeg våken hele natten å ikke kunne bevege meg,jeg var så kvalm å hadde noen rare mensensmerter. Det er da 4 dager siden dette begynte og det varer enda KONSTANT! Jeg har fått halsbrann og er kvalm så å si hele tiden. Får sånne ''hete'' slag der jeg plutselig begynner å svette å temperaturen øker noe enormt,slapp jeg er også. Jeg må på do omtrent hvert tiende minutt og magen min rumler og er sulten hele tiden,probleme er at jeg orker rett å slett ikke å spise føles ut som jeg ikke har energi til det.. Disse tingene kan jo selfølgelig være pga jeg er syk men en ting jeg reagerer sterkt på er at jeg har egentlig helt flat,stram trent mage og i de siste dagene/ukene har jeg ikke tatt meg en titt i speilet. Men for 2 dager siden måtte jeg ta en titt pga jeg ble kvalm med en gang noen presset(eller var borti) magen min,kan ikke enn gang bøye meg ned.. Men på mitt partiet av hele magen har den liksom blitt slappere og større/rundere Først fikk jeg tanken av at jeg måtte jo ha lagt på meg men med tanken på at hoftebeinene,ribb-beinene og ryggmargen stikker ut er det jo noe alvorlig galt. Har selfølgelig sett på symptomer på nettet og mye stemmer men jeg bare nekter å tro at jeg kanskje eller er gravid siden jeg har fått ''negativ'' så mange andre ganger.. Er 4,2 og 1 uke siden jeg hadde sexuell omgang med noen sist. Håper virkelig på svar kjapt dette hjelper meg virkelig mye,hva er sjangen for graviditet? eller eventuelt hva slags influenser har jeg fått?
RaandamAwzumGutt
7
07.11.2011 11:58:39
Chill når man er gutt'a ;)
lol100%
0
11.02.2015 14:02:55
fu
jaujau
0
11.02.2015 14:02:46
jaujau
;)
3
28.11.2010 00:52:22
etter du har hatt samleie, blir man kvalm dagen etterpå, eller blir man kvalm den dagen eller litt senere når man egentlig skulle hatt mensen?
Problem i
0
21.02.2015 14:51:03
Jeg ble det men trur jeg er gravid
taqi
3
05.11.2010 00:47:29
hie i am sorry for writting in English because of not knowing norsk well. any how i have a serious situation please help me with showing the legal way. i am a boy which got citizen or were granted in norway for 4 moths ago and i had a female friend she was very friendly , not just friendly i realized that she want to have sex me but she couldnt say because i am 17. finally i just send her an sms that i want to kiss you and you so cute and smart and next day she asked me was this sms from me, i answered yes. that day passed and next day she came to my house pretending that her labtop is not working and i touched her when she came and kissed her. then she went she said she cant have sex for first time. any way one another i invited her with her husband(both are asylum seekers, and have one negative from UDI) we ate dinner and after watching tv we slept , i slept on sofa on living room and they slept on bed in my room. early morning she woke up and came to me secretly not to know her husband to living room and we had sex without condom and it was my first sex i didnt know anything about sex before now she say she is pregnent. what should i do please guide me? i told her to abort the baby but she is not doing so. if she doesnt what responsibilities do i have? thank you
m'så
0
26.05.2010 21:41:33
hei jeg er en jente på 14, jeg hadde sex me kjæresten min for en liten stund siden. etter på fant vi ut det at det var et hull i kondomen, men vi er ikke sikkre på om det hullet var der i mens vi hadde sex. jeg har snakket med helsesøsteren på skolen men det var ikke til så mye hjelp. jeg føler det at magen min har vokst litt i det siste, men jeg har jo nettopp vert på hytte tur å spist mye mat, men jeg er frendeles ikke sikker på om jeg er gravid eller ikke. hva burde jeg gjøre ?? pliss kan noen gi meg et hint?? (red: du kan ta en graviditetstest, det får du kjøpt på apoteket. Ellers kan du snakke med legen din, han eller hun vil kunne gi det er svar på om du er gravid eller ikke)
lise
0
24.05.2010 20:51:00
hey jeg er 16 åring , men 4månde til jeg skal bil 17 år. jeg lurte på om jeg har hatt sammen med typen min men, jeg er veldig usikker om jeg er gravid. jeg har i fått mensen 1 månde????? jeg vetikke hva jeg skal tenke (red: Jeg anbefaler deg å snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Du kan ta en graviditetstest selv, det får du kjøpt på apoteket. Du kan også lese andre spørsmål og svar om graviditet på ung.no/oss eller www.ung.no/graviditet. )
Lenas.
