Er det farlig å spise bacon som ikke gjennomstekt?
Jente, 15
I dag stekte jeg bacon til den var litt gylden men når jeg begynte å spise dem så så jeg at de ikke var helt gjennomstekt. Er det farlig for meg da? Og evnt symptomer.
Svar
Hei!
Man skal være forsiktig med å spise bacon som ikke er tilstrekkelig gjennomstekt, da dette kan inneholde bakterier som kan gjøre deg syk (matforgiftning). Typiske symptomer vil være oppkast og diaré som vanligvis oppstår i løpet av 4-12 timer etter at du har spist.
Hvis det har gått 12 timer og du ikke har merket noe, har det sannsynligvis gått helt fint. Jeg vil imidlertid råde deg til å forsikre deg om at baconet er gjennomstekt før du spiser det neste gang.
Vennlig hilsen lege og ernæringsfysiolog, ung.no
Besvart: 7.9.2022
Vi har valgt ut dette for deg
Fikk du svar på det du lurte på?
Spørsmål og svar som ligner
Still oss et spørsmål
Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.
Still et spørsmål
