Spørsmål og svar

Har spist litt rå deig i utlandet, er det farlig?

Jente, 13

Hei! Jeg har spist litt rå deig i utlandet. Jeg er redd for å få en rå bakterie i meg. Jeg har lest at det kan være farlig å spise det i utlandet

Svar

Hei!

Du har rett i at man generelt sett skal være forsiktig med å spise rå matvarer i utlandet fordi det kan inneholde bakterier eller annet som kan gjøre oss syke. Når det er sagt, så er det ikke nødvendigvis sånn at man må bli syk selv om man har fått i seg noe som er rått. Dette vil avhenge av hva man har spist, hvor man er og flere andre faktorer.

Ettersom vi i ung.no ikke vet noe mer om deg, hvor du er eller hva slags deig du har spist, kan vi dessverre heller ikke si noe mer hva gjelder din situasjon. Jeg vil derfor råde deg til å fortelle om dette til noen voksne som du er sammen med, slik at de kan se til deg og hjelpe deg med å vurdere situasjonen. Hvis du blir syk, bør du kontakte lege for en undersøkelse.

Ønsker deg alt godt og lykke til!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Besvart: 6.8.2024

Oppdatert: 6.8.2024

Fikk du svar på det du lurte på?

Still oss et spørsmål

Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.

Still et spørsmål