4
19.04.2010 17:53:00
Jeg tror ikke at kjendiser påvirker unge jenter til å velge å få barn i ung alder - som det sto skrevet i et innlegg. Jeg tror at det kanskje kan påvirke noen, men ikke så mange som flesteparten. Jeg lar meg ikke påvirke. Er 15 år og IKKE gravid. Men venninnen min er det, og hun er eldre. Hun har ønsket seg en unge lenge, og er kjempeflink med små barn! :)
Lisa
1
27.01.2010 11:29:00
Jeg venter barn, og ingen vet at jeg er gravid. Hva SKAL jeg gjøre????? (red: snakk med helsesøster på skolen din. Det skal også finnes en helsestasjon for undom der du bor, om du bor langt unna, kan du ringe. Sjekk oversikt http://unghelse.no/wips/579623936/ )
Muligheter?
1
09.11.2009 08:46:47
Hei! jeg er jente,16 år gammel og gravid, har begynt senere enn de andre på vg skole også, så ligger ganske bak de andre på skolen og synes det er hardt å ta igjen ting jeg ikke har vært med på skolen. jeg har tenktå slutte på skolen siden jeg fikk vite at jeg er gravid. vil heller begynne å jobbe nå, for å tjene penger. lurte på om barnevernet kan tvinge meg til å ta abort? kan noen ta fra meg barnet? hvor er det jeg skal be om hjelp? jeg er forlovet også og vil heller søke om å gifte meg. det er så mange tanker jeg har rundt dette. Kan noen legge meg inn på institusjon hvis jeg er gravid fordi de vil "passe" på meg mer?? vær så snilllll svar meg fort :( (red: Du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss eller kontakte helsesøster. Hun skal kunne gi deg svar og hjelp videre)
Lykke til
0
30.12.2017 22:11:48
Siden du er 16 år, tror jeg ikke at barnevernet kan tvinge deg til å ta abort. Jeg håper at du før beholde barnet ditt! Lykke til videre :-)
ulykkesfugl
0
18.08.2009 16:49:09
Jeg og kjæresten min hadde kost litt en dag for noen uker siden, og da vi var ferdig merket jeg at litt av sæden hans hadde rent ned i underbuksa. Dagen etter kjøpte jeg angrepille for sikkerhets skyld. Så den dagen mensen var ferdig hadde vi sex for første gang, men glemte prevansjon, jeg dro på apoteket en gang til for å kjøpe ny angrepille. Vi skulle prøve igjen to dager etter, denne gangen med prevansjon, men den sprakk, dette er 4-5 dager siden siste gangen og nå har jeg begynt å blø igjen. Er det stor sjangs for at jeg er gravid da? Jeg har sletet med kyssesyke nå i ca 3 mnd og, kan det ha noe med det og gjøre?
jente
0
15.06.2009 23:22:33
hei. tok en abort 13mai. kirurgisk. har ikke fått mensen tilbake enda! hvor lang tid pleier dette å ta? (red: du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
meeij
0
27.05.2009 17:13:30
hey, kan man bli gravid enu du inte har hatt sex!?
j
2
23.05.2009 18:46:08
Hva i all verden? Redaksjonen vet jo ikke om at dere er gravide, dere som spør slik: Jeg hadde ubeskyttet sex for litt siden, kan jeg være gravid? Det enkleste er å tenke gjennom det selv. Det er jo 50 prosent sjanse for begge deler, noe som de fleste sikkert skjønner selv! jeg vet ikke, men går det ann? ;P
Folk er merkelige!
