Spørsmål og svar

Trenger tips til kvelds- og mellommåltider uten korn og gluten!

Jente, 18

Hva kan man spise til kvels og mellommåltid som er uten korn og gluten? sliter med å finne på noe å spise då jeg ikke skal spise så mye mat mel, men veit jo ikke hva jeg skal spise. de glutenfrie brød og knekkebrødene o.l som man finner i butikken, spiser jeg ikke for de er ikke noe næring i.

Svar

Hei!

Det finnes mye du kan spise som kveldsmat og mellommåltider som ikke inneholder korn og gluten. Her er noen eksempler:

  • Yoghurt eller lignende med nøtter/frø og frukt/bær
  • Omelett med ost, skinke og grønnsaker
  • Salat med blandede grønnsaker og en kilde til protein (fisk, kjøtt, kylling, bønner, linser, kikerter, fetaost, cottage cheese, egg)
  • Frukt (eple, pære, plommer, banan, appelsin, druer)
  • Grønnsaker med dipp laget av yoghurt/rømme/kesam eller hummus (gulrøtter, kålrot, blomkål, agurk, stangselleri, paprika cherrytomater)
  • Avokado (del den i to og spis den med litt salt og pepper og en svis sitron, eller med en spiseskje rekesalat)
  • Middagsrester

Håper dette ga deg litt inspirasjon til nye retter du kan prøve deg på :) Jeg vil også anbefale deg å søke på nettet etter oppskrifter på matretter uten korn og gluten.

Vennlig hilsen lege og ernæringsfysiolog, ung.no

Besvart: 30.8.2022

Fikk du svar på det du lurte på?

Still oss et spørsmål

Fant du ikke svar på det du lurer på? Da kan du stille oss et eget spørsmål. De fleste får svar innen 1-3 dager.

Still et spørsmål