2
18.05.2009 23:42:48
En jente skrev dette - "Hei jeg er ei jente på 17 år. jeg hadde ubeskyttet sex 31.12.07. hvor lenge må jeg vente før jeg kan ta en graviditetstest?" Da sier jeg bare herregud.. Man er ikke gravid så lenge, det er bare ikke fysisk mulig. Og alle dere som spør om dere er gravide, ta en test da vel. Om du ikke har råd, eller ikke gidder å bruke penger på det selv, gå til helsestasjonen og ta en test der istedet. Det er det dette er om! At man kan få hjelp på helsestasjonen. Her skal man heller kommentere som "oj, så nyttig å vite da!" eller "takk for tipset"... Ikke spørre dere grønne om dere er gravide. Og om dere ikke tør å gå til helsestasjonen, vent å se litt om dere blir feitere.. yay, da sparer dere penger, men rekker heller sannsynligvis ikke å ta abort... -_-"
jente
2
22.04.2009 09:22:04
jeg lurer på om hvor lenge etter ett samleie kan du se at du er gravid. viss jeg tar en graviditetstest, hvor lang tid tar det før jeg muligens kan ha blittt gravis
Johanne
1
03.02.2009 22:52:26
Hei jeg er ei jente på 12 år og snart 13 jeg har had sex og jeg er kvalm hele tiden og må ofte på do. det blir vanskelig og gå opp trappa etter hver dag. ja jeg vet det var domt men samma.. jeg hafr smerter litt ofte i underlivet også lager det sån rare lyder rett oppfor magen , nesten i underlivet det høres ut som noe sprekkes heller noe sånt. jeg er veldig redd. og kan ejg spøre sykesøsøster om gravidihets test uten at hun forteller det til forelder ? plis svar meg :/ (red: du kan kjøpe graviditetstest på apoteket eller ta den hos helsesøster, du er anonym)
Anonym
1
05.05.2014 16:57:30
Helsesøster har taushetsplikt så hun kan ikke si noe om det dere snakker om til andre
MM
0
15.09.2008 21:27:16
hei. Jeg hadde sex med ei gutt for ikke så lenge siden, han brukte kondom. Men noen dager etter på fikk jeg å vodt når jeg tisset, å jeg har det enda. Å en dang sa jeg måtte skikkelig på do blødde jeg, å jeg fikk ikke mensen. Er jeg gravid?
gutt
0
14.08.2008 04:14:47
Hei:) Kjæresten min som er på 15 år har vært gravid og tok abort, så da hun tok abort så måtte hun blø i 2 uker.. Og jeg hadde samleie med henne når det var bare en uke igjen. Men jeg brukte kondom, men den sprakk, burde man kjøpe angrepille da? (red: du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
gutt
0
14.08.2008 04:10:29
Hei, jeg lurte på om hvis man har hatt abort, så skal man ikke ha sez på 2 uker, ikke sant? Hvis for eks. det var bare en uke igjen til at piken skal blø, også har hun samleie med fyr med kondom. Hvis kondomet sprekker tilfeldigvis, kan man ta angre pille ?
Bbyface
1
12.08.2008 04:44:14
heij eg e 15 år å gravid, typen er 20 , vi har det kjempe fint sammen å skal beholde barne=) å så lurer vi på om dere vet om barneværnet vil ta ungen i fra oss eller om vi får beholde den selv? (red: du kan stille spørsmål og få svar på ung.no/oss)
anonym
1
12.08.2008 00:55:50
Heia jeg er ei frustrerte frue som trenger litt hjelp her.. jeg hadde samleie med ein gutt her får 1 måne siden så fant jeg ut atte jeg blei gravide med han.. så greide jeg å ha samleie med ein gutt nogen dager itte på eller 1 uke eller noge.. kan det plutselikt bli atte han 2 er faren nå ? eller er det fortsatt han fuste ? Trenger og vite det liksom. Har følelser for han fuste å han vill bli sammen med meg å ha ungen sammen med meg.. menne han vett ikke enda atte jeg er gravide.. så lenge jeg hadde et uhell.. pulte ein aen rett itte jeg blei gravide trenger hjelp fortest mulikt = (red: du kan sende inn spørsmål og få svar på ung.no/oss)
jente 16
1
01.08.2008 15:17:04
Hei jeg lurer på om jeg har blitt gravid. er kvalm og hatt hodepine i hele natt. Jeg hadde ubeskytta sex en gang mn uten at det blei spruta inn i meg, mn glemte å ta p-pillen til rett tid en dag, er det sjangse for at jeg er gravid? skulle hatt mens
nils i stua
0
26.06.2008 01:24:22
les overskriftenXD gravid? få hjelp på helse stajonenXD haha hørtes litt feil ut....
linda
0
29.05.2008 13:14:58
hei jeg er en 15 år gammel jente som er gravid. lurer på om det er vondt å føde.. (red: du kan stille spørsmål og få svar på www.ung.no/oss)
Vigatore
0
06.05.2008 02:03:19
Æ veit kje om æ e gravid. hr symptoma, som kvalme, sult, ømme brøst, ekstremt trøtt, smærta her og der i kroppen. Mn går på pilleran.. hr had en ganske uregelmessig mens åsså.. Bynte plusseli å blø dagen ætter æ hadde drokke.. Å hadde tadd pellarn før dagen! e flenk t d. ka ska æ jør? Æ trur kje æ e gravid. Mn nånn av symptoman jør mæ litt reidd.. å usekker. Træng litt råd.
jente 17
1
25.04.2008 17:30:25
hei... detta er et kommentarfelt, og det blir ikke svart på spørsmål her... jeg har sett at det er en del som har ubeskyttet sex og er bekymret for at de kan være gravide... ett råd er: "Bruk prevensjon!!" det koster ingenting om man er mellom 16 og 20 for p-piller, og kondomer får man om man spør helsesøster på skolen... og til de som bruker p-piller, men har glemt å ta noen: det er bruksannvisning i pakka... og om man har glemt fler enn to, er det jo bare å ha pauseuka litt tidligere... jeg skjønner ikke hvorfor alle klager... det er da ikke så utrolig vanskelig å bruke prevensjonen riktig?!
jente19
0
28.03.2008 17:52:17
For dere som lurer på om dere er gravide dere bør ta en graviditetstest.. og når det gjelder om foreldrene må vite om en skal ta abort, det gjelder bare når en er under 16.. eg fikk vite for noen dager siden at eg er gravid..
Marika
0
27.03.2008 23:06:24
hei! jeg er en jente som snart er 13 år. jeg hadde sex uten prevangsjon dagen etter jeg hadde mista mensen og han spruta i meg! hvor stor er sjangsen for at jeg blir gravid? jeg bruker ingen form for prevangsjon og har ikke råd akkurat nå. tør nesten ikke snakke med ekte menneske untatt min venninne om dette og vil gjerne vite hvor stor sjangsen er for at jeg kan bli gravid? Trenger hjelp fordi dette er vanskelig for meg fordi jeg er såppas ung :(
Anonym
0
05.05.2014 16:59:30
Det er 50%
kule personer
0
24.03.2008 01:13:32
Hallo ? er det ingen som har fått med seg at de ikke svarer på spørsmål i KOMMENTARFELTET????

Spørsmål og svar

Når kan man tidligst ta en graviditetstest etter et ubeskyttet samleie?
Hei! På noen tester står det at man kan ta testen og få et resultat å stole på etter ca. 12 dager, men jeg vil anbefale å vente til tid for m...
Jeg har blitt voldtatt og gravid.
Hei kjære deg! Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det og hva du har vært gjennom. Jeg forstår at det er m...
Hvordan ta klamydiatest av urin?
Hei! Klamydiatest skal tas av "første stråle"- urin. Det vil si at det er viktig å fange med de første dråpene også og ikke tisse dem i do f...
Kan jeg merke at jeg er gravid uten å ta graviditetstest?
Hei Jeg skjønner at du er urolig og tenker på om du kan være gravid. Det er en mulighet for det siden dere hadde ubeskyttet sex. Han kom ikke inne...
Hei, jeg er 13,5 år og jeg hadde kjæresten min hjemme oss meg for 3 uker siden vi var aleine hjemme og jeg har en litt stor hund.
Hei jente 13,5 år Det er en vanskelig situasjon du har kommet i nå. Derfor er det veldig viktig at du kontakter noen som kan hjelpe deg raskt. Jeg...
Hvor kan jeg få gratis angrepille?
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!   Du skriver at du har hatt sex med kjæresten din og at kondomet sprakk. Det går dessverre ikke an å ...
Hvor lang tid tar det å bli befrukta, og hvor lang tid tar det før man kan merke at man er gravid, på humørsvingninger osv...
Hei! Det bør som hovedregel gå ca. 14 dager etter samleie, før man kan ta en test som viser om man er gravid. Det er mulig å tatt en slik tes...
Jeg har veldig mye luft i magen, og er oppblåst veldig mye.
HeiLuft i magen kan skyldes ulike ting: Stress, uregelmessig spising, mye brus, mye tyggis eller sukkerfrie pastiller, mye kaffe, enkelte matsorter ma...
Han begynte å ha sex med meg da jeg lå full i sengen hans!
Hei Ja, jeg skjønner godt at dette var en vond opplevelse for deg. Enig med deg at han skulle ikke gjort dette når han visste at du var forelsket i...
Jeg er ei jente på 14 år som har hatt sex med kjæresten min. Har brukt kondom, men venter på mensen.. Er redd for å være gravid.
Hei! Noen ganger blir mensen forsinket fordi man går og venter på den akkurat som du gjør nå. Så lenge dere har brukt kondom alle gangene o...
Jeg vil ha sex men vil ikke bli gravid.
Hei 1.For å ikke bli gravid så er det to ting du kan gjøre. Ikke ha samleie eller bruke prevensjon som forhindrer deg å bli gravid. Ingen prevens...
Tror kanskje jeg er gravid. Jente 15 år
Hei! Siden dere hadde ubeskyttet sex og du har flere symptomer på at du kan være gravid som uteblitt mens, morgenkvalme og tretthet, anbefaler je...
Hvem kan bestemme at noen skal ta abort?
Hei I Norge er det den som er gravid som bestemmer om en skal ta abort eller fullføre graviditeten. Det betyr at det er den gravide kvinnen som ska...
Vi har hatt sex mange ganger uten kondom men har aldri fått sædet inni henne. Kan hun ha blitt gravid for det?
Hei! For det første så er det litt sjansespill å ha samleie uten kondom, selv om du trekker deg ut før du får utløsning. -Noen sædceller KA...
Jeg tror jeg er veldig kåt jeg har lyst på sex med en jente.
Hei jente 13 år. Takk for at du skrev til ung.no   Det er vanlig at man er kåt i den alderen du er i nå. Det lages masse hormoner i kroppen og ...
Når er grensen for å ta abort?
Hei Så fint at du tar kontakt på Ung.no. Det er lurt å ta en graviditetstest for å finne ut om du er gravid eller ikke, så slipper du og kjære...
Jeg er jente på 14 og gravid.
Hei jente 14 år Takk for at du skriver til ung.no Du forteller at du er 14 år og blitt gravid med kjæresten din som er 16 år. Dere vil helst ikk...
Murringer i livmoren. 
Hei Det er litt vanskelig for meg å si sikkert hva du har, uten å ha undersøkt deg.  Murringen som du har, kan ha flere årsaker. Noen opplever ...
Glemte p-piller to dager etter hverandre i jula og er redd for å være gravid.
Hei! Siden du glemte p-pillen to dager på rad etter at dere hadde hatt ubeskyttet sex, finnes det en viss mulighet for at du kan ha blitt gravid, ...
Se